Vatan şairi vefatının 130. yılında unutulmadı

Vatan ve Hürriyet Şairi Namık Kemal, vefatının 130. yılında düzenlenen törenle anıldı.

Tekirdağ 4.12.2018 13:37:00 0
Vatan şairi vefatının 130. yılında unutulmadı

Namık Kemal Çanakkale Gelibolu Bolayır’daki kabrinin başında düzenlenen anma törenine Gelibolu Kaymakamı Hakan Kılınçkaya, 2. Kolordu Komutanlığı adına Piyade Albay Mehmet Kılınç, Gelibolu Belediye Başkan Vekili Kemal Tarım, Namık Kemal Üniversitesi Balkan Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdür Yardımcısı Araş. Gör. Dr. Ökkeş Narinç, Namık Kemal Üniversitesi öğrencileri katıldı.

 

NAMIK KEMAL’İN ŞİİRLERİNDEN ÖRNEKLER OKUNDU

 

Anma töreni Vatan ve Hürriyet Şairi Namık Kemal’in kabrine çiçek konulması ile başladı.  Günün anlam ve önemini belirten konuşmaların yapılması ile davam eden anma töreninde Namık Kemal’in şiirlerinden örnekler okundu.

 

TARİHİ BİLGİLER VERİLDİ

 

Şehzade Gazi Süleyman Paşa’nın kabrinin ziyaret edilmesinin ardından katılımcılara NKÜ Balkan Araştırmaları ve Uygulama Merkezi Müdür Yardımcısı Öğr. Ökkeş Narinç tarafından Namık Kemal’in tarihteki yeri ve önemi ile bölgenin tarihi hakkında bilgi verildi.

 

TARİHİ MEKANLAR GEZİLDİ

 

Namık Kemal’i anma töreninin ardından, NKÜ öğrencileri Bolayır’da bulunan Rumeli Fatihi Şehzade Gazi Süleyman Paşa’nın Rumeli fetihleri döneminde karargah olarak kullandığı Çimpe Kalesini gezdi. Ardından Gelibolu’ya geçilerek dönemin önemli tarihi mekanları ziyaret edildi.

 

Haber: Mayil SEYMEN


0282 726 91 91
0282 747 65 10