''Şoför esnafımızın hakkını korumaya çalışıyoruz''

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, İrem Öğrenci Servisleri Kooperatifi'ni ziyaret etti. Kooperatif üyelerinin sıkıntılarını dinleyen Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, "Servisçil

Çerkezköy 15.11.2018 13:51:00 0

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, İrem Öğrenci Servisleri Kooperatifi’ni ziyaret etti. Dün saat 10:30’da düzenlenen ziyarette Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Mustafa As da yer aldı.

 

GÖRÜŞ ALIŞVERİŞİNDE BULUNULDU

 

İrem Öğrenci Servisleri Kooperatif Başkanı Hayrettin Vatansever, Başkanvekili Cengiz Metin kooperatif yönetimi ve üyeleri tarafından karşılanan Başkan Akay, vatandaşlara ilçe genelinde daha kaliteli hizmet verilmesi için üyelerin sıkıntılarının çözümü konusunda kooperatif yönetimi ve üyeleri ile görüş alışverişinde bulunmak için ziyaret gerçekleştirdiğini belirtti.

 

SEZONA SIKINTILI BAŞLADIK

 

Ziyarette servisçilerin sıkıntılarını aktaran İrem Öğrenci Servisleri Kooperatif Başkanı Hayrettin Vatansever, "Bu yıl eğitim öğretim yılına servisçiler olarak sıkıntılı başladık. İlerleyen zamanlarda sıkıntılarımızın bir kısmı çözümlendi. Sıkıntımız öğrenci servislerinin ihalesi konusunda yaşandı.  Bizler ne yapacağımızı nasıl hareket edeceğimizi şaşırdık. Bugüne kadar böyle yaşanmamış bir durumun sezon başında yaşamamız gerçekten bizlere büyük bir sıkıntı yarattı. Üstelik okul idaresinin yapacağı işleri de biz servisçilerin yapması istendi. Bu taşıdığımız öğrencilerin bizden kimlik belgeleri istendi. Oysa bunları bize okul idarelerinin vermesi lazım. Ayrıca hostes konusunda da sıkıntılar yaşadık ve yaşıyoruz. Bu konunun da nasıl çözümlenmesi gerekiyor, bilemiyoruz . Ama bizler bunu en iyi şekilde yapmaya özen gösteriyoruz. Bizler denetime karşı değiliz ve bugüne kadarda karşı olmadık. Bu konu biraz esnekleştirilmeli diye düşünüyoruz. Öte yandan bazı okul önlerinde öğrenci servisleri için kısa süreli durak ihtiyacımız var bu konunun da giderilmesini istiyoruz."dedi.

 

ARAÇLARIMIZDAKİ KAMERALERIN DEĞİŞTİRİLMESİ İSTENİYOR

 

İrem Öğrenci Servisleri Kooperatifi Başkanvekili Cengiz Metin de, "Öğrenci servisleri olarak bizlerden de araçlarımıza kamera takılması istendi.  Bizler de araçlarımıza kamera taktık. Ancak şimdi de bizden HP'li kamera takmamız isteniyor. Taktığımız kamere da aynı işi görüyor neden bizlere tekrar bir masraf çıkarılmak isteniyor anlamış değiliz. İşin garip tarafı araçlarda HP'li kamera yok ise yol belgelerine de kamera yok yazılıyor. Ergene İlçesi’nde geçtiğimiz günlerde UKOME j plakaları kiralama usulü ile ihaleye çıkarmıştı şimdi itirazlar olunca ihalenin iptal edildiği duyumunu aldık. İlçemizde de bu söz konusu olur mu? ."diye konuştu.

 

ODA OLARAK ELİMİZDEN GELENİ YAPIYORUZ

 

Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa As ise, "Şoför esnafımızın gerek  UKOME'de yaşanan gerek diğer kurumlarla yaşanan  sıkıntılarının çözümü konusunda oda olarak bizler de gereken çalışmayı yaparak esnafımızın sıkıntılarını çözümlemeye gayret ediyoruz" dedi.

 

ŞOFÖR ESNAFIMIZIN HAKKINI KORUMAYA ÇALIŞIYORUZ

 

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay da, "Servisçiler olarak sizler işinizi yapmaya çalışan esnaflarsınız. Sizlerin sıkıntılarınızın çözümü konusunda bizler elimizden geleni yerine getiriyoruz. Toplu taşımacılığı yapan J plakaların sıkıntılarının ortadan kalkması için yasal düzenleme gerekiyor. Biz esnafın hakkını korumalıyız."dedi.

 

BU KONUYU ÇÖZÜME KAVUŞTURACAĞIZ

 

Öğrenci servislerinde hostes bulundurma konusuna da değinen Başkan Akay, "Hostes çalıştırma konusunda UKOME’nin yönetmelikle bir şey yapma şansı yok.  Bunun için yasal düzenleme gerekiyor. Bununla ilgili yetki UKOME’de olsa veririz bir önerge yönetmelik değişikliği için uğraşırız, gayret gösteririz ama bunun için yasal düzenleme yapılması lazım” ifadesini kullandı. Kamera konusuna gelince bu konuyu bir araştıralım ne nedir bu yönde de bir çözüm yol bulmaya çalışırız’’ dedi.  J plaka konusuna da değinen Akay; ‘’İlçemizde şu anda böyle bir ihtiyaç yok. Olduğunda da sizlerle birlikte ne kadar ihtiyaç varsa birlikte karar veririz ve biz belirleriz ve olursa da kiralama usulü ile değil almak kaydıyla olur. Kiralamaya karşıyız. Sizler 80 bin TL, vereceksiniz onlar 160 TL. Aylık ödeyecek bu yanlış bir durum’’ dedi. Okul önlerinde öğrenci servis durakları konusuna değinen Akay; ‘’ Bazı okul önlerinde öğrenci durakları yok. Bunlarla ilgili çalışmalar yapıyoruz .  Bu konuyu da çözüme kavuşturacağız" dedi.

 

4,5 YILLIK GÖREVİ SÜRESİNCE YAPTIĞI ÇALIŞMALAR HAKKINDA BİLGİ VERDİ

 

Ziyarette 4,5 yıllık görevi süresince yaptığı çalışmalar hakkında bilgi veren Başkan Akay, yeniden göreve geldiğinde çok daha farklı hizmetlere imza atacağını belirtti. Akay; ‘’Ben göreve geldiğimiz ilk günü parti rozetini çıkardım ve herkesin ve herkesimin belediye başkanı olduğumuzu söyledim. Herkesin ve her kesimin belediye hizmeti alması için de gerekli çalışmaları yaptım. Yeni dönemde de inşallah önceliklerimizden biri de içme suyu şebekemizin yenilenmesi olacak. Su patlakları sizleri olduğu gibi bizleri de sıkıntıya sokuyor. İnşallah bu konuyu da çözümleyeceğiz."dedi. Yapılan konuşmaların ardından Başkan Akay ile Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Mustafa As, kooperatif tarafından alınan hediyeleri torunu olan kooperatif üyesi Şaban Bilgin'e çocukları olan Recep Ünal ve Yener Aydın'a verdi.

 

Haber: Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10