Süper Ligde yeni lider Çorlu Kültürspor

Tekirdağ Süper Amatör Ligde dokuzuncu hafta birbirinden zorlu karşılaşmalara sahne oldu. Haftaya lider durumda giren Marmaraereğlisi Belediyespor bu sezon ilk yenilgisini kendi evinde Saray Belediyespor'dan aldı. Ligden ç

29.11.2018 14:46:00 0
Süper Ligde yeni lider Çorlu Kültürspor

Tekirdağ Süper Amatör Ligde dokuzuncu hafta oynanan altı karşılaşmada fileler ise 12 kez havalandırıldı.

 

KAPAKLISPOR RAHAT KAZANDI

 

Tekirdağ Süper Amatör Ligde 9.hafta karşılaşmasında Kapaklıspor evinde Muratlı Belediyespor’u konuk etti. Maça etkili başlayan Kapaklıspor 27’inci dakikada penaltı kazandı. Topun başına geçen Burak Güngör topu ağlara göndererek Kapaklıspor’u karşılaşmada öne geçirdi.  İlk devreyi önde tamamlayan ev sahibi ekip Kapaklıspor karşılaşmanın ikinci devresinde farkı artırmaya çalıştı. Sağlı sollu ataklarını sürdüren Kapaklıspor 66’ıncı dakikada farkı ikiye çıkardı. Gelişen atakta topla buluşan Mert Arslanalp takımı 2-0 öne geçirdi. Golün ardından iki takım arasında yaşanan tartışmada Kapaklıspor’dan Ramazan kırmızı kart görerek takımını eksik bıraktı.Rakibinin on kişi kalmasıyla birlikte farkı indirmeye çalışan Muratlı Belediyespor savunmasında ise açıklar verdi. Bu açıkları iyi değerlendiren Kapaklıspor 84’üncü dakikada farkı üçe çıkardı. Gelişen organize atakta yapılan ortayı iyi takip eden Emre Tekerlek skoru 3-0 yaptı. Oyun disiplininden kopan rakibi karşısında rahat oyununu sürdüren Kapaklıspor son dakikalarda tecrübeli kaptanı Tezcan ile bir gol daha bularak karşılaşmadan 4-0 galip ayrıldı. Kapaklıspor bu galibiyet ile puanını 19 yaparak üçüncü sıradaki yerini korudu.

 

SİTESPOR TEK GOLLE GÜLDÜ

 

Tekirdağ Süper Amatör Ligde alt sıralardan kurtulmaya çalışan Kapaklı Sitespor hafta sonunda deplasmanda Büyükyoncalıspor’a konuk oldu. Orta alan şeklinde geçen karşılaşmada ilerleyen bölümlere doğru Kapaklı Sitespor ataklarını sıklaştırdı. Rakip kalede etkili olan Kapaklı Sitespor golü de bulmasını bildi. Kullanılan serbest vuruşta ceza alanı içinde topa iyi yükselen 17 yaşındaki Kaan topu ağlara göndererek Kapaklı Sitespor’u deplasmanda öne geçirdi. Gelen golle birlikte büyük moral bulan Kapaklı Sitespor kalan dakikalarda ikinci gol için yüklendi. İlerleyen bölümlerde Kapaklı Sitespor on kişi kalırken, rakibinin eksik olmasını ev sahibi ekip iyi değerlendiremedi. Kalan dakikalarda gelişen ataklardan başka gol çıkmayınca karşılaşmada konuk ekip Kapaklı Sitespor’un 1-0’lık üstünlüğü ile tamamlandı. Kapaklı Sitespor bu galibiyet ile rahat bir nefes alarak puanını 11 yaparken, Büyükyoncalıspor ise 7 puanda kaldı.

