Özel insanlara özel kutlama

Özel ÇOSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 3 Aralık Dünya Engelliler Gününde özel insanlara özel bir gün yaşattı. Öğretmen ve öğrenciler tarafından hazırlanan '3 Aralık Dünya Engelliler GÃ

Çerkezköy 5.12.2018 15:11:00 0
Özel insanlara özel kutlama

Okulun konferans salonunda gerçekleştirilen programa Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Hayrettin Çetinkaya, dernek üyeleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Özel insanları okulun girişinde çiçeklerle karşılayıp salona kadar eşlik eden öğrencilerin davranışları takdir topladı.

 

“BU PROGRAMLARI ÖNEMSİYORUZ”

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapıldı. Programda bir konuşma yapan Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Hayrettin Çetinkaya, engelliler için farkındalık oluşturma adına yapılan bu programları çok önemsediklerini ifade etti. Çetinkaya, öğrencilere yönelik yaptığı konuşmada neden bu durumda olduklarını ve öğrencilerin nelere dikkat etmeleri gerektiği hakkında bir farkındalık sunumu gerçekleştirdi.Programa katılan engelliler de yaşadıkları sorunları dile getirerek,özellikle şehir içi parklarda engelli rampalarının önüne yapılan yanlış parklara dikkat çekti.

 

TEŞEKKÜR ETTİ

 

Programdaokul öğrencileri ve engelliler tarafından sahneye konulan ve engellilerin yaşam öyküsünü anlatan ‘Ayna’ adlı oratoryo gösterisi, halk oyunları gösterisi ve ‘Özgürlük’ semazen gösterisi büyük beğeni topladı. Engelliler ve öğrenciler programın ardından okulun spor salonuna geçerek birlikte basketbol ve voleybol oynadı. Gün boyu süren programın ardından engelliler Özel ÇOSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, öğretmenler ve öğrencilerine çok teşekkür etti.

 

Haber/Hilal ÇARIKÇI


0282 726 91 91
0282 747 65 10