''Geçmişini bilmeyen geleceğine yön veremez''

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi'nin düzenlediği "Ailede ve Okulda Kaliteli İletişim" adlı konferansta Tekirdağlılarla bir araya gelen Prof. Dr. Üstün Dökm

Tekirdağ 20.11.2018 11:18:00 0

Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Öğretim Görevlisi,  Ünlü Psikolog, Yazar ve Televizyon Programcısı Prof. Dr. Üstün Dökmen, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi’nin düzenlediği "Ailede ve Okulda Kaliteli İletişim" adlı konferansta Tekirdağlılarla bir araya geldi.

 

KİMLER KATILDI?

 

Önceki gün saat 19:00’da Namık Kemal Üniversitesi Rektörlük Konferans Salonu'nda düzenlenen konferansa, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Behçet Atlı, TESKİ Genel Müdürü İ. Feyzi Ünal ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

DÜNYANIN EN MÜZİKAL DİLİ TÜRKÇEYMİŞ

 

Yaptığı konuşmada Türkçenin dünyada en müzikal dil olduğunu ifade eden Psikolog Prof. Dr. Üstün Dökmen, Dünya çapında büyük bir organizasyonla düzenlenen bir seminere katıldığını anlatarak "Ben dünyanın en müzikal dilinin söyleniş açısından Farsça veya Fransızca olduğunu tahmin ediyordum. Ama öğrendim ki dünyanın en müzikal dili Türkçeymiş, en güzel kelimesi de yakamozmuş. Bu da beni çok şaşırttı. Ama bunu da çok kimse bilmiyor. Basında da fazla yer almadı" dedi.

 

GEÇMİŞİNİ BİLMEYEN GELECEĞİNE DE YÖN VEREMEZ

 

Dökmen konuşmasında dilini ve toprağını kaybeden ülkelerin geleceğinin olmadığını vurguladı. Bir liderin mutlaka tarih bilgisi olması gerektiğini ifade eden Dökmen, geçmişini bilmeyenin geleceğine de yön veremeyeceğini kaydetti.

 

İNSAN ENERJİSİNİN SONU YOKTUR

 

İnsan enerjisinin sonu yoktur diyen Dökmen, "73 yaşında hasta olan bir tanıdığım vardı, internetten hastalığı ile ilgili bir konu araştırıyor zannetmiştim. Ama meğerse o arkadaş, o yaşta arabamı hangisiyle yenilesem diye bakıyormuş. O adam,  enerjisiyle hastalığını da yendi ve yeni arabasıyla da senelerce gezdi. Enerjisi bitmeyenler, hayata enerji ile bakanlar yılmaz, enerjisi bitenler de yılgın olurlar" dedi.

 

İYİ VEYA KÖTÜ MESLEK YOKTUR

 

Dökmen, konuşmasında Çocuklu ailelere de çocukları ile ilgili öğütler verdi. Çocukların meslek seçmeye zorlamaması gerektiğini kaydeden Dökmen; ‘’İyi veya kötü meslek yoktur, sadece kişiye göre meslek vardır. Çocuğa hayır demek, bazı konularda sınır koymak, ceza vermek çocuğunuzu sevmemek anlamına gelmez. Bazen bunlar da gereklidir" dedi.

 

Haber: Sevay KARDEŞ

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10