KOSGEB destekleri anlatıldı

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası tarafından küçük ve orta ölçekli işyerlerine yönelik KOSGEB destekleri hakkında ve değişen destek kalemleri hakkında bilgilendirme semineri düzenlendi. Seminere konuşmac

Çerkezköy 4.12.2018 17:09:00 0
KOSGEB destekleri anlatıldı

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası tarafından küçük ve orta ölçekli işyerlerine yönelik KOSGEB destekleri hakkında ve değişen destek kalemleri hakkında bilgilendirme semineri düzenlendi.

 

KATILIM YOĞUN OLDU

 

Bugün saat 15:00-17:00 saatleri arasında yapılan seminere konuşmacı olarak katılan KOSGEB Tekirdağ İl Müdürü Esin Sayın, küçük ve orta ölçekli işyerlerinin KOSGEB’ten alacağı ya da almak istedikleri destekler hakkında detaylı bilgiler vererek katılımcıları bilgilendirdi.

 

AMAÇ ÜLKENİN EKONOMİK VE SOSYAL İHTİYAÇLARININ KARŞILANMASI

 

1990 yılında kurulan KOSGEB’in kuruluş amacının KOBİ’lere destek olduğunu belirten KOSGEB Tekirdağ İl Müdürü Esin Sayın, “Amaç ülkenin ekonomik ve sosyal ihtiyaçlarının karşılanmasında küçük ve orta ölçekli  işyerlerine destek vermek. KOSGEB destek ve hizmetleri konusunda küçük ve orta ölçekli işletmelere çeşitli alanlarda destek vermektedir. KOSGEB destek programları arasında işbirliği destek programı, KOBİ Gel, KOBİ gelişim destek programı, işletme geliştirme destek programı, girişimcilik destek programı, nitelikli eleman istihdam desteği, stratejik ürün desteği, Tekno yatırım –KOBİ Teknolojik ürün yatırım destekleme programı, Tekno pazar-Teknolojik ürün tanıtım ve pazarlama destek programı, gelişen işletmeler yurt içi desteği, gelişen işletmeler piyasası KOBİ desteği, uluslar arası kuluçka merkezi ve hızlandırıcı destek programı, yurt dışı iş gezisi desteği, eğitim desteği yer alıyor.  Elektronik ortamda KOBİ’lere sunulan E-Eğitim program desteğinden ise KOSGEB veri tabanına kayıtlı KOBİ’lere ücretsiz olarak yararlanmaktadır.  Enerji verimliliği desteği, tasarım desteği, sanai mülkiyet hakları desteği belgilendirme desteği, test ve analiz desteği, ARGE, inovasyon ve endüstriyel uygulama destek programı konularında destek veriyor” dedi.

 

YURT DIŞI İŞ GEZİSİ DESTEĞİNDE TÜM GİDERLER KARŞILANMAKTA

 

Esin Sayın, “İşletmelerin Yurt dışı iş gezisi desteğinde işletmelerin uluslar arası ilişkilerinin temin edilmesi veya arttırmaları bakımından önemli. Bu geziler yeni teknik, teknoloji ve sektörel gelişmelerin takip edilmesi amacıyla organize edilmektedir. Yurt dışı gezisi programlarına katılanlara bu destek verilmektedir. KOSGEB birimleri veya meslek kuruluşları tarafından düzenlenen yurtdışı iş gezisi programlarında işletme temsilcilerinin konaklama, ulaşım ve diğer giderleri KOSGEB tarafından karşılanmaktadır” dedi.

 

AR-GE VE İNOVASYON PROGRAMI KAPSAMINDA VERİLEN DESTEK

 

Sayın, küçük ve orta ölçekli işletmelere AR-GE ve inovasyon desteği de verildiğini belirterek, “AR-GE ve inovasyon programı kapsamında bilim ve teknolojiye dayalı yeni fikir ve buluşlara sahip küçük ve orta ölçekli işletmeler ile girişimcilerin geliştirilmesi yeni ürün, yeni süreç bilgi veya hizmet üretilmesi konularında KOSGEB tarafından destek verilmektedir. Ayrıca Endüstriyel uygulama programı kapsamında da yeni bir ürün hizmetlerinin üretilmesi, kalitenin arttırılması, maliyet düşürücü nitelikte yeni tekniklerin uygulamaya alınması, ürün veya süreçlerinin  pazara uygun biçimde ticaretleştirilmesi amacıyla da KOSGEB tarafından desteklenmektedir” diye bilgi verdi.

Haber/Seyit SÜREN 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10