Hekimlik yolunda ilk adımı attılar

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Tıp Fakültesine 2018-2019 eğitim-öğretim döneminde yeni kayıt yaptıran öğrenciler için Geleneksel Beyaz Önlük Giyme töreni  düzenlendi.  Düzenlenen törenl

Tekirdağ 14.11.2018 16:30:00 0
Hekimlik yolunda ilk adımı attılar

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan tören Tıp Fakültesi öğrencilerinden oluşan müzik grubunun sunduğu müzik dinletisi ile devam etti. 2018 Lisans Yerleştirme Sınavında NKÜ Tıp Fakültesi’ni birincilikle kazanan Selenay İnal fakülte öğrencileri adına konuşma yaptı.

 

KENDİMİZİ GELİŞTİRMEMİZİ GEREKTİRMEKTEDİR

 

“Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Burhan Turgut, ise törende gerçekleştirdiği konuşmasında; “ Ülkemizin ihtiyacı olan üretken üniversiteyi oluşturmak, yüksek kalitede hekim ve bilim insanları olarak topluma hizmet etmek kuşkusuz hepimizin görev ve sorumluluğudur. Hepinizin bir şekilde haberi olduğu üzere son 1,5 yıldır Tıp Fakültemizin eğitiminde bir akreditasyon süreci içindeyiz. Eylül 2018 itibari ile öz değerlendirme raporumuzu verdik ve önümüzdeki aylar içinde verdiği eğitimde akredite bir Tıp Fakültesi olmayı umuyoruz. Akredite bir tıp fakültesi olmamız kuşkusuz siz öğrenciler için bir avantaj ve Tıp Fakültemiz için prestij kaynağı olacaktır. Akreditasyon süreci ile eğitimizin kalitesini yükseltip, Ülkemizdeki tıp eğitimi için kılavuz olarak önerilmiş, çekirdek eğitim programına uygun hale getirmiş oluyoruz. Hepinizin bildiği gibi akreditasyon bir kere yapılıp sonuçlandırılan bir olay değil bir süreçtir; sürekli çalışmayı, takibi ve kendimizi geliştirmemizi gerektirmektedir.” dedi.

 

123 ÖĞRENCİYE BEYAZ ÖNLÜKLERİ GİYDİRİLDİ

 

Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsmail Yılmaz da, ‘’Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi olarak, şehrimize ve Trakya bölgesine kazandırdığımız Araştırma ve Uygulama Hastanemiz ile her geçen gün daha elverişli ve geniş imkânlar ölçüsünde sağlık hizmetimizi artırıyoruz. Böyle bir uygulama alanına sahip olan sizlere de daha kaliteli ve eksiksiz bir Tıp eğitimi sunmak için elimizden gelen gayreti göstermekte ve bu çalışmaları değerli hocalarınızdan oluşan başarılı bir ekiple sürdürmekteyiz. En büyük arzumuz, büyük özveri gerektiren tıp eğitiminiz için hazırlanan bu güzel ortamda, bilgi ve tecrübe birikiminizi artırarak, insani sorumluluklarınızın bilincinde yarınlara hazırlanmanızdır.  Konuşmaların ardından NKÜ Tıp Fakültesi’ni kazanan 123 öğrenciye beyaz önlükleri giydirildi. Program, beyaz önlüklerini giyen tıp fakültesi öğrencilerinin meslek yeminlerini etmeleriyle son buldu.

 

Haber: Sevim BOZKURT

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10