Kadına şiddete tepki gösterdiler

Süleymanpaşa Kadın Platformu üyeleri, '25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü'nde şiddete uğrayan kadınları simgelediğini belirttikleri ayakkabı

Süleymanpaşa 26.11.2018 17:13:00 0
Kadına şiddete tepki gösterdiler

Süleymanpaşa Kadın Platformu üyeleri, 'Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü'nde,  bir araya geldi. Süleymanpaşa’daki Demokrasi Meydanı'nda toplanan kadınlar  'Kadına yönelik şiddete hayır, itaat etmedik, etmeyeceğiz' yazılı pankart açtı.  Ellerinde şiddete uğrayan kadınların fotoğraflarının olduğu dövizleri taşıyan yaklaşık 150 kadın, şiddete uğrayan kadınları simgelediği belirtilen 80 çift kadın ayakkabısını yola dizildi.

 

HAVAYA MOR BALONLAR BIRAKILDI

 

Grup adına, konuşma yapan Filiz Çetin, kadınların huzurlu ve güvenli yaşayabileceği dünya istediklerini ifade ederek, "Kadınlar, dünyanın dört bir yanında her türlü olumsuzluğa karşı dayanışma halinde olup, seslerini yükseltiyorlar. Biz kadınlar huzur içerisinde, güvenle yaşayabilecek bir dünya istiyoruz. Şiddet, ne biçimde olursa olsun kadınların hayatına korku ve güvensizlik sokmakta; temel hak ve özgürlüklerini kullanmalarını engellemektedir. Kadına şiddet son bulsun artık. Ataerkil, kapitalist sistemin yarattığı eşitsizlikler, ayrımcılıklar derinleşerek devam etmektedir. Böylesi gerçekliğin yaşandığı bugün, biz kadınlar, ataerkil kapitalizme ve yarattığı şiddetin her türlüsüne karşı bir kez daha meydanlardayız" dedi. Kadınlar, basın açıklamasının ardından sloganlar eşliğinde havaya mor balonlar bıraktı. 

Haber: Melek ELMA


0282 726 91 91
0282 747 65 10