7 bin 450 kg İtalyan çimi tohumu dağıtıldı

Tekirdağ İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Tekirdağ genelindeki üreticilere yönelik Çayır Mera ve Yem Bitkileri Üretimini Geliştirme Projesi kapsamında Malkara'da 9 üreticiye bedelsiz İ

Tekirdağ 12.11.2018 14:25:00 0
7 bin 450 kg İtalyan çimi tohumu dağıtıldı

Tekirdağ İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Tekirdağ genelindeki üreticilerin kaliteli kaba yem açığını kapatıp, elde edilen ürünün miktar ve kalitesini artırarak hayvanların sağlıklı yapıya kavuşmasını sağlamak amacıyla, "Kendi kaliteli kaba yemini kendin üret ve rasyonunu hazırla" kapsamında proje hazırlandı.

 

PROJE 4 YIL ÖNCE BAŞLADI

 

4 yıl önce başlanan Çayır Mera ve Yem Bitkileri Üretimini Geliştirme Projesi çerçevesinde, Tekirdağ genelinde bulunan üreticilere bedelsiz İtalyan çimi tohumu dağıtılıyor.

 

TÖREN DÜZENLENDİ

 

Proje kapsamında Malkara’ya bağlı Elmalı Mahallesi’nde bulunan üreticilere italyan çimi tohumu dağıtıldı. Düzenlenen törene Malkara Kaymakamı Erkan Karahan, İl Tarım ve Orman Müdürü Zekeriya Sarıkoca, İl Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Engin Durgun, Elmalı Mahalle Muhtarı Hasan Çinko ve üreticiler katıldı.

 

HER TÜRLÜ YARDIMI YAPMAYA HAZIRIZ

 

Törende açılış konuşmasını yapan İl Tarım ve Orman Müdürü Zekeriya Sarıkoca, amaçlarının üreticilerin kendi kaba ve kesif yemin dışarıdan satın almadan kendilerinin üretme mantığını ön plana çıkartmak olduğunu ifade ederek; ‘’Bakanlık olarak her konuda yanınızdayız ve sizlere gereken yardımı yapmaya çalışıyoruz. Sizler hayvancılığı ne kadar başarılı ve kuralına uygun yaparsanız bu işten kar eder, kar ettikçe de bu işi geliştirip büyütürsünüz. Hayvanlarımızın ihtiyacı olan yemleri, özellikle kaliteli kaba yemleri mutlaka kendimiz üretmeliyiz. Devamında kesif yemlerini de kendimiz üretebiliriz. Rasyon yapma konusunda ise sizlere her türlü yardımı yapmaya hazırız’’ dedi.

 

2018 YILINDA 7 BİN 450 KG İTALYAN ÇİMİ TOHUMU DAĞITTIK

 

Proje hakkında da bilgi veren Sarıkoca; ‘’Kendi yemini kendin üret ve rasyonunu hazırla sloganıyla,  2015 yılında 4800 kg yonca; 2016 yılında 5 bin 360 kg yonca, 800 kg İtalyan çimi; 2017 yılında bin 250 kg yonca, 7 bin kg İtalyan çimi ve 2018 yılında ise 7 bin 450 kg İtalyan çimi tohumu dağıttık. 4 yıldır uygulanan bu proje çerçevesinde üreticilerimizin kendi kaba yemlerini üretip, ilerleyen yıllarda ise kesif yem ihtiyaçlarının da üretici tarafından karşılanmasını amaçlıyoruz. Bu bitki, süt kalitesini ve verimini arttırmakla birlikte protein oranı samana göre çok yüksektir. Hayvanlar tarafından otlatılabildiği gibi sulama ihtiyacı olmadan yılda 2 kez biçim yapılabilmektedir" dedi. Sarıkoca’nın konuşmasının ardından Elmalı Mahallesi üreticilerinden İtalyan çimi tohumu alacak olan 9 üreticiye tohumların teslim edilmesi ile tören son buldu.

Haber: Sevim BOZKURT

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10