Muhtarlar idarenin en küçük birimleridir

İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğü'nün genelgesi gereğince, yapılan "Muhtarlarla Buluşma Toplantıları'nın Kasım ayı toplantısı Tekirdağ Valisi Azi

Çorlu 8.11.2018 12:57:00 0
Muhtarlar idarenin en küçük birimleridir

Çorlu Kaymakamlığı girişinde Çorlu Kaymakamı Cafer Sarılı ve ilçe müdürleri tarafından karşılanan Vali Yıldırım, kaymakam Sarılı’yı ziyaret ederek ilçe hakkında bilgi aldı. 

 

TEKİRDAĞ’IMIZI, ÇORLU’MUZU SEVİYORUZ

 

Ziyaretin ardından muhtarlarla bir araya gelen Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım Önemli olan şu bulunduğumuz zaman içerisinde bulunduğumuz sıfat ile görevimizi en iyi şekilde yerine getirmek. Biz bunları yaparken atanmışı, seçilmişi, askerisi, sivili, sivil toplum kuruluşları, esnaf örgütlerini hepsini bir tutarak genci ve yaşlısı ile hepsiyle beraber çalışmayı arzuluyoruz. Çünkü biz hem vatanımızı seviyoruz, hem madem burada görev yapıyoruz Tekirdağ’ımızı, Çorlu’muzu seviyoruz, hem vatandaşımızı seviyoruz. Böyle olunca da en güzel hizmetleri almaya layıktır diye düşündüğümüz vatandaşımızın günlük hayatlarını kolaylaştırmak daha güzel bir hale getirebilmek için elimizden gelen gayreti sarf ediyoruz bunun için de gecemizi gündüzümüze katmak bize hiç de zor gelmiyor’’ dedi. 

 

HEP BİRLİKTE ÇÖZMEYE GAYRET EDİYORUZ

 

Vali Yıldrım, idarenin en küçük birimlerinden olan muhtarlarla çalışmanın idarenin işini, kolaylaştırdığına dikkat çekerek, ‘’Çünkü biz muhtarlarımıza vatandaşla bizim aramızdaki bir köprüdür diye bakıyoruz. Doğrudan doğruya çok kolaylıkla ulaşabileceklerine inanıyoruz muhtarlarımıza vatandaşlarımızın. İlk defa onları belki kendi problemlerini, yaşadıkları yerin problemini, köyünün mahallesinin problemini onlara aktarıyorlar ve daha sonrasında bize geliyor problem ve hep birlikte çözmeye gayret ediyoruz’’ dedi.  

 

GECELERİNİ GÜNDÜZLERİNE KATIYORLAR

 

Muhtarların kendilerinin taşradaki, mahallede, köydeki her şeyleri olduklarını kaydeden Vali Yıldırım   Sizlerde teveccüh gösterilip seçildiğinize göre o mahallede sevilen insanlarsınız, o mahallede kıymet verilen insanlardansınız ve bizim içinde çok kıymetli insanlardansınız. Bunu özellikle sizlere söylemeyi bir borç bilirim. Kırsal yerleşim alanlarımızda bizim pek çok ihtiyaçlarımız var belki yol, belki su, belki okul, belki köprü, belki köyümüzün içini parke taşlarıyla donatma gibi ihtiyaçlarımız var. Tabi ki bunlar büyükşehir sınırları içerisinde farklı birimin görev hakkı içerisinde kalıyor. Fakat biz de elimizden gelen bütün imkânları sizler için sarf edip orada bulunan hizmetleri en güzel şekilde yerine getirme gayreti içerisinde oluyoruz. Devletimizin bizlere göndermiş olduğu kaynakları en verimli şekilde kullanıp bunları sizlerin mahiyetinde beraberinde beldemizde veya mahallemizde yaşayan vatandaşımızın hizmeti için kullanmak gayreti içinde oluyoruz. Kaymakamlarımızda bu anlamda ellerinden gelen her gayreti sarf ediyorlar hem de bu kaynakları en verimli şekilde kullanabilmek içinde gecelerini gündüzlerine katıyorlar. Ben sizleri tanımaktan tanımış olmaktan son derece memnunum” dedi.

 

VATANDAŞLARLA SOHBET ETTİ

 

Vali yıldırım konuşmasının ardından, muhtarların mahallelerindeki sıkıntıları dinledi. Toplantıya Vali Yıldırım’ın yanı sıra; Çorlu Kaymakamı Cafer Sarılı, İdare ve Denetim Müdürü Aysel Erkmen, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Birkan Korkmaz, İlçe Emniyet Müdürü Serdar Kurtoğlu, İlçe Yazı İşleri Müdürü İrfan Bay, ilçe kurum müdürleri ve muhtarlar katıldı. Muhtarlar toplantısının ardından Vali Yıldırım Kaymakamlıkta hizmet veren birimleri ziyaret ederek, müracaat eden vatandaşlarla sohbet etti.
 

Haber: Sevim BOZKURT


0282 726 91 91
0282 747 65 10