Teftişör, sanal bir yolculuğa çıkardı

Çerkezköy Organize Sanayi Bölge (ÇOSB) Müdürlüğü kültür ve sanat etkinlikleri çerçevesinde yeni bir gösteriye daha ev sahipliği yaptı. Gogol'ün "Müfettiş" adlı eserinden Irma

Çerkezköy 21.11.2018 17:14:00 0
Teftişör, sanal bir yolculuğa çıkardı

Tiyatroadam’ın etkileyici performansıyla, Gogol’ün “Müfettiş” adlı eserinden uyarlanan, distopik komedi oyunu Teftişör, Çerkezköy Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü’nün ev sahipliğinde sahnelendi.

KATILIM YOĞUN OLDU

Önceki gün saat 19:30’da  Çerkezköy Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü Konferans Salonu’nda sahnelenen tiyatro oyununa Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcısı Bayram Örenci, Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, Kapaklı Kaymakamı Mustafa Ünlüsoy, Çerkezköy Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler, Çerkezköy Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü Yönetim Kurulu Başkan Vekili Natan Yakuppur,Çerkezköy Organize Sanayi Bölge Müdürü Mehmet Özdoğan,  Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Hacı Mehmet Erdoğan ile tiyatroseverler katıldı.

OYUNUN KONUSU ŞÖYLE

Irmak Bahçeci, Oğuz Utku Güneş ve Ayşe Ayter tarafından uyarlanan, yönetmenliğini Oğuz Utku Güneş’in yaptığı Teftişör tiyatro oyununda Barış Yıldız, Berk Yaygın, Çağdaş Tekin, Çetin Kaya, Deniz Özmen, Ediz Akşehir, Gökhan Azlağ rol alıyor. İzleyicileri sanal bir yolculuğa çıkaran 'Teftişör'; geri kalmış bir distopya ülkesinin başındaki kişilerin, ülkeyi denetlemeye geldiğini düşündükleri kişiyi, yani 'Teftişör'ü her şeyin yolunda gittiğine inandırma çabalarını anlatıyor.  İkinci perdede biraz daha tempo kazanan oyunda; kendisine 'Yürüyen Çiçek' diyen ve insanlar tarafından üst düzey müfettiş sanılan kişiyi Çağdaş Tekin canlandırırken,  iki farklı karakteri oynayan Berk Yaygın ile Gökhan Azlağ da öne çıkıyor. Gogol'ün 'Müfettiş'i yazdığı 1836 yılından bu yana ne kadar az şeyin değiştiğini gösteren oyun; hem çok komik, hem de insanoğlunun yozluğunu ve hainliğini göstermesi bakımından son derce önemli bir oyun olduğunu gösteriyor.

ÇİÇEK TAKDİM EDİLDİ

Yaklaşık 2 saat süren Teftişör adlı tiyatro oyunun sonunda tiyatro severler ayakta alkışlarken, Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, Kapaklı Kaymakamı Mustafa Ünlüsoy, Çerkezköy Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler tarafından oyunculara çiçek takdim edildi.  

Haber: Hilal ÇARIKÇI

 

 

 

 

 

 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10