13'üncüsü Kınıklar Mahallesi'nde açıldı

Süleymanpaşa Belediyesi başlattığı "Her Köye Atatürk Anıtı ve Meydan Düzenlemesi" projesi kapsamında 13'üncü Atatürk heykeli, Kınıklar Mahallesi'nde düzenlenen törenle aÃ?

Süleymanpaşa 12.11.2018 14:06:00 0
13

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende açılış konuşmasını yapan Kınıklar Mahalle Muhtarı Halil Kılıç, “Atatürk büstü, millet olarak ona duyduğumuz minnetin bir simgesi olmasının yanı sıra vatan toprağının nasıl bir mücadele ile savunulduğunun da bir simgesidir. Türk bayrağı ile birlikte millet olmamızın, bağımsız bir devlet olmamızın simgesidir. Böyle değerli ve anlamlı armağanın köyümüze kazandırılmış olmasından büyük gurur duyuyoruz’’ dedi.

 

ÜRETMEYE İHTİYACIMIZ VAR

 

Kılıç’ın ardından konuşan Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, ‘’Bugün 13’üncü köyümüze Atatürk heykelini koyuyoruz. Biz köylerimizi önemsediğimiz için, milletin efendisi köylünün köylü kalması, köyde yaşaması için en değerli varlığımızı köy meydanlarına dikmeye devam edeceğiz. Her ay bir köyümüzde bu çalışmamız devam ediyor’’ dedi. Türkiye’ de tarımın hiç iç açıcı olmadığını kaydeden Eşkinat; ‘’100 kişiden 88 kişinin gelirinin giderinden az olduğu bir ortamda bizim borcumuzu ödemeden bağımsız kalmamız, özgür kalmamız ve kalkınmamız, gelecek nesiller yetiştirmemiz mümkün değildir. Bunun için tarım diyoruz. Bu nedenle bir önemli adım daha atacağız. Karacakılavuz’daki eski belediye binasını bir Tarım Meslek Lisesi olarak önümüzdeki dönemde bu topraklara kazandıracağız. Çünkü bizim çocuklarımızın diplomaya değil altın bileziğe ihtiyacı var. Üretken olmaya, bilim ve teknoloji üretmeye, tarım üretmeye, özetle üretmeye ihtiyacı var. Başka türlü biz borçsuz, özgür, bağımsız bir toplum olma şansına sahip kalamayacağız. Toparlayacak olursak, bizim daha fazla çalışmaya ve üretmeye ihtiyacımız var. Onun için de bu kalkınmanın dinamiği olan köylerimizi ve tarımı ayağa kaldırma amaçlı böyle bir tavır ortaya koyuyoruz,” dedi.

 

YANLIŞ BİR UYGULAMA

 

Son konuşmayı yapan Tekirdağ Belediye Başkanı Kadir Albayrak; ‘’Bir gecede Tekirdağ’ın 257 köyü, 23 belde belediyesi mahalleye dönüşüyorsa, Türkiye’de 100 bin seçilmişin 90 bini tasfiye ediliyorsa, adına ne derseniz deyin, bu yanlış bir uygulamadır. 6360 sayılı Büyükşehir Kanunu, yönetmeliği olmayan tek kanundur. Yani uygulamaya bakarak yeni yönetmeliklerle düzenleme yapmaya çalışacaklar. Böyle bir kanun çıkarırken bu değişiklikten etkilenecek olan köy ve beldelerin iyi bilgilendirilmeleri gerekirdi. Yeni ekim sezonunun hayırlı olmasını ve hasatta bol bereket diliyorum’’ dedi. Açılış töreni Kınıklar Mahallesi sakini kadınlar ve protokol üyelerinin birlikte açılış kurdelesini çözmesi ile sona erdi.

Haber: Mayil SEYMEN

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10