 

SARAY BELEDİYESPOR LİDERİ YENDİ

 

Tekirdağ Süper Amatör Ligde 9.hafta karşılaşmasında Saray Belediyespor deplasmanda Marmaraereğlisi Belediyespor’a konuk oldu.  Sağlı sollu ataklarla Marmaraereğlisi Belediyespor karşısında etkili olan Saray Belediyespor Feyyaz’ın ayağından bulduğu golle karşılaşmada öne geçti. İlerleyen bölümlere doğru ev sahibi ekip Marmaraereğlisi Belediyespor kaydettiği golle skoru eşitledi. İlk devrenin kalan dakikalarında gelişen ataklardan başka gol çıkmayınca ilk devre 1-1 sonuçlandı.

Karşılaşmanın ikinci devresinde de oyunda hakimiyeti eline alan Saray Belediyespor sağlı sollu ataklarla Marmaraereğlisi Belediyespor kalesine yüklendi. Marmaraereğlisi Belediyespor savunmasına zor anlar yaşatan Saray Belediyespor Türker’in kaydettiği golle karşılaşmadan da 2-1 galip ayrılmasını bildi. Bu sezon rakibine ilk yenilgisini tattıran Saray Belediyespor puanını 19 yaparak lider ile puan farkını üçe indirdi.

 

ÇORLUSPOR KAN KAYBEDİYOR

 

Tekirdağ Süper Amatör takımlarından Çorluspor’da kan kaybı sürüyor. 9.hafta karşılaşmasında Çorlu General Basri Saran Stadyumunda Ergegücü Ulaşspor’u konuk eden ev sahibi ekip rakibine mağlup olmaktan kurtulamadı. Maça etkili başlayan konuk ekip Ergenegücü Ulaşspor 10’uncu dakikada İlker Kerse’nin ayağından bulduğu golle karşılaşmada öne geçti. İlerleyen bölümlerde beraberlik için yüklenen ev sahibi ekip Çorluspor istediğini elde edemedi. Kalan dakikalarda gelişen ataklardan başka gol çıkmayınca karşılaşmada Ergenegücü Ulaşspor’un 1-0’lık üstünlüğü ile tamamlandı. Çorluspor altı puanda kalarak ligin dibinden kurtulamazken, Ergenegücü Ulaşspor ise puanını 18 yaparak beşinci sıradaki yerini korudu.

 

MALKARA EVİNDE KAZANMAYA DEVAM EDİYOR

 

Ligde orta sıralarda mücadele eden Malkara 14 Kasımspor evinde 1461 Karadenizspor’u konuk etti.

Malkara 14 Kasımspor ilk yarıda etkili oyununu attığı iki golle süsledi. İlerleyen bölümlere doğru 1461 Karadenizspor farkı indirmek için ataklar geliştirse de istediğini elde edemedi. İkinci yarıda da iyi bir oyun ortaya koyan Malkara 14 Kasım Spor oyun üstünlüğünü elden bırakmadı ve kalesini gole kapadı. Kalan dakikalarda gelişen ataklardan başka gol çıkmayınca karşılaşmada ev sahibi ekibin 2-0’lık üstünlüğü ile tamamlandı. Malkara 14 Kasımspor bu galibiyet ile puanını 15 yaparak altıncı sıraya yükselirken, 1461 Karadenizspor ise 9 puanla 11’inci sırada kaldı.

 

YENİ LİDER ÇORLU KÜLTÜRSPOR

 

Haftaya ikinci sırada giren Çorlu Kültürspor ise Çerkezköy Doğanspor’un ligden çekilmesinden dolayı haftayı 3-0’lık hükmen galibiyet ile kapattı. Puanını 21 yapan Çorlu Kültürspor lider Marmaraereğlisi Belediyespor’un puan kaybı yaşadığı haftada liderlik koltuğuna oturdu. Haftanın bir diğer karşılaşmasında ise 100.Yılspor evinde Sağlamtaşspor’a konuk oldu. Büyük bir çekişmenin yaşandığı karşılaşmada konuk ekip Sağlamtaşspor bulduğu tek golle karşılaşmadan 3 puan ile ayrılmasını  bildi. Sağlamtaşspor elde ettiği üç puan ile 13 puanla sekizinci sıraya yükselirken, 100.Yılspor ise 13 puanla dokuzuncu sıraya geriledi.

 

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10