Tekirdağ'da  11 bin 44 kişi girişimcilik eğitimi aldı

Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası, KOSGEB ve Çorlu İŞKUR işbirliğiyle düzenlenen "Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri"ni tamamlayan girişimci adaylara sertifikaları yapılan törenle verildi. 

Çorlu 8.11.2018 15:19:00 0
Tekirdağ

Töreninin açılış konuşmasını yapan Çorlu TSO Yönetim Kurulu Başkanı İzzet Volkan; “Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası olarak bölgemiz girişimci adaylarına yönelik çalışmalarımız İŞKUR ve KOSGEB'in de destekleriyle artarak devam edecek. Açacağınız işletmeler bölgemize ve sizlere hayırlı olsun. Şu an hepiniz girişimci adayısınız. Kendi şirketlerinizi kuracaksınız. İşletme ve KOBİ statüsüne geçeceksiniz. 32 saatlik eğitim boyunca teorik eğitimi aldınız. Bundan sonra işletmelerinizi açtığınızda yapacağınız pratik ile beraber iş hayatı eğitimini de alacaksınız. İstediğiniz her zaman kapımızı çalabilirsiniz.” dedi.

 

GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMİ TOPLAMDA 1 MİLYON 69 KİŞİYE VERİLDİ 

 

Türkiye’de Girişimcilik Eğitimini toplamda 1 milyon 69 kişiye KOSGEB  olarak verdiklerini kaydeden KOSGEB Çorlu Müdürü Özay Cebeci; Tekirdağ’da  11 bin 44 kişi, Çorlu’da ise bin 606 kişi bu eğitimi almış ve girişimcilik desteğine başvuru hakkı kazanmıştır. Türkiye’de girişimcilik eğitimi alan kişiler içerisinden 65 bin 839 işletme kuruldu. Bu da Türkiye’de eğitime katılanların yüzde 6’sının işletme kurduğunu bize göstermektedir. Dünyada eğitim alanların yüzde 5’inin  işletme kurması başarı olarak değerlendiriliyor’’ dedi. 

 

BİR İŞLETME KURABİLİRSİNİZ

 

Eğitimlerin sonunda iş kurma noktasında Türkiye çapında bir başarı olduğunu kaydeden Cebeci; ‘’Tekirdağ ilimizde eğitim alanların yüzde 4’ünün işletme kurduğunu görüyoruz. Eğitim verilen girişimcilerin Çorlu’da yüzde 18’inin işletme kurduğunu görüyoruz. Eğitime girecek kişilerle önce mülakat yapıyoruz. Bu mülakatlar sayesinde iş kurma iradesi güçlü olan kişiler seçilmiş. Eğitimler çok başarılı olmuş. Katılımcılar iş kurma noktasında motivasyon elde etmişler. Türkiye’de işletme açan yüzde 49’u kadın, yüzde 51’ ise erkek olarak gözükmektedir. Tekirdağ’da  tam tersi yüzde 51 kadın yüzde 49 erkek olarak görünmektedir. Çorlu’da ise  yüzde 55 kadın, yüzde 45 erkekler işletme kurmuştur. Eğitim alanlara baktığımızda ise Türkiye de yüzde 47 kadın yüzde 53 erkek, Tekirdağ’da yüzde 52 kadın, yüzde 48 erkekler, Çorlu’da yüzde 53 kadın, yüzde 47 erkekler Girişimcilik Eğitimi almıştır. Girişimcilik; mesaisi olmayan, hayatını planlaması kolay olmayan bir iştir. Eğer iş fikrinize tutku ile bağlı iseniz o zaman bir işletme kurabilirsiniz’’ dedi. 

 

PROJELERİNİZİ HAYATA GEÇİRİN

 

İŞKUR Çorlu Hizmet Merkezi Müdürü Aslıhan Moğulkoç da; “Bundan sonraki süreçleri çok iyi planlayıp özellikle bütçeyi ve adım adım ne tür kalemler de harcamalar yapacağınızı planlayıp düzgün dosyalar  halinde sunmanız  gerekmektedir. Bizler sizlerin yanınızda olacağız. İşletmenizi kurmanızı iki, üç ay devam edip kendinizi görmenizi ve ardından da  yeni personel alımı için İŞKUR’a gelmenizi diliyorum. Bu süreç içerisinde de teşvikler yoluyla, kurs programlarıyla ve sigorta teşvikleriyle bizler sizlere destek olacağız. Projelerinizi hayata geçirin, ekonomiye katkıda bulunun ve kişileri istihdam etmek isteyin biz her zaman yanınızda olacağız. Sertifika töreni girişimci adaylarının sertifikalarını alması ve toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.
 

Haber: Esengül ÖZDEMİR
 
 


0282 726 91 91
0282 747 65 10