Bu nöbet sonsuza dek sürecek

Cumhuriyet Halk Partisi Çerkezköy İlçe Başkanlığı Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün 80'inci yıldönümü dolayısıyla 9 Kasım Cuma günü 21:05'ten 10 Kasım Cumartesi gün?

Çerkezköy 10.11.2018 17:33:00 0
Bu nöbet sonsuza dek sürecek

Cumhuriyet meydanındaki Atatürk Anıtı önünde tutulan saygı nöbetinde Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Cumhuriyet Halk Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Engin Camcı, CHP İlçe yönetimi, CHP İlçe kadın kolları yönetimi, CHP İlçe Gençlik Kolları, CHP'li belediye meclis üyeleri, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Engin Memiş, Atatürk Düşünce Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Dündar Orhan, STK temsilcileri ile partili partisiz çok sayıda vatandaş katıldı.

 

ATATÜRK'Ü ANLATMANIN İMKANI YOK

 

Ata'ya saygı nöbetinde Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, CHP İlçe Başkanı Engin Camcı ve ADD Çerkezköy Şube Başkanı Dündar Orhan birer konuşma yaptı. İlk konuşmayı Yapan CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Engin Camcı; "Mustafa Kemal Atatürk, vatan savunmasını her şeyin üstünde tutan, kendini çok sevdiği milletine adamış bir devlet adamı ve komutandı. Bugün burada bu daracık zamanda Atatürk’ü anlatmanın imkanı yoktur. Şurası bir gerçektir ki hakkında binlerce kitap yazılan, sayısız araştırmaya, makaleye konu olan Atatürk’ümüzü ve onun muazzam kişiliğini bütün yönleriyle anlatamayız. Atatürk’ü anlatmak zor ve uzmanlık isteyen bir iştir. Çünkü o, yeryüzüne bir insan olarak gelmiş, bir cihan olarak gitmiştir. Mustafa Kemal bir temeldir, bir yöndür. Kendisine yeni değerler ekleyerek sevebiliriz. Yalnız yüreğimizde değil, aklımızla da sevelim. Atamızın kurduğu Cumhuriyete ve onun ilkelerine daima sahip çıkan bizler emanetlerine de sahip çıkmaya devam edeceğiz. Bu gece burada Atamızın huzurunda saygı nöbetindeyiz. Gençlerimize destek vermek için buradayız. Bu nöbet sonsuza dek sürecek. Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ümüzü bir kez daha rahmet minnet ve özlemle anıyorum" dedi.

 

ATATÜRK DÜNYANIN SAYGI DUYDUĞU GERÇEK BİR DÜNYA  LİDERİDİR

 

ADD Çerkezköy Şube Başkanı Dündar Orhan da, "Emperyalizmi tarihte ilk kez yenilgiye uğratan Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 80’inci yıldönümünde asla tükenmeyecek özlem, sevgi ve bağımlılıkla anıyoruz’’ dedi. Mustafa Kemal Atatürk’ün tüm dünyanın saygı duyduğu, gerçek anlamda bir dünya lideri olduğunu kaydeden Dündar; ‘’Türk milletini yok olmaktan kurtaran, sonra da Türk milletini yeniden dirilten Atatürk’ün ölümü yalnız Türkiye ve Türkler için değil, tüm dünya ve Avrupa için de büyük kayıptır. Mustafa Kemal Atatürk yeni Türkiye’nin kalbidir. Eski yıpranmış bir toplumdan yepyeni güçlü bir millet yaratmış, eşsiz kişiliği ile kendisini bütün dünyaya saydırmış, enerjisi ile herkesi kendisine hayran bırakmıştır. Mustafa Kemal Atatürk kurtuluş savaşındaki liderliği, planlayıcısı ve uygulayıcısı olduğu cumhuriyet devrimleriyle tüm mazlum insanlara önderlik yapmış evrensel bir kişiliktir’’ dedi.

 

BÜTÜN DOĞU MİLLETLERİ VE MAZLUMLAR İÇİN DE GERÇEK BİR ÖNDER

 

