''Yeni bir lider arayışımız yok''

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından 13 Kasım Tekirdağ'ın kurtuluşunun 96. yıldönümü dolayısıyla düzenlenen etkinlikler kapsamında resepsiyon düzenlendi. Resepsiyonda açılış konuşma

Tekirdağ 14.11.2018 12:40:00 0

Önceki gün Des Otel'de düzenlenen 13 Kasım Resepsiyonuna; Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, Tekirdağ Milletvekilleri İlhami Özcan Aygun ve Enez Kaplan, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Garnizon Komutanı Tank. Kur. Alb. Cumhur Mustafa Kıcanaoğlu, il protokolü, siyasi parti temsilcileri, STK temsilcileri ile basın mensupları katıldı.

 

ÜLKEMİZİ ÇAĞDAŞ UYARLIK DÜZEYİNİN ÜSTÜNE ÇIKARMALIYIZ

 

Tekirdağ'ın Kurtuluşu ve Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nin göreve geldiği 2014 yılından bu yana yaptığı çalışmaların anlatıldığı filmlerin gösterime sunulması ile başlayan resepsiyonda açılış konuşmasını yapan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak; "İlk günkü heyecanımızla, gecemizi gündüzümüze katarak hizmet verdiğimiz güzel Tekirdağ'ımızın düşman işgalinden kurtuluşunun 96. yılını coşku içerisinde kutlamanın mutluluğunu hep beraber yaşıyoruz. Özgürlük ve bağımsızlığından hiçbir zaman ödün vermeyen Türk milleti, Yüce Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün liderliğinde, vatanımızı elimizden almak isteyen emperyalist devletlerin ordularını bozguna uğratmıştır. Türk milletinin genciyle yaşlısıyla, erkeğiyle kadınıyla mücadele ettiği Kurtuluş Savaşı tarihe altın harflerle yazılmış şanlı bir destandır. Kahraman Türk milletinin evlatları olarak geçmişte yaşanan acı olaylardan aldığımız ders ve ilhamla vatan sevgisini her zaman yüreğimizde canlı tutuyor ve bunu yeni nesillere aktarıyoruz. Milletin ortak hafızasına büyük önem veren Ata'mız, "Tarihini bilmeyen bir millet yok olmaya mahkûmdur" diyerek bu konuya dikkat çekmiştir. Bugün bizler ülkemizde mutlu, gururlu ve onurlu bir şekilde yaşıyorsak, bunu vatan uğrunda canlarını feda eden şehitlerimize ve kahramanca mücadele eden gazilerimize borçluyuz. Ağır bedeller ödenerek kurtarılan vatanı korumak ve Ata'mızın mirasına sahip çıkmak tüm yurttaşlarımıza düşen önemli bir görevdir. Cumhuriyet nesilleri olarak her karışı şehit kanıyla sulanan güzel vatanımızın değerini bilmeli ve ülkemizi çağdaş uyarlık düzeyinin üstüne çıkarmalıyız’’ şeklinde konuştu.

 

İLKE VE DEVRİMLERİ EN ÖNEMLİ REHBERİMİZ

 

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ebedi Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ilke ve devrimlerinin en önemli rehberleri olduğunu kaydeden Albayrak; ‘’Ülkemizde ve dünyada yaşanan gelişmeler Ata'mızın fikir ve öngörülerinin ne kadar doğru ve ne kadar evrensel olduğunu pek çok kez göstermiştir. Bu yüzden de millet olarak yeni bir lider arayışımız yoktur. Atatürk'ün düşünceleri geçmişte olduğu gibi bugün de yarın da yolumuzu aydınlatmaya devam edecektir. Bu inançla, tüm Tekirdağ halkının Kurtuluş Bayramını en içten dileklerimle kutluyor, Ebedi Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ü, silah arkadaşlarını, kahraman şehit ve gazilerimiz saygı, özlem ve rahmetle anıyorum’’ diyerek sözlerine son verdi.

 

MÜZİK DİNLETİSİ SUNULDU

 

Albayrak’ın konuşmasının ardından Tekirdağ Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinin gerçekleştirdiği müzik dinletisi ile 13 Kasım Tekirdağ'ın Kurtuluş Yıldönümü Resepsiyonu, sona erdi.

 

Haber: Sevay KARDEŞ

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10