''Ülkenize ve kendinize güvenin''

TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Tekirdağ TSO Başkanı Cengiz Günay'ın katıldığı 8. Geleceğin Gücü Girişimciler Forumu kapsamında panel düzenlendi. Gazeteci Vahap Munyar'ın moderatörlüÄ

Tekirdağ 13.11.2018 14:16:00 0

Bu forumun Türkiye’nin en kurumsal girişimcilik etkinliklerinden olduğuna işaret eden TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, “Bu devirde bilgiye ulaşmak kolay. Yani, know-how’da sorun yok. Asıl önemli nokta: doğru insanları tanımak, network kurmak. Yani, know-who. İşte burada, know-who sağlıyoruz. Türkiye’nin yıldız girişimcileriyle, girişimci adaylarını tanıştırmak için yapıyoruz” dedi.

 

SON 25 YILDA, 5 ÖNEMLİ EKONOMİK KRİZ YAŞADIK

 

Dünya ekonomisindeki değişim ve dönüşümü anlatan Hisarcıklıoğlu “Bakın dünyada müthiş bir dönüşüm var. Eskiden ülke sınırları, çok şey demekti. Bugünse ülke sınırları eski anlamını yitirdi. Internet ile her yere ulaşmak mümkün. Herkes birbirine bağlandı. Bir başka deyişle, herkes bir bütünün parçası haline geldi. Küresel değer zincirleri oluştu” dedi. Küresel ekonominin ağırlık merkezinin batıdan doğuya kayması da işte bununla alakalı” diyen Hisarcıklıoğlu, ikinci büyük değişimin de, şirketlerde yaşandığını ifade etti. Hisarcıklıoğlu,“ Dünya 21. Asırla ilgili meseleleri tartışıp, kendini bir sonrası sanayi devrimine hazırlıyor. Bizimde tüm bunlara ayak uydurmamız gerekiyor. Bilim üretemezsek teknoloji de üretemeyiz. Ekonomide bazı sıkıntılar yaşıyoruz. Ama şu unutmayın. Son 25 yılda, 5 önemli ekonomik kriz yaşadık. Hepsini de geride bıraktık, yola devam ettik. Yani bu teker bu tümsekte kalmaz. Ülkenize ve kendinize güvenin” dedi.

Haber: Mayil SEYMEN

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10