Güçlü ve geleceğe güvenle bakan eserler öğretmenlerin olacaktır

CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, 24 Kasım Öğretmenler Günü kapsamında yazılı açıklama yaptı. Öğretmenlerin yurdun dört bir yanında her türlü fiziksel ve manevi zorluğa karşı mü

Tekirdağ 23.11.2018 17:41:00 0
Güçlü ve geleceğe güvenle bakan eserler öğretmenlerin olacaktır

CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, "Değerli öğretmenlerimiz, yurdumuzun dört bir yanında, her türlü fiziksel ve manevi zorluğa karşı mücadele ederek, ideolojik eğitim dayatmasına direnerek bu onurlu mesleğin gereklerini yerine getirmeye çalışmaktadır" sözlerine yer verdi. CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, minnet duyulması ve el üstünde tutulması gereken öğretmenlerin Türkiye’deki toplumsal statüleri, ekonomik durumları ile sosyal ve özlük hakları açısından Cumhuriyet kurulduğundan bu yana en kötü döneminde olduğuna dikkat çekerek, eskiden insanların hayallerini süsleyen bir meslek olan öğretmenliğin artık en mutsuz eden meslek olmasının Türkiye için utanç verici olduğunu belirtti. Yüceer, öğretmenlik açısından Türkiye’nin son 16 yılını değerlendirerek “Öğretmenlik mesleği itibarsızlaştırılmış, meslek onuru zedelenmiştir" dedi. Gelir eksikliği, yoğun çalışma, atanamama gibi mesleki sorunların olduğunu dile getiren Candan Yüceer, "Bunların yanı sıra iktidarın öğretmenlerimize partizanca yaklaşması, tek tipleştirici bir eğitime zorlaması acı verici olmanın ötesinde tehlikelidir" dedi. CHP’li Candan Yüceer, herkes üzerinde hakkı olan öğretmenlere reva görülenlerin sadece bunla olmadığını, ayrıca sözleşmeli öğretmenlik adı altında güvencesiz çalışmaya zorlanan on binlerce öğretmen olduğunu belirtti.

 

EN ÇOK ÖĞRETMENLER ETKİLENDİ

 

İktidarın nitelikli eğitim için nitelikli öğretmene gerek duyulduğu gerçeğini görmezden geldiğini vurgulayarak CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, Türkiye’nin eğitim sistemine en ağır darbenin öğretmen alımlarında objektif kriterlerden uzak, siyasi bir yaklaşımdan geldiğine dikkat çekti. Yüceer, "Eğitim sistemine yapılan bu ağır darbe hakkında bu durumdan en çok “bu onurlu mesleğe yıllarını vermiş” öğretmenler etkilendi" dedi. Yüceer, "Geleceğimizin saygıdeğer öğretmenlerimizin tutuşturduğu eğitim meşalesiyle daha da aydınlık olacağına olan inancıyla, başta Başöğretmenimiz Atatürk olmak üzere  her zaman sevgiyle andığımız, saygın kişilikleriyle yüreklerimizde yaşattığımız, her zaman minnettar kalacağımız öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü’nü en içten dileklerimle kutluyor, Öğretmenlerimize, geçim sıkıntısı çekmedikleri, ek iş yapmak zorunda kalmadıkları, işsizlikten korkmadan yaşadıkları günler diliyorum" dedi.

 

Haber / Hilal ÇARIKÇI 


0282 726 91 91
0282 747 65 10