2. diyabet farkındalık sempozyumu düzenlendi

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Tıp Fakültesi Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Bilim Dalı ve Sağlık Yüksekokulu İşbirliği tarafından 2. Diyabet Farkındalık Sempozyumu düzenlendi.

Tekirdağ 23.11.2018 18:35:00 0
2. diyabet farkındalık sempozyumu düzenlendi

Namık Kemal Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi’nde düzenlenen sempozyuma NKÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Şefik Kurultay ve Prof. Dr. İsmail Yılmaz, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Burhan Turgut, Sağlık Yüksekokulu Müdürü ve Sempozyum Başkanı Doç. Dr. Tülin Yıldız, Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi Başhekimi Doç. Dr. Fatih Horozoğlu,  akademisyenler ile öğrenciler katıldı.

 

AÇILIŞ KONUŞMALARI YAPILDI

 

Diyabetin erken farkındalığının önemi, diyabette beslenme ve egzersiz, güncel tedavi yaklaşımları ve diyabetli hastalarda öz bakım yönetimi ve hemşirelik bakımları ile ilgili farkındalık yaratmak amacıyla düzenlenen sempozyumda Programda Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Gülşah Elbüken, Sağlık Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Tülin Yıldız,  Tıp Fakültesi Endokrin ve Metabolizma Bilim Dalı Başkanı ve Sempozyum Başkanı Doç. Dr. Sayid Zuhur, Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi Başhekimi Doç. Dr. Fatih Horozoğlu, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Burhan Turgut açılış konuşması yaptı.

 

DİYABET ÇAĞIN EN ÖNEMLİ KRONİK HASTALIKLARIN BAŞINDA GELİYOR

 

Diyabet çağın en önemli kronik hastalıklarının başında geldiğini kaydeden NKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsmail Yılmaz; “Üniversiteler, eğitim öğretim faaliyetlerinin yanında gerçekleştirilen akademik çalışmaların tabana yayılması ondan da belirli ölçüde faydalanılması gerekiyor. Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi olarak görevimizi yerine getirdiğimizi söyleyebiliriz” dedi.

 

SUNUM YAPILDI

 

“Diyabetin Kronik Komplikasyonlarının Farkında mıyız? konulu sempozyumun açılış oturumunun başkanlığını Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Burhan Turgut yaptı. Diyabetin tanımını ve tarihçesi hakkında bilgi veren Tıp Fakültesi Endokrin ve Metabolizma Bilim Dalı Başkanı ve Sempozyum Başkanı Doç. Dr. Sayid Zuhur, diyabetin bilinen en eski hastalıklardan biri olduğunu vurgulayarak, erken tanı, iyi glisemik regülasyon, kilo verilmesi, hipertansiyon ve hiperlipidemi tedavisi ile ölümlerin önüne geçilebilceğini belirtti. “Diyabette Ruh Sağlığı ve Hastalıkları” konusunu ele alan Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Psikiyatri Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yakup Albayrak ise Diyabet ve psikiyatrik hastalıklar arasındaki ilişkinin tarihçesinin 17. yüzyıla kadar dayandığını dile getirerek diyabetli hastalarda psikiyatrik monitarizasyon sıkı bir şekilde yapılmasının öneminin altını çizdi.

 

ÇİÇEK TAKDİM EDİLDİ

 

“Diyabetik Nefropati” konusunu ele alan Üniversitemiz Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı Uzm. Dr. İsmail Yıldız, “Diabetik nefropatili birinci derece akrabası olan DM’li hastalar, diyabetik nefropatiden etkilenmiş akrabaları olmayanlara göre daha fazla risk altında altındadır” dedi. Açılış oturumunun ardından Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şefik Kurultay günün anısına sempozyumun düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür belgesi takdiminde bulundu.

 

Haber: Sevim BOZKURT


0282 726 91 91
0282 747 65 10