'İşverenler nitelikli personel arıyor'

Çerkezköy İŞKUR Hizmet Merkezi Şube Müdürü İlhan Burak ile Danışmanlık ve İşe Yerleştirme Servisi Sorumlusu Faruk Kocaman, gazetemizi ziyaret ederek İŞKUR'un çalışmaları ile ilgili görü

Çerkezköy 16.11.2018 17:51:00 0

Çerkezköy İŞKUR Hizmet Merkezi Şube Müdürü İlhan Burak ve Danışmanlık ve İşe Yerleştirme Servisi Sorumlusu Faruk Kocaman Çerkezköy Haber Gazetesi’ni ziyaret ederek Gazeteci Şaban Kardeş ile görüş alışverişinde bulundu. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Gazeteci Şaban Kardeş; “İşleriniz sürekli yoğun oluyor. Çünkü iş arayanlar sürekli size başvuruyor. İşsizlik rakamları yüzde 12’lere ulaştı’’ dedi. Birçok işle uğraşmaktansa tek bir alanla uğraşıp profesyonelleşmenin daha çok başarı getirdiğini dile getiren Kardeş “ Sizlerin gerçekçi verileri, devletin gerçekçi bürokratları tarafından ele alınırsa inşallah bugün yaşadığımız sıkıntıları gelecekte yaşamayız. Çünkü TÜİK olsun İŞKUR olsun devletin bu gibi kurumları aslında devlet adına milletin röntgenini çekiyor.’’ dedi.

 

“150 BİN CİVARINDA SİGORTALI ÇALIŞAN VAR”

 

Çerkezköy’de işsizlik oranının yansımasının bir önceki dönemle hemen hemen aynı olduğunu ifade eden Çerkezköy İŞKUR Hizmet Merkezi Şube Müdürü İlhan Burak“ İşgücü piyasasını incelediğimizde ortalama 150 bin civarında sigortalı çalışanımız var. Hizmet Merkezi olarak Çerkezköy, Kapaklı ve Saray’a ilçelerimize bakıyoruz. Özelikle bölge olarak işsizlikle ilgili pek sorunumuz yok; fakat doğru personeli bulma ile ilgili sıkıntımız var. Hangi işverene gitsek aynı serzenişte bulunuyor. Nitelikli personel bulma sıkıntısı yaşanıyor. Çok firma olduğu için iş ve firma değişiklikleri çok fazla olabiliyor. İşveren gerçek anlamda bir personeline emek verip yetiştiriyor, çalışanlar da kısa sürede başka firmalara gidince işverenler de mağdur olabiliyor’’ dedi.

 

‘’ÖNEMLİ OLAN ÜNİVERSİTE MEZUNU OLMAK DEĞİL’’

 

Nitelikli personel yetiştirilmesinin temelden başlaması gerektiğini ifade eden Burak, ‘’Biz aslında nitelikli personel yetiştirmenin temel de lisede başladığını düşündüğümüz için geçen sene Milli Eğitim Müdürlüğü ile bir protokol imzaladık. Ortaokul ve lise öğrencilerine ‘Mesleki Eğitimin ve Meslek Liselerinin Önemini’ anlattık. İşsizlik oranının üniversite mezunları düzeyinde daha yüksek olduğunu söyleyebiliriz. Önemli olan üniversite mezunu olmak değil. Bizim Çerkezköy’de ve ülke genelinde teknisyen ve tekniker kadrolarında ara eleman olarak da çalışabilecek elemanlara daha çok ihtiyacımız var” diye konuştu.

 

İŞ GÜCÜ PİYASASINI ARAŞTIRIYORUZ

 

Avrupa standartları dâhilinde işgücü piyasasının nabzını tutuklarını kaydeden Burak “ Yılda 5 defa bütün firmalara giderek işgücü piyasasını tüm unsurları ile ele alıyoruz. Bu bağlamda 19-30 Kasım tarihleri arasında özelde Çerkezköy genel de ise ülke genelinde sahaya inerek işverenlerimiz ile görüşeceğiz. Çerkezköy TSO’da ‘MEGİP ve İŞKUR Teşvikleri’ konulu bir seminer düzenledik. TOBB ile birlikte meslek edindirmeye yönelik mesleki eğitim ve beceri geliştirme kursları protokolü imzalandı. Firmalar bunu kendi de açabiliyor. Birkaç firma bir araya gelerek aynı meslekte de programlar düzenleyebiliyor. Bizlerde bu süreçte kursiyerlerin sağlık sigortalarını ödüyor ve günlük 61 TL cep harçlığı veriyoruz. Bir de işbaşı eğitim programız var. İEP kapsamında hizmet sektöründe 3, imalat ve sanayi sektörü 6, basın sektöründe ve geleceğin mesleklerinde ise 9 aya kadar programlar düzenliyoruz” dedi.

 

İŞVERENE TOPLAMDA 9 MİLYONUN ÜZERİNDE BİR ÖDEME YAPILDI

 

Kendisine yöneltilen ‘Çerkezköy’de kaç firma İŞKUR programından faydalandı. Ne kadar destek aldı’ sorusunu da yanıtlayan Burak ”9 ayda 10 binin üzerinde kişiyi işe yerleştirdik ve bunların 500’ü engelli kişiler. İşbaşı eğitim programı kapsamında bin 200 personel de iş başı yaptı. İşverene toplamda 9 milyonun üzerinde bir ödeme yapıldı’’ dedi.

 

Haber: Hilal ÇARIKÇI

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10