Mustafa Kemal Atatürk’ün yalnızca Türkler için değil, bütün Doğu milletleri ve mazlumlar için de gerçek bir önder olduğunu ifade eden Dündar; ‘’Mustafa Kemal Atatürk ‘Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir’ diyerek ulus egemenliğini hakim kılmış, laiklik ilkesiyle de demokratik bir toplumun temelini atmıştı. Emperyalizmle savaşta en hareketli anlarında bile kurucusu olduğu Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni açık tutarak ve çalıştırarak millet iradesini, kuruluşunun kaynağı haline getirmiştir. Mustafa Kemal Atatürk’ün bedenen aramızdan ayrılışının üzerinden 80 yıl geçti. Yeryüzünde başka hiçbir lidere nasip olmayacak bir büyük kabullenme ile kurtarıcısı olduğu milleti onu asla unutmadı, terk etmedi, yalnız bırakmadı. Fakat ülke yönetimine gelen siyasi iktidarlar Atatürk devrimlerine ve ilkelerine sahip çıkmadılar. Cumhuriyetin temel değerlerinden ödün verdiler. Türk milleti tüm dünyaya hayret ettiren, bağımsızlığını devam ettirerek büyük kurtarıcısı, gerçek dünya lideri Atatürk’ün öğütlerini mutlaka yerine getirecektir. Dünya tarihi aydınlık ile karanlığın mücadelesi ile doludur. Atatürk dünya tarihinde aydınlığın temsilcisi aydınlığın lideridir. Karanlıkta kalmayı isteyenlerin, karanlığı ısrarla savunanların aydınlığı anlamasını beklemek zordur. Ancak biz Atatürkçülerin mücadelesi ile karanlıklar mutlaka aydınlanacak, karanlıktan beslenenlerin uyduları bozulacaktır. Atatürkçü düşünce emperyalist planları bozulacak aydınlanma mücadelesi sürdürülecektir" diye konuştu.

 

’BİR TUTKUDUR MUSTAFA KEMAL’

 

‘Bir Tutkudur Mustafa Kemal’ şiirini okuyarak konuşmasına başlayan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay; ‘’Bir tutkudur Mustafa Kemal, nice sevdalara değişilmeyen. Yitirilmiş kasımlarda açan umuttur, bir baştır, vazgeçilmeyen. Bir türküdür Mustafa Kemal, suskun ağızlarda söyleşir, durur. Çaltıburnu'nda gözetir denizi. Köroğlu'nda bağdaş kurup oturur. Bir inançtır Mustafa Kemal, yurdun dört yönünde, bir çağdır yaşayan. Sarmış kollarıyla, çepçevre ulusu. Sakarya boylarından Akdeniz'e taşıyan. Bir anlamdır Mustafa Kemal, Belkahve'den dürbünüyle seyrediyor İzmir'i. Özgürlük diyor, al atının üstünde, kırıyor kılıcıyla, tutsak eden zinciri. Bir bayraktır Mustafa Kemal, çekilmiş kalelere, rüzgârda dalgalanan. Bozkırın bağrında yol alan kanılara, ışık tutan, güç veren, yol bulan. Evet şairin bu güzel dizelerinde 80 yıl evvel, bu topraklarda yitirdiğimiz ulusumuzun kurucusu, kurtarıcısı Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü bir kere daha saygı, minnet ve şükran duygularıyla anıyorum. Bizler, ay yıldızlı şanlı Türk Bayrağı'nın bugün bu topraklarda özgürce dalgalanıyor olmasının, bu topraklarda özgürce buluşuyor olmamızın, esas başkahramanı olan o büyük liderin bu toprakların geleceğine kattıklarını asla unutmadık, unutmayacağız. Biz de Türkiye Cumhuriyeti'nde yaşayan yurttaşlar olarak birbirimize sımsıkı tutunarak, bu toprakların çimentosu olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ümüzü gelecek nesillerimize anlatacağız’’ dedi. 

 

GÖZÜN ARKADA KALMASIN DİYECEĞİZ

 

Akay;‘’Bu toprakların birliği ve beraberliği için 1912'de Balkanlar’da, Birinci Dünya Savaşı'nda, Çanakkale'de ve Ulusal Kurtuluş Savaşı'nda milli mücadelede savaşan, ardından 29 Ekim 1923'de bunları taçlandırdığı Cumhuriyeti ve daha sonra 15 yıl o cumhuriyete her geçen gün değer katarak o temelleri attığı ve bugün özgürce oluşturduğu Türkiye Cumhuriyeti'nin geleceğe umutla bakan o büyük liderini unutmadık asla unutmayacağız. Gözün arkada kalmasın diyeceğiz.  Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ümüzü bir kere daha, saygıyla minnet duygularıyla anıyorum’’dedi.

 

SLAYT GÖSTERİMİ SUNULDU

 

Yapılan konuşmaların ardından partili partisiz, her yaşta kadın erkek, gece boyunca değişimli olarak nöbet tutarken, CHP İlçe Başkanlığı’nın Atatürk ile ilgili 10 Kasım' a özel slayt gösterimi de sabaha kadar devam etti.

 

Haber/Seyit SÜREN

 

  


0282 726 91 91
0282 747 65 10