BAL'da Edirnespor zirveyi sevdi

BAL 11. grupta 11. hafta maçlarının tamamı Pazar günü oynandı. Haftaya lider olarak giren Edirnespor Çengelköy deplasmanında uzun süre maçı 10 kişi sürdürmesine rağmen maçtan galibiyet ile ayrılÄ?

5.12.2018 16:39:00 0
BAL

Bölgesel Amatör Lig 11. grupta deplasmanda Çenkelköyspor'u 2-1 yenen Edirnespor liderliğini devam ettirdi. 24 puanla zirvede olan Edirnespor'u bu haftaki maçlar sonunda 22 puana yükselen Modafen takımı takip ediyor.

 

1911 ÇERKEZKÖY DOĞANSPOR YÜKSELİŞİNİ SÜRDÜRDÜ

 

Son haftalarda iyi bir çıkış yakalayan temsilcimiz 1911 Çerkezköy Doğanspor evinde Kavaklıspor’u konuk etti. Çerkezköy’de oynanan karşılaşmaya etkili başlayan temsilcimiz 1911 Çerkezköy Doğanspor ilerleyen bölümlere doğru ataklarını sıklaştırdı. Taraftarının desteği ile baskısını devam ettiren 1911 Çerkezköy Doğanspor Halim’in serbest vuruştan kazandırdığı golle ilk devreyi önde tamamlamasını bildi.  Karşılaşmanın ilk devresini tek gollü üstünlük ile tamamlayan temsilcimiz 1911 Çerkezköy Doğanspor ikinci devre de üstün futbolunu sürdürdü. 58’inci dakikada 1911 Çerkezköy Doğanspor atağında defansın hatasını iyi değerlendiren Pule Fransis Maraisane aşırtma vuruş ile topu ağlara göndererek skoru 2-0 yaptı. Farkın ikiye çıkmasının ardından konuk ekip Kavaklıspor oyun disiplininden tamamen koptu. 1911 Çerkezköy Doğanspor rakibinin üstüne yüklenerek farkı açmaya çalıştı. 68’inci dakikada sol kanattan günün en başarılı ismi Halim’in ortasını iyi takip eden ikinci golün sahibi Pule Fransis Maraisane kendisinin ikinci takımının ise üçüncü golünü atarak skoru 3-0 yaptı. Kalan dakikalarda ise gelişen ataklardan başka gol çıkmayınca karşılaşmada 1911 Çerkezköy Doğanspor’un 3-0’lık üstünlüğü ile tamamlandı  Son üç haftada sekiz puan toplayan 1911 Çerkezköy Doğanspor puanını 11 yaparak yükselişini sürdürdü. Kavaklıspor ise sekizinci mağlubiyetini alarak 9 puanda kaldı.

 

TEKİRDAĞSPOR BİR PUANLA DÖNDÜ

 

Tekirdağspor deplasmanda haftaya ikinci sırada giren Kartalspor’a deplasmanda konuk oldu. Güçlü rakibi karşısında maça mutlak galibiyet parolası ile başlayan konuk ekip Tekirdağspor karşılaşmanın 29’uncu dakikasında kaydettiği golle öne geçmesini bildi. İlk devre konuk ekibin üstünlüğü ile tamamlanırken, ikinci devre taraftarının desteğini alan ev sahibi ekip Kartalspor rakibinin de bir kişi eksik kalmasıyla birlikte beraberlik golünü bulmasını bildi. Kalan dakikalarda ise gelişen ataklardan başka gol çıkmayınca karşılaşmada karşılıklı kaydedilen gollerle 1-1 sonuçlandı. Kartalspor bu puan kaybıyla 21 puanla üçüncü sıraya gerilerken, Tekirdağspor ise puanını 13 yaptı.

 

EDİRNESPOR LİDERLİĞİNİ SÜRDÜRDÜ

 

Spor Toto Bölgesel Amatör Lig (BAL) 11'inci grupta deplasmanda Çengelköy Futbol Yatırımları A.Ş ile karşılaşan lider Edirnespor ilk yarıda İnsa'nın kırmızı kart görmesiyle 10 kişi kalmasına rağmen, sahadan 2-1 galip ayrılarak gruptaki liderliğini sürdürdü. Haftaya lider durumda giren Edirnespor ilk devreye iyi başlamasına rağmen ilerleyen bölümlerde on kişi kaldı. Rakibi ile ikili mücadeleye giren Edirnespor'lu İnsa Sylla kırmızı kart görerek takımını on kişi bıraktı. Karşılaşmanın ilk yarısında gol sesi çıkmayınca takımlar soyunma odasına 0-0'lık beraberlikle girdi. İkinci devreye on kişi olmasına rağmen iyi başlayan Edirnespor ilerleyen bölümlere doğru Cihan Güneş’in şık serbest vuruşu ile öne geçti. Rakibinin beraberlik için yüklendiği dakikalarda kontra ataklar geliştiren konuk ekip Edirnespor Uğur Kapısız ile bir gol daha bularak farkı ikiye çıkardı. Konuk ekip Çengelköy Futbol Yatırımları kalan dakikalarda bir gol bularak umutlansa da, oyunda kontrolü elinden bırakmayan Edirnespor gelişen ataklarda hata yapmadı. Kalan dakikalarda gelişen ataklardan başka gol çıkmayınca karşılaşmada Edirnespor’un 2-1’lik üstünlüğü ile sonuçlandı. Edirnespor bu galibiyet ile puanını 22 yaparak liderliğini sürdürürken, Çengelköyspor ise 16 puanda kaldı.

