"Araçlarınıza kış lastiği takmayı unutmayın"

Ülke genelinde her yıl 1 Aralık itibariyle araçlara yasal olarak kış lastiği takma zorunluluğu bulunuyor. Çerkezköylü oto lastik satıcıları sürücülere araçlarının yaz lastiklerini 1 Aralık ta

Çerkezköy 14.11.2018 16:08:00 0
"Araçlarınıza kış lastiği takmayı unutmayın"

KIŞIN EMNİYETLİ SÜRÜŞ İÇİN KIŞIN ARAÇLARDA KIŞ LASTİĞİ ÖNEMLİ

 

Zümbül Oto Lastik Bayii Lastik Değişim Servisi Müşteri Hizmetleri Müdürü Ekrem Zümbül,"Kış lastikleri kış şartlarına uygun şekilde üretilmiş olması nedeniyle hem sürücü için hem araçta bulunan kişiler için önemlidir. Aynı zamanda kış lastiklerinin  en önemli ve belirgin özelliği de dış yüzeyleri, yol tutan kısmında tırnaklı oluşu. Bu nedenle yol tutuşu  çok daha iyi olduğu için buzlu yollarda ya da karlı yollarda güvenlikli olması bakımından da önemli.  Kış lastiği değişimi yağışlı hava ya da soğukla ilgilidir. Kış mevsiminde araç sahiplerinin can ve mal güvenliği için mutlaka araçlarına kış lastiği takması gerekmekte ve bu zorunludur.  Takmayanlara yasal işlem ve para cezası var" dedi.

 

KIŞ LASTİKLERİ  KARLI VE BUZLU YOLLARDA KAYMAYI ÖNLÜYOR

 

Zümbül  Oto Lastik  Mağaza Müdürü Erkan Zümbül de, Kış aylarında  hava sıcaklığı 7 dereceye düştüğü zaman araçlara kış lastiği takılması lazım. Kış lastiği takmayan sürücülerin kış aylarında trafiğe çıkması da çok tehlikelidir. Çünkü can ve mal güvenliğini sağlayamaz ve en ufak buzlu yada karlı yolda kayar, ya da kaza yapar. Dolayısıyla kasım 15 itibariyle 1 Aralık tarihine kadar araçlara kış lastiği takılması zorunluluğu bulunmaktadır. Trafik kontrollerinde kış lastiği takmayan araç sürücülerine yasal işlem yapılmaktadır. Özellikle de bu konuda yeni yürürlüğe giren kanun ile kış lastiği takmayanlara kesinlikle yasal işlem yapılacak" dedi.

 

HAVALAR DAHA DA KÖTÜLEŞMEDEN KASIM AYI İÇİNDE KIŞ LASTİĞİ TAKILMALI

 

Zümbül Oto Lastik Firması Sahibi Ali Zümbül de,  “Henüz Kasım ayı olarak kışın başındayız. Havalar daha da  kötüleşmeden araç sürücüleri  araçlarındaki yaz lastiklerini çıkararak kış lastiklerini mutlaka  taksın. Araç sahipleri ya da sürücüleri araçlarına kış lastiği takarken dört lastiğini de kış lastiği olarak değiştirmeli. Eğer ben ön ya da arkaya iki kış lastiği takarak idare ederim diye hareket ederse olmaz.  Buzlu  ya da kaygan yolda firen yapıldığında araç ya ters döner ya da takla atarak ölümlü kazaya neden olur. Bu nedenle bu gibi durumların yaşanmaması için özel ve ticari araçların dört lastiğinde  mutlaka kış lastiği  katılması gerekmektedir ve bu zorunludur. Bu önerilerimi araç sahiplerinin dikkate almasını istiyorum.  1 Aralık tarihine kadar araçlarına kış lastiği taksınlar. Takmayanlara idari para cezası ve trafikten men cezası da var" dedi.

 

Haber/Seyit SÜREN  

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10