11.grupta liderlik el değiştirdi

1911 Çerkezköy Doğanspor'un yer aldığı TFF Bölgesel Amatör Lig 9.hafta 13 gol ile geride kaldı. Haftanın en ilginç sonucu deplasmanda 3 takımın da rakiplerini 2-1 gibi aynı skorla yenmesi oldu. Kavaklıs

22.11.2018 17:07:00 0
11.grupta liderlik el değiştirdi

TFF Bölgesel Amatör Lig 11.grupta dokuzunca hafta karşılaşmaları oynanan yedi maçla tamamlandı.

 

1911 ÇERKEZKÖY DOĞANSPOR’DAN ÖNEMLİ GALİBİYET

 

Soğuk bir havada oynanan karşılaşmaya her iki takımda üç puan parolası ile başladı. 1911 Çerkezköy Doğanspor ilk dakikalarda kontrollü bir oyun ortaya koyarken, konuk ekip Çorluspor 1947 etkili oynadı. Karşılaşmanın ilk devresinin ilerleyen bölümlerinde her iki takımında geliştirdiği ataklardan gol çıkmadı.  Karşılaşmanın ikinci devresinde 1911 Çerkezköy Doğanspor özellikle sol kanattan Hakan Tice ve Halim Mert ile etkili olmaya çalıştı. Karşılaşmanın 88’inci dakikasında 1911 Çerkezköy Doğanspor korner kazandı. Halim Mert’in kullandığı kornerde yaşanan karambolde top ağlara gitti. Kalan dakikalarda gelişen ataklardan başka gol çıkmayınca karşılaşmada 1911 Çerkezköy Doğanspor’un 1-0’lık üstünlüğü ile tamamlandı. 1911 Çerkezköy Doğanspor bu galibiyet ile birlikte puanını 7 yaparak rakibi Çorluspor 1947 ile puanları eşitledi.

 

EDİRNESPOR DEPLASMANINDA ŞEN

 

Bölgesel Amatör Lig 11.’inci grupta mücadele eden Biga Adaspor evinde Edirnespor’u konuk etti.

Karşılaşmanın 8’inci daikkasında Biga Adaspor Mustafa Demir ile korner atışı kullandı. Ceza sahasına doğru gönderilen topa, Ömer vurdu ve gol oldu. Maçın ilk yarısında Biga Adaspor yaptığı ataklarla gol pozisyonları yakalamaya çalıştı. Maçın erken dakikalarında 1-0 öne geçen Biga Adaspor, diğer yakaladığı gol pozisyonlardan yararlanamadı. Maçın ilk yarısı 1-0 Biga Adaspor’un üstünlüğü ile bitti.

Maçın 53.’üncü dakikasında sol kanattan geliştirilen atakta Omar Nuhu Bello topu ceza sahasına doğru gönderdi. Ali Rıza Gündüz’ün yaptığı vuruşta, Adaspor savunması topu çizgiden çevirdi. Hakem gol kararı verdi. Maçın 75’inci dakikasında sağ kanattan geliştirilen atakta Atakan’ın ceza sahasına yerden gönderdiği topa Uğurcan Köse vurdu ve gol oldu. Edirnespor 2-1 öne geçti. Karşılaşmanın 83.’üncü dakikasında Semih topu sürdü, kaleciyi geçti. Yaptığı vuruşta top direkten göndü.Kalan dakikalarda gelişen ataklardan başka gol çıkmayınca karşılaşmada Edirnespor’un 2-1’lik üstünlüğü ile tamamlandı.

 

DERBİDE GÜLEN YOK

 

Bölgesel Amatör Lig 11.grupta mücadele eden Bigaspor ise evinde Çanakkale derbisinde Çanakkale Dardanelspor’u konuk etti. Maça mutlak galibiyet parolası ile başlayan ev sahibi ekip taraftarının desteği ile ataklar geliştirse de istediğini elde edemedi. Kalan dakikalarda gelişen ataklardan başka gol çıkmayınca karşılaşmada başladığı gibi golsüz eşitlik ile tamamlandı. Bigaspor puanını 14, Çanakkale Dardanelspor ise 11 yaptı.

