"Her alanda engelleri kaldırmak ilk hedefimiz"

Marmaraereğlisi Belediyesi ve Ayyıldız Engelli Hakları Koruma Derneği tarafından 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla Marmaraereğlisi Özel Eğitim Merkezi Komutanlığı Askeri Kampında etkinlik

Marmara Ereğlisi 3.12.2018 14:45:00 0

Rumeli ve Balkan Türkülerinin sevilen sanatçısı Cüneyt Şentürk’ün sahne aldığı etkinlikte; Marmaraereğlisi Kaymakamı Sıdkı Zehin, Marmaraereğlisi Belediye Başkanı İbrahim Uyan, İlçe Emniyet Müdürü Ayhan Atabek, Garnizon Komutanı Bayram Ölçücüoğlu, İlçe Jandarma Komutanı Sadullah Kalaycı, Ayyıldız Engelli Hakları Koruma Derneği Başkanı Çağatay Altınordu, engelli vatandaşlar ve aileleri ile siyasi parti temsilcileri yer aldı.

 

AÇILIŞ KONUŞMASINI ALTINORDU YAPTI

 

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan etkinlikte günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Ayyıldız Engelli Hakları Koruma Derneği Başkanı Çağatay Altınordu yaptı. Altınordu; “İlçemizdeki engellilerimizin ihtiyaçları ağırlıklı olarak Marmaraereğlisi Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bütçesinden karşılanıyor. Bizler için ayrılan bütçeyi kısıtlamaya çalışanların engellilerin karşısına çıkacak yüzü yok. “dedi.

 

ÇALIŞMALARIMIZA HIZ KESMEDEN DEVAM EDİYORUZ

 

İlçe Kaymakamı Sıdkı Zehin’in ardından konuşan Marmaraereğlisi Belediye Başkanı İbrahim Uyan, “Engelli vatandaşlarımızın sorunları, yalnızca kendilerinin değil; ailelerinin, çevrenin, toplumun, yerel yönetimlerin kısacası tüm insanların ortak sorunudur. Marmaraereğlisi Belediyesi olarak engelli vatandaşlarımızın sadece bu özel günde değil her zaman yanlarında olduğumuzun vicdani rahatlığı ve huzuru içerisindeyiz. Onların hayatlarını kolaylaştırmak; geleceğe umutla bakan, sosyalleşen, üreten mutlu bireyler olarak yaşamalarını sağlamak için her tür desteği vermekte, projeler hazırlamaktayız. Engelli vatandaşlarımız; gerekli koşullar sağlandığında eğitim, bilim, spor, sanat, iş dünyası gibi pek çok alanda üstün başarılara imza atmaktadır. Engelsiz bir Marmaraereğlisi hedefliyor ve bunu gerçekleştirmek için çalışmalarımıza hız kesmeden devam ediyoruz. “dedi.

 

TÜRKİYE’DE İLK DEFA İLÇEMİZDE OLACAK

 

Uyan; “Belediye olarak engelli vatandaşlarımızın her zaman yanındayız. Bu kapsamda bir engelli aracımız ve iki hasta nakil aracımızla engelli vatandaşlarımızın tüm ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyoruz. Sosyal hayata katılabilmeleri için sinema, konser vb. etkinliklere ulaşımlarının yanı sıra hastanelere ulaşımlarını da sağlamaktayız. Her alanda engelleri kaldırmak ilk hedefimiz. 7 bin 760 metrekare bir arsayı Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına Engelsiz Yaşam Merkezi yapımı için tahsis ettik. Buraya yaşlılar için rehabilitasyon merkezi de yapılacak. Engelsiz Yaşam Merkezi projemizle bu hizmet Türkiye’de ilk defa ilçemizde olacak. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ilk defa Türkiye genelinde ilçemize bu projeyi uyguluyor. Hatta projesini de biz yaptık ve bakanlık tarafından onaylandı. Projemiz Türkiye genelinde tip proje olarak uygulamaya geçecek. Bizler engelli vatandaşlarımızın her anında yanında olmak için elimizden geleni yapmaya hazırız.”dedi. Açılış konuşmalarının ardından etkinlikte emeği geçenlere plaket takdim edildi. Plaket töreni sonrası Cüneyt Şentürk’ün sahne almasının ardında etkinlik sona erdi.

 

Haber: Esengül ÖZDEMİR


0282 726 91 91
0282 747 65 10