Sokak hayvanlarını unutmadılar

Çerkezköy Belediyesi ve Özel Uğur Okulları işbirliğinde hazırlanan "Su Borularından Mamalık Üretme" projesi devam ediyor. Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay ve Özel Uğur Okulları Ã?

Çerkezköy 12.11.2018 18:00:00 0
Sokak hayvanlarını unutmadılar

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, ‘’yaşam hakkı, evrende var olan her canlı için kutsaldır” sloganı ile yola çıktıklarını ifade ederek; “Su Borularından Mamalık Üretme projesi kapsamında kentimizin çeşitli noktalarına mamalıklarımızı yerleştirdik. Çerkezköylülerin hayvan sevgisini pekiştirmek ve sokak hayvanlarını zorlu kış şartlarında yalnız bırakmamak adına bu projeyi kentimizde uygulamaya başladık. Plastik su boruları kullanılarak kentin belirli noktalarında konuşlandırmak üzere mamalık ve suluk üretip zorlu kış şartlarında kentimizde bulunan sokak hayvanlarının yanlarında olmak istiyoruz. Üretim ve montajı çok hızlı olan projemiz Çerkezköy halkında sokak hayvanları hakkında farkındalığı daha da arttıracak ve minik dostlarımız için daha yaşanılabilir bir yer yaratma fırsatımız olacak” dedi.

 

PROJEYİ DAHA GENİŞ ALANLARA YAYMAYI PLANLIYORUZ

 

Akay, "Mamalıklar, ilk etapta Atatürk Caddesi, Öztrak Caddesi, Tokuçlar Sokak, Kent Park, Naim Süleymanoğlu Parkı, Halide Edip Adıvar Caddesi, Sabri Avcılar Parkı, Kızılpınar Mahallesi eski belediye binası önü ile Veliköy Mahallesi Sağlık Ocağı yanına monte edildi. Bugün de Özel Uğur Okulları öğrencilerimiz ile birlikte minik dostlarımız için kaplarımızı mama ile dolduruyoruz. İlerleyen zamanlarda bu projeyi daha geniş alanlara yaymayı planlıyoruz” dedi.

Haber: Esengül ÖZDEMİR

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10