Ecevit ölüm yıldönümünde Kapaklı'da anıldı

Türkiye Cumhuriyeti'nin eski başbakanlarından Bülent Ecevit, ölümünün 12'nci yılında Kapaklı'da düzenlenen programla anıldı.

Kapaklı 19.11.2018 15:01:00 0
Ecevit ölüm yıldönümünde Kapaklı

Bülent Ecevit Parkı’nda düzenlenen çelenk sunma töreniyle başlayan anma programı Recep Güven Parkı’nda düzenlenen etkinlikle devam etti. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan program, Kuran-ı Kerim okunmasının ardından şiir okunması ile devam etti.

 

VİDEO GÖSTERİMİ SUNULDU

 

Bülent Ecevit’in anısına hazırlanmış video gösterisi sunulduğu  anma programına Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, CHP Kapaklı İlçe Başkanı Kenan Seçkin, Ulusal Gençlik Derneği Eski Başkanı Erdal Darçın ve vatandaşlar katıldı.

 

BÜLENT ECEVİT BENİM GÖNLÜMDE BİR DEVLET ADAMI

 

Programda yaptığı açılış konuşmasında Bülent Ecevit ile olan anılarını paylaşan Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Bülent Ecevit benim gönlümde her zaman bir siyasetçi değil, bir devlet adamı. Çünkü yazmış olduğu kelimeler çok önemli. İnsanca, ne ezen ne ezilen, bunları biz bir arada yürütebiliyorsak hepimiz birer Bülent Ecevit hayranı olmaya mecburuz. Ama biz bunun tersini yapıyorsak insanları üzen, ezen, kapitalist üzerinden yok etmeye çalışan, hatta dini vecibeleri kötüye kullanarak dini sömüren, insanlara zulmeden, insanları ayrıştıran insanlar hiçbir zaman bizimle beraber olmasınlar’’ dedi.

 

İNSANIMIZI, CANLIYI, DÜNYAYI SEVELİM

 

Dünyada 8 milyara yakın nüfusun olduğunu kaydeden Mandalı; ‘’Bu sekiz milyara yakın nüfusun içinde Budist’i var Hıristiyan’ı, Müslüman’ı var. Dinlerle ilgili yapılan araştırmada 2 bin 200 tane din çıkmış. 8 milyar insanla bir arada yaşamak istiyorsak Mevlana gibi ‘Ne Olursan Ol Yine Gel’ misali kendi içimizde yaşatmaya çalışalım. İnsanımızı, canlıyı, dünyayı sevelim’’ dedi.  

 

TÜRKİYE’DEKİ ÇALIŞANLAR OLARAK RAHMETLE, MİNNETLE SAYGIYLA ANIYORUM

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak da: Ben Tekirdağ’da il gençlik kolu başkanı olduğum senelerde Bülent Ecevit’in ‘ortanın solu’ sloganı ile yan yana yürüyen bir oluşum içerisinde olduk. Ama Rahmetli Bülent Ecevit’in 1961’deki işçilere sendikal haklar ile grev hakları vererek, üretimden gelen gücünü kullanmasının önünü açtığı için ben bir kez daha Türkiye’deki çalışanlar olarak rahmetle, minnetle saygıyla anıyorum’’ dedi.

 

BİZİM EN ÖNEMLİ ÖZELLİĞİMİZ SOSYAL DEMOKRAT OLUŞUMUZDUR

 

Ebedi Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘lider önde giden değil, yol gösterendir’ anımsatan Albayrak; ‘’İşte bu lider tarifi bana göre Türkiye’nin en önemli özelliklerinden birisi. Rahmetli Bülent Ecevit de bu tarife en iyi uyan liderlerdendir. Daha sonra Cumhuriyet Halk Partisi benim memuriyet dönemimde Bülent Ecevit’le beraber iktidar oldu.  Heyecanlandığım konuşmalardan biri de mecliste o zaman yasal olmayan türbanla meclise girme konusunda Rahmetli Bülent Ecevit’in kürsüye çıkıp burası devlete meydan okuyacak yer değildir sözüydü. Daha sonra o dönemin bürokratlarından oldu. Bizim en önemli özelliğimiz sosyal demokrat oluşumuzdur. Türkiye’nin  her yeri bizimdir. Tekirdağ’da da Diyarbakır’da da görev yaparız. Türkiye’nin bütün bölgeleri kardeş. Bu kardeşlik mozaiğinin en güzel örneği Kapaklı’da var. Burada yüzde 13’ü kapaklı doğumlu, yüzde 87’si Türkiye mozaiği. Ama hepsi Kapaklı ruhu ile birleşmişler. Her zaman rahmetli Bülent Ecevit’i bugünkü heyecanla bugünkü özlemle anmaya devam edeceğiz ruhu şad olsun’’ dedi.  Eski Ulusal Gençlik Derneği Başkanı Erdal Darçın’ın konuşma yapmasının ardından program Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı’nın katılımcılar ile birlikte andımızı okumasıyla sona erdi.

 

Haber: Hilal ÇARIKÇI


0282 726 91 91
0282 747 65 10