8.haftada fileler 21 kez havalandı

Spor Toto Bölgesel Amatör Ligi (BAL) 11. Grup'ta 8. hafta 7 karşılaşma ile tamamlanırken Edirnespor'a deplasmanda iki golle mağlup olan temsilcimiz 1911 Çerkezköy Doğanspor dört puanda kalıp alt sıralardan ku

14.11.2018 16:35:00 0
8.haftada fileler 21 kez havalandı

TFF Bölgesel Amatör Lig 11.grupta 8.hafta 7 karşılaşma ile tamamlanırken, Modafenspor liderliğini sürdürdü.

 

EDİRNE’DEN ÇIKAMADI

 

Bu sezon istediği sonuçları bir türlü alamayan 1911 Çerkezköy Doğanspor deplasmanda Edirnespor’a konuk oldu. Taraftarının desteği ile maça etkili başlayan Edirnespor ilk dakikalardan itibaren rakip kalede gol aradı. Temsilcimiz 1911 Çerkezköy Doğanspor ise rakibi karşısında kontrollü bir futbol ortaya koydu. İlerleyen bölümlere doğru Edirnespor sağ kanattan etkili bir hücum geliştirdi. Yapılan ortayı iyi takip eden Uğur Kapısız düzgün vuruş ile topu ağlara göndererek Edirnespor’u karşılaşmada öne geçirdi. Gelen golle mağlup duruma düşen temsilcimiz kalan dakikalarda beraberlik için yüklendi. Ev sahibi ekip temsilcimizin geliştirdiği ataklarda savunmada hata yapmadı. İlk devrenin ilerleyen bölümlerinde her iki takımında geliştirdiği ataklardan başka gol çıkmayınca ilk devre Edirnespor’un tek gollü üstünlüğü ile tamamlandı. Karşılaşmanın ikinci devresinde her iki takımda gol bulmak için mücadele etti. Rakibinin hatalarını iyi değerlendiren ev sahibi ekip Edirnespor 67’inci dakikada farkı ikiye çıkardı. Gelişen atakta Atakan Serin sert ve düzgün bir vuruş gerçekleştirerek Edirnespor’u karşılaşmada 2-0 öne geçirdi. Kalan dakikalarda gelişen ataklardan başka gol çıkmayınca karşılaşmada Edirnespor’un 2-0’lık üstünlüğü ile tamamlandı. Edirnespor üst üste ikinci galibiyetini alırken, 1911 Çerkezköy Doğanspor ise üst üste ikinci mağlubiyetini alarak dört puanda kaldı.

 

ÇENGELKÖYSPOR LİDERLİĞİNİ SÜRDÜRDÜ

 

Haftaya lider durumda giren Modafenspor ise evinde 12 puanlı Çengelköy Futbol Yatırımları A.Ş’yi konuk etti. Müthiş bir çekişmenin yaşandığı karşılaşmada öne geçen Modafenspor ilerleyen bölümlerde üstünlüğü koruyamadı. Çengelköy Futbol Yatırımları A.Ş bulduğu golle skoru eşitledi. Kalan dakikalarda gelişen ataklardan başka gol çıkmayınca karşılaşmada karşılıklı kaydedilen gollerle 1-1 sonuçlandı. Modafenspor 18 puanla liderliğini sürdürürken, Çengelköy Futbol Yatırımları A.Ş ise puanını 13 yaptı.

