Mevlid-i Nebi Programı düzenlendi

Ergene Kaymakamlığı ve Ergene İlçe Müftülüğü tarafından  Mevlid Kandili dolayısıyla Mevlid-i Nebi Programı düzenlendi.

Ergene 21.11.2018 16:16:00 0
Mevlid-i Nebi Programı düzenlendi

Ulaş Belediye Düğün Salonunda gerçekleşen programa Ergene Kaymakamı Fatih Kızıltoprak, Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, Tekirdağ İl Müftüsü İsmail İpek, Ergene İlçe Müftüsü Ali Osman Bayrak, Çorlu İlçe Müftüsü Adem Gülmek, Çerkezköy İlçe Müftüsü Veli Vehbi Bardakçı, Ergene İlçe Milli Eğitim Müdürü Besim Dede, Cumhuriyet Halk Partisi Ergene İlçe Başkanı Mustafa Ulusoy ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

DERECEYE GİREN ÖĞRENCİLER ÖDÜLLENDİRİLDİ

 

Kur’an tilavetinin okunmasıyla başlayan programda Ergene İlçe Müftüsü Ali Osman Bayrak ve Tekirdağ İl Müftüsü İsmail İpek konuşma yaptı. Yapılan konuşmaların ardından Ergene İlçe Müftülüğü tarafından düzenlenen kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere Ergene Kaymakamı Fatih Kızıltoprak, Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel ve Tekirdağ İl Müftüsü tarafından hediyeleri takdim edilerek program son buldu.

 

MEVLİD-İ ŞERİF OKUTULDU

 

Öte yandan Ergene Belediyesi tarafından Ahimehmet Mahallesi’nde mevlid-i şerif okutuldu. Mevlid Kandili’nin Müslümanların bayramı olduğunu belirten Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel ‘ Bugün neşe ve sevinç günüdür. Alemlere rahmet olarak gönderilen sevgili Peygamberimizin doğumu vesilesiyle kutladığımız Mevlid Kandili de özel günlerin başında yer almaktadır. Peygamber efendimizin doğumuyla karanlıklar aydınlığa kavuşurken, insanlığa rahmet ve sevgi sunulmuştur.  Birlik, beraberlik ve kardeş duygularının geliştirerek vatandaşlarımızla bir arada olmanın vesilesini oluşturduğumuz bu özel günde  Tüm İslam Aleminin ve vatandaşlarımızın Mevlid  Kandilini kutlar, hayırlara vesile olmasını dilerim’ dedi. Okunan Mevlid-i Şerif’in ardından cami cemaati ile vatandaşlara boza kandil şekeri dağıtılmasıyla mevlid programı sona erdi.

 

Haber: Mayil SEYMEN


0282 726 91 91
0282 747 65 10