 

BİGASPOR’UN ZİRVE İNADI SÜRÜYOR

 

Ligde zirve mücadelesi veren iki ekip Bigaspor ile Yeşilköyspor Biga’da karşı karşıya geldi. Maça mutlak galibiyet parolası ile başlayan Bigaspor karşılaşmanın 25’inci dakikasında golü buldu. Sağ kanattan geliştirilen atakta Sefa Turan topu ceza sahasına doğru gönderdi. Top hiç kimseye değmeden direk kaleye gitti ve gol oldu. Maçın 45+1’inci dakikasında Kubilay baskı yaparak topu aldı ve arapasını Mehmet’e verdi. Yeşilköyspor defansı güçsüz kalınca, Mehmet Yılmaz’ın vuruşunda top ağlarla buluştu ve gol oldu. Her iki takımda çok iyi oyun sergiledi. Maçın ilk yarısı Bigaspor’un 2-0 üstünlüğü ile bitti. Maçın 64.’üncü dakikasında Yeşilköyspor köşe vuruşu kullandı. Ceza sahasına gönderilen topu, Bigaspor defansı uzaklaştırdı. Top tekrar ceza sahasına doğru gönderilince, top Emrah’ın eline çarptı. Hakem penaltı kararı verdi. Yeşilköyspor’un penaltı atışını Eyüp kullandı. Eyüp’ün vuruşunda gol oldu.Kalan dakikalarda gelişen ataklardan başka gol çıkmayınca karşılaşmada Bigaspor’un 2-1’lik üstünlüğü ile sonuçlandı. Bigaspor bu galibiyet ile puanını 20 yaparken, Yeşilköyspor ise 20 puanda kalarak dördüncü sıraya kadar geriledi.

 

UZUNKÖPRÜSPOR KAYIPLARDA

 

İstanbul temsilcisi Modafenspor ise hafta sonunda Edirne deplasmanında Uzunköprüspor’a konuk oldu. Maça iyi başlayan konuk ekip Modafenspor ilerleyen bölümlere doğru kaydettiği golle karşılaşmada öne geçmesini bildi. Gelen golle birlikte oyun disiplininden kopan Uzunköprüspor kalan dakikalarda istediğini elde edemedi. Sağlı sollu ataklarla rakip kaleyi bunaltan Modafenspor kaydettiği golle farkı ikiye çıkartmasını bildi. Son bölümlere doğru bir gol daha kaydeden konuk ekip Modafenspor karşılaşmadan da 3-0 galip ayrılıp 22 puanla ikinci sıraya yükseldi.

 

ÇANAKKALE DARDANELSPOR’DAN ALTIN DEĞERİNDE ÜÇ PUAN

 

Alt sıralardan kurtulmaya çalışan Çorluspor 1947 ise evinde Çanakkale Dardanelspor ile üç puan mücadelesi yaptı. Seyircisiz oynanan karşılaşmada her iki takımda ataklar geliştirse de istediklerini elde edemediler. Rakibine göre daha az yapan Çanakkale Dardanelspor ilerleyen bölümlere doğru kaydettiği golle öne geçmesini bildi. Rakibi karşısında mağlup duruma düşen ev sahibi ekip geliştirdiği ataklarda beraberlik golünü bulamadı. Kalan dakikalarda her iki takımında geliştirdiği ataklardan başka gol çıkmayınca karşılaşmada konuk ekip Çanakkale Dardanelspor’un 1-0’lık üstünlüğü ile sonuçlandı. Çorluspor 1947 on puanda kalırken, Çanakkale Dardanelspor ise puanını 14’e yükseltti.

 

ADASPOR’DAN YARIM DÜZİNE

 

Biga Adaspor Lüleburgaz’da oynadığı maçta İstasyonspor’u 6-0 mağlup ederek haftanın en farklı galibiyetini elde etti. Henüz galibiyeti ve puanı bulunmayan rakibi karşısında maça rahat başlayan Biga Adaspor geliştirdiği ataklarda bir türlü galibiyet golünü bulamadı. Karşılaşmanın 44’üncü dakikasında Ömer Kaplan ile bir gol bulan Biga Adaspor ilk devreyi de önde tamamlamasını bildi. İlk devrenin son dakikalarında kalesinde gol gören İstasyonspor çözüldü. İkinci devrenin hemen başında Biga Adaspor’da Furkan sahneye çakarak farkı ikiye çıkardı. Oyundan kopan rakibi karşısında rahat bir oyun ortaya koyan Biga Adaspor Semih’in iki golüyle skoru 4-0 yaptı. Tek kale bir futbol ortaya koyan Biga Adaspor 80’inci dakikada Serhat ve 88’inci dakikada Furkan’ın ayağından iki gol daha bularak karşılaşmadan da 6-0 galip ayrılmasını bildi. Biga Adaspor ub galibiyet ile puanını 18’e yükseltirken, İstasyonspor ise 11’inci hafta sonunda da puanla tanışamamış oldu.

 

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10