Malkara'nın kurtuluşu törenle kutlandı

Malkara'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 96. yıldönümü dolayısıyla kutlama töreni düzenlendi. Çelenk sunma töreninin ardından alanında devam eden programda günün anlam ve önemini belirten konu

Malkara 14.11.2018 14:40:00 0
Malkara

Malkara'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 96. yıldönümü dolayısıyla çelenk sunma töreni düzenlendi. Dün saat 09:00’da Atatürk anıtına çelenklerin sunulmasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu.  Atatürk Anıtı önünde yapılan çelenk sunma programının ardından saat 9.30'da Şehitlik Abidesi'nde çelenk sunumu saygı duruşu, İstiklal Marşı'nın okunması ve saygı atışı yapıldı.

 

KİMLER KATILDI?

 

Düzenlenen törene; CHP Tekirdağ Milletvekili Adayı İlhami Özcan Aygun, İyi Parti Milletvekili Enez Kaplan, Malkara İlçe Kaymakamı Erkan Karahan, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Albayrak, 95. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Erdem Murat Tatlı, Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, Cumhuriyet Savcısı Yusuf Demir, Malkara İlçe Jandarma Komutanı Bnb. Murat Kızıltan, İlçe Emniyet Müdürü Özge Sertan Topkaya, belediye meclis üyeleri, belediye başkan yardımcıları, siyasi parti başkanları ve yönetim kurulu üyeleri, sivil toplum kuruluşu başkan ve yöneticileri, askeri erkân, daire müdürleri, okul müdürleri, dernek başkanları, basın mensupları, muhtarlar, gaziler, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

ŞİİR OKUNDU

 

Çelenk töreninin ardından program otogar alanında devam etti. Malkara'nın Kurtuluşunu sembolize eden Türk Birliklerinin Malkara'ya girişinin canlandırılması, Türk Birlikleri Komutanını temsil eden İrfan Macar İlköğretim Okulu öğrencisi Can Taylan Gül Kurtuluş Kızını kurtarıp özgürlüğüne kavuşturması ve “Bir Kurtuluş Destanı” adlı şiirini okumasının ardından Malkara İlçe Kaymakamı Erkan Karahan, 95. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Erdem Murat Tatlı ve Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul törene katılan okulların ve halkın Kurtuluş Günü’nü kutladı.

 

TRAKYA’DA YAŞAYAN İNSANLAR İÇİN KASIM AYI FARKLI BİR ANLAM TAŞIR

 

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından, günün anlam ve önemini belirten bir konuşmayı yapan Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul; “Kasım ayı herkes için kışın gelişini simgelerken Trakya’da yaşayan insanlar için kasım ayı farklı bir anlam taşır. Tüm Trakya’nın düşman işgalinden kurtarılarak vatanın bir parçası olmasının onuru gururu tekrar yaşanır. Bugün Malkaramızın Bayramı hepimize kutlu olsun. Bugün Samsun’da yakılan özgürlük ateşinin Erzurum’da Amasya’da Sivas’ta ve tüm Anadolu’da tutuştuğu Afyon Ovasında alevden bir sele dönüştüğü yüreğindeki vatan sevgisinin göğsündeki yıkılmaz imanın canı ile dahi mukayese etmeyen koşarak ölüme giden kahramanların yazdığı destan günüdür. Bugün ya istiklal ya ölüm diyenlerin gelecek nesiller yani bizler için, bizlerin özgürce yaşayacağı bir vatan için milleti için ölümü seçtikleri gündür. Geçmişte olduğu gibi bugünde bütün hemşerilerimizle birlikte siyasi sosyal ekonomik farklılıklarımızı ortadan kaldırarak bu tarihi günü yaşatmak için bu onuru bu gururu hep birlikte yaşamak için bir aradayız. Tarihimizin en şerefli sayfalarından birini yazan milletimizden aldığımız güç ile ilham ile bizlerde bizlere bırakılan şanlı emaneti bir adım daha yukarı taşımanın ve gelecek nesillerimize gençlerimize çocuklarımıza daha uygar daha çağdaş hayatın her alanında daha güçlü bir cumhuriyet daha modern bir kent bırakmanın gayreti azmi ve kararlılığı içerisinde emin adımlarla geleceğe yürüyoruz’’ dedi.