 

ADASPOR’DAN ÖNEMLİ GALİBİYET

 

Bölgesel Amatör Lig 11.’inci grupta mücadele eden Biga Adaspor, Ligin 8.’inci haftasında 11 Kasım Pazar günü saat 14:00’de Namık Kemal Stadında Tekirdağspor ile karşılaştı. Maçın ilk yarım saati her iki takımın karşılıklı atakları ile geçti. Maçın 35.’inci dakikasında kullanılan korner atışında Tekirdağspor defansı topu uzaklaştırmaya çalışınca, Adaspor’un yaptığı kontra atakta Salih hemen karşıya doğru vurdu. Kaleci topu uzaklaştırdı. Dönen topa Semih vurdu. Top defansa çarptı ve son anda kaleci kurtardı.Biga Adaspor ataklarını sıklaştırdı. İlk devrenin kalan dakikalarında gelişen ataklardan gol çıkmayınca ilk devre golsüz eşitlik ile tamamlandı.  Maçın ikinci yarısına hızlı başlayan Adaspor, maçın 50.’inci dakikasında sol kanattan geliştirilen atakta Semih’in yaptığı ortaya Salih topa uçarak kafayı vurdu ve gol oldu.55.’inci dakikada ise Suat’a sert şekilde müdahale eden Tekirdağlı futbolcu ikinci sarıdan kırmızı kart görerek oyundan atıldı.On dakika sonra ise sağ kanattan geliştirilen atakta Onur’un Engin’e dirsek atarak yaptığı mücadelede yerde kaldı. Hakem oyunu devam ettirdi. Gelişen bu atak gol oldu. Skor 1-1 oldu.Karşılaşmanın 70.’inci dakikasında sağ kanattan geliştirilen atakta Muhammed Demir’in ortasında Semih’in kafayla yaptığı vuruşta top yandan auta çıktı.Maçın 80’inci dakikasında Tekirdağsporlu Onur, Şeref Aliye yaptığı sert müdahale sonrası ikinci sarı karttan kırmızı kart gördü ve oyundan atıldı. Maçın 85.’inci dakikasında sağ kanattan geliştirilen atakta Muhammed Demir’in ortasında Şeref Ali’nin yaptığı plase vuruşunda top ağlarla buluştu. Biga Adaspor 2-1 öne geçti.Kalan dakikalarda gelişen ataklardan başka gol çıkmayınca Biga Adaspor deplasmandan üç puan ile dönmesini bildi. Bu önemli galibiyet ile Adaspor puanını 14 yaparak zirve takibini sürdürürken, Tekirdağspor ise 9 puanda kaldı.

 

ÇORLUSPOR 1947’DEN ÖNEMLİ GALİBİYET 

 

Bölgesel Amatör Lig 11.grupta alt sıralardan kurtulmaya çalışan Çorluspor 1947 ise evinde Edirne temsilcisi Uzunköprüspor’u konuk etti. Çorluspor 1947’nin cezası nedeni ile seyircisiz oynanan maçta ev sahibi ekip rakibine üstünlük kurmayı başardı. Rakibi karşısında sağlı sollu ataklar geliştiren Çorluspor 1947 ilk devreyi Aboubacar Kone’nin ayağından bulduğu golle önde tamamladı. İkinci devrede rakibi karşısında üstünlüğünü sürdüren Çorluspor 1947 Kone’nin ayağından bir gol bularak farkı ikiye çıkardı. Uzunköprüspor kalesinde gördüğü ikinci golün ardından oyun disiplininden tamamen koptu. Rakibi karşısında üstünlüğünü sürdüren Çorluspor 1947 Aboubacar Kone ile bir gol daha bularak karşılaşmadan 3-0 galip ayrılmasını bildi. Çorluspor 1947 bu önemli galibiyet ile puanını yediye çıkartırken, Uzunköprüspor ise dokuz puanda kaldı.