 

UZUNKÖPRÜSPOR ÜÇ GOLLE KAZANDI

 

Ligde inişli çıkışlı bir performans sergileyen Uzunköprüspor ise evinde Kavaklıspor’u konuk etti. Maça mutlak galibiyet parolası ile başlayan Uzunköprüspor 31’inci dakikada Oğuzhan ile golü bularak karşılaşmada öne geçmeyi bildi. İlerleyen bölümlere doğru konuk ekip ataklar geliştirse de beraberliği bulamadı. İlk devresi Uzunköprüspor’un 1-0’lık üstünlüğü ile tamamlanan karşılaşmanın ikinci devresinde de ataklarını sürdüren ev sahibi ekip 65’inci dakikada Kadir Köse ile farkı ikiye çıkardı. Oyun disiplininden kopan rakibi karşısında rahat bir oyun ortaya koyan ev sahibi ekip 87’inci dakikada Sinan ile bir gol daha bularak karşılaşmadan 3-0 galip ayrıldı. Uzunköprüspor bu galibiyet ile puanını 12 yaparken, Kavaklıspor ise dokuz puanda kaldı.

 

TEKİRDAĞSPOR YÜKSELİŞİNİ SÜRDÜRDÜ

 

 

Bölgesel Amatör Lig 11.Grupta sekizinci hafta karşılaşmasında Tekirdağspor deplasmanda ligin puansız ekibi İstasyonspor’a konuk oldu.

Lüleburgaz’da oynanan karşılaşmaya konuk ekip etkili başladı. Karşılaşmanın 29’uncu dakikasında Tekirdağspor’da kaptan Ergin Ersin Sol kanattan ortaladı. Yaşanan karambolde topla buluşan Hakan Sofuoğlu düzgün bir vuruş ile Tekirdağspor’u karşılaşmada öne geçirdi. Gelen golle birlikte moral bulan Tekirdağspor ikinci gol için yüklense de istediğini elde edemedi. Ligin alt sıralarından kurtulmaya çalışan İstasyonspor ikinci devre beraberliği yakaladı. 67’inci dakikada gelişen atakta ceza sahası içinde topla buluşan Yasin Tunca düzgün bir vuruş gerçekleştirerek skoru 1-1’e getirdi. Maçın 78. Yekta Berk Kahraman’ın ortasında Hamit Can Mutlu arka direkte uçarak yaptığı kafa vuruşu ile Tekirdağspor’u tekrar öne geçirdi. Kalan dakikalarda gelişen ataklardan başka gol çıkmayınca karşılamada Tekirdağspor’un 2-1’lik üstünlüğü ile tamamlandı. Tekirdağspor bu galibiyet ile puanını 12 yaparken, İstasyonspor ise dokuz hafta sonunda da galibiyet ile tanışamadı.

 

GOL ÇIKMADI

 

Haftaya 18 puanla lider durumda giren Modafenspor deplasmanda Kartalspor’a konuk oldu. Zorlu karşılaşmada her iki takımda kontrollü bir futbol ortaya koydu. İlk devresi golsüz eşitlik ile tamamlanan karşılaşmanın ikinci devresinde de gelişen ataklardan gol çıkmayınca karşılaşmada başladığı gibi golsüz eşitlik ile tamamlandı. 19 puana yükselen Modafenspor ikinci sıraya gerilirken, Kartalspor ise 17 puanla dördüncü sırada haftayı kapattı.

 

YENİ LİDER YEŞİLKÖYSPOR

 

Haftaya 17 puanla üçüncü sırada giren Yeşilköyspor ise deplasmanda Çengelköy Futbol Yatırımları A.Ş’ye konuk oldu. Rakibi karşısında maça mutlak galibiyet parolası ile başlayan Yeşilköyspor bulduğu golle öne geçti. Kalesinde bir gol görmesine rağmen kalan dakikalarda kontrolünü kaybetmeyen Yeşilköyspor bulduğu golle tekrar öne geçti. Kalan dakikalarda ise gelişen ataklardan başka gol çıkmayınca karşılaşmada Yeşilköyspor’un 2-1’lik üstünlüğü ile tamamlandı. Yeşilköyspor bu galibiyet ile rakiplerinin puan kaybı yaşadığı haftada 20 puanla liderliğe yükselirken, Çengelköyspor ise 13 puanla yedinci sıraya kadar geriledi.

 

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10