 

‘’MİLLETİN DAMARLARINDAKİ ASİL KANDIR’’

 

Konuşmasında gençlere hitap eden Yurdakul; ‘’Milletimize bu mücadele ruhunu veren en önemli unsur gazi paşanın ifadesiyle bu milletin damarlarındaki asil kandır. Esaret altında yaşamayı canı pahasına kabul etmeyen ecdadımızdır. Yüz binlerce şehidimiz kahraman gazilerimiz en önemlisi ise kahraman Mehmetçiğimizle bütünleşen aziz milletimizindir. Bizler her karış toprağı şehit kanıyla sulanan bu aziz vatanı bu cumhuriyeti özgürlüğü emanet eden ecdadımıza layık olmak için edebi başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çizdği yoldan ilkelerinden devrimlerinden ödün vermeden onun çizdiği yoldan bıkmadan usanmadan bize gösterilen hedef doğrultusunda dünden daha fazla çalışmak zorundayız. Unutmayın yediğimiz ekmekte içtiğimiz suda şehitlerimizin kahraman gazilerimizin Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün silah arkadaşlarının hakkı var.  Bu hakkı ödeyebilmek için var gücünüzle memleketi bir adım ileriye götürmek için bu aziz milletin refah seviyesini yükseltmek için çalışın bıkmadan usanmadan yılmadan çalışın’’ dedi.

 

ATATÜRK’E İLKE VE DEVRİMLERİNE GÖNÜLDEN BAĞLIYIZ

 

Konuşmasında vatandaşlara da seslenen Yurdakul; Bizler 96 yıl önceki ruhla Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e ilke ve devrimlerine gönülden bağlıyız. Tıpkı bir asır önce olduğu gibi vatana ve millete dair kasıt gördüğümüzde Mustafa Kemal Atatürk’ün askerleri olarak canımız pahasına vatan için mücadele etmeye hazırız. Bugün burada özgürce bayramımızı kutlayabiliyorsak hakları ödenmeyecek şekilde bizler için mücadele eden kahraman Mehmetçiğimize güvenlik güçlerimize tüm hemşerilerimin adına saygı ve şükranlarımı sunarken başta Kurtuluş Savaşı kahramanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü bu memleketin tapusu olan Lozan kahramanımız İsmet Paşayı silah arkadaşlarını, tüm şehitlerimizi kahraman gazilerimizi rahmet, şükran ve minnet duygularımla anıyorum.” dedi.

 

ÖDÜLLERİ VERİLDİ

 

Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul’un konuşmasının ardından İrfan Macar İlköğretim Okulu öğrencisi Melek Çoruk “Bugün Kurtuluş Günü” adlı şiirini, Mustafa Uysal Ortaokulu öğrencisi Meriç Arda Kızıltaş “Bu Vatan Kimin” adlı şiiri ve Malkara Anadolu Lisesi öğrencisi Aleyna Can “Vatan Destanı” adlı şiiri okudu. Daha sonra Malkara'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 96. yıldönümü etkinlikleri kapsamında düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerini Malkara İlçe Kaymakamı Erkan Karahan, 95. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Erdem Murat Tatlı ve Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul tarafından takdim edildi. Yapılan ödül töreninin ardından Gençlik ve spor Müdürlüğü bünyesinde hazırlanan Taekwondo gösterisi, İrfan Macar İlköğretim Okulu Halk Oyunları ekibinin gösterisi, gazilerin halkı selamlaması, araçların geçiş töreni ile 14 Kasım Kurtuluş Bayramı etkinlikleri son buldu.

 

Haber: Sevay KARDEŞ

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10