 

BİGASPOR KAVAKLI DEPLASMANINDA ŞEN

 

Ligde orta sıralarda mücadele eden Kavaklıspor ile Bigaspor karşı karşıya geldi. Kavaklı Stadyumunda oynanan karşılaşmada Kavaklıspor taraftarı Bigaspor’un taraftar grubu Afacanla arasında tribünlerde tartışma çıkarken, karşılaşmada 20 dakikada durdu. Gecikmenin ardından devam eden karşılaşmada Bigaspor golü buldu. Maçın 20.’inci dakikasında sol kanattan geliştirilen atakta Gökhan Arslan’ın kafa vuruşunda top ağlarla buluştu ve gol oldu. İlk devrenin kalan dakikalarında gelişen ataklardan başka gol çıkmayınca ilk devre Bigaspor’un 1-0’lık üstünlüğü ile tamamlandı. Karşılaşmanın ikinci devresine de hızlı başlayan konuk ekip Bigaspor ikinci golü de Gökhan ile buldu. Maçın 55.’inci dakikasında Kubilay’ın ara pasında topla buluşan Gökhan Arslan’ın ceza sahası üstünden yaptığı vuruşta gol oldu. Karşılaşmanın uzatma dakikalarında Kavaklıspor Barış ile farkı bire indirmesine rağmen kalan dakikalarda istediğini elde edemedi. Karşılaşmada konuk ekip Kavaklıspor’un 2-1’lik üstünlüğü ile tamamlandı. Bigaspor bu önemli galibiyet ile puanını 13 yaparken, Kavakılspor ise dokuz puanda kaldı.

 

İSTASYONSPOR GOLLE TANIŞTI

 

Bölgesel Amatör Lig’in 8. haftasında İstanbul temsilcisi Yeşilköyspor’a konuk olan İstasyonspor, rakibine 4-2 mağlup oldu. Ligde ilk kez gol ile tanışan ekip, bu maçta mücadelesi ile beğeni topladı. Maçın başlarında pozisyonlar yakalayan İstasyonspor buna rağmen ilk yarıyı 3-0 geride kapattı. İkinci yarıda ise biraz daha etkili olan İstasyonspor Onur Macar’ın asistinde Atakan Çavuş’un kafa golüyle ligdeki ilk golünü bulup skoru 3-1’e getirdi.İlerleyen dakikalarda ikinci gol için bastıran ekip, kontra ataklarla rakip kalede etkili olmaya çalıştı. Bu pozisyonların birinde Kudret’in ara pasıyla Enes, güçlü fiziğiyle topu ceza sahasına taşıdı ve faul sonrası maçın hakemi penaltı noktasına hükmetti. Topun başına geçen Enes kazanılan penaltıyı gole çevirerek skoru 3-2’ye getirdi. İstasyonspor, beraberlik için rakip kaleye baskı kurduğu dakikalarda ise kalesinde bir gol daha görerek karşılaşmadan da 4-2 mağlup ayrıldı. Yeşilköyspor beşinci galibiyetini alıp puanını 17 yaparak ikinci sıradaki yerini korudu.

 

KARTAL SON DAKİKADA PUANI KAPTI

 

Bölgesel Amatör Lig 11.grupta mücadele eden Çanakkale Dardanelspor sekizinci hafta kendi sahasında ağırladığı Kartaspor karşısında maçın başından sonuna kadar iyi bir futbol ortaya koymasına rağmen son dakikada yediği golle üç puanı kaçırdı. Çanakkale 18 Mart Stadyumunda oynanan karşılaşmanın ilk devresi golsüz eşitlik ile tamamlanırken, ikinci devre rakibi karşısında baskı kuran Çanakkale Dardanelspor 52’inci dakikada Mertcan Dursun’un golüyle öne geçen taraf oldu. Bulduğu golden sonra rahatlayan ev sahibi ekip Çanakkale Dardanelspor grdiği bir çok gol pozisyonundan yararlanamadı. Karşılaşmanın son dakikalarında atak geliştiren konuk ekip Kartalspor Ali Berke ile sonuca giderek skoru eşitledi. Kalan dakikalarda gelişen ataklardan başka gol çıkmayınca karşılaşmada karşılıklı kaydedilen gollerle 1-1 sonuçlandı. Çanakkale Dardanelspor puanını 10 yaparken, Kartalspor ise puanını 16 yaptı.

Haber/Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10