"Çerkezköy dünya ile yarışabilecek standartlara ulaşacak"

Dünya Gazetesi ve Euler Hermes Sigorta Firması tarafından organize edilen yuvarlak masa toplantısı Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası ev sahipliğinde yapıldı. Toplantıda konuşma yapan Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Y?

Çerkezköy 6.12.2018 12:04:00 0

Toplantıya Çorlu TSO Yönetim Kurulu Başkanı İzzet Volkan, Çorlu TSO Meclis Başkanı Erdim Noyan,  Çorlu TSO Meclis Üyeleri; Mehmet Manav, Ramazan Dumru, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Metin Taşdelen, Dünya Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hakan Güldağ ve Haber Müdürü Ece Ceyhun, Euler-Hermes Sigorta’nın Genel Müdürü Özlem Özüner, Pazarlama, Dağıtım Kanalları ve Ticari Tahsis Genel Müdür Yardımcısı Ömer Gürcan Köseoğlu, Direkt Satış Kanalı Müdürü Berna Aktuvar ile Migiboy Tekstil A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Vehbi Canpolat, Lila Kağıt Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Celal Öğücü, EST Panel Şirket Sahibi Nüvit Kırçuval, Else Elektrik Seyfettin Koçak, Bilkont Tekstil Ramazan Dumru, Polifarma Yetkilisi Vildan Kumrulu, Semilyon Ev Aletleri Erkan Toprak, UPR Tekstil Mehmet Elverdi, Pektaş Tekstil Nejla Pektaş, Alfa Kutu Altan Çinoğlu ve Devrim Matbaa Ambalaj  Genel Müdürü Özgür Eski ve Çorlu TSO Genel Sekreteri İbrahim Karağöz katıldı.

 

“ÇORLU NADİR NOKTALARDAN BİR TANESİ”

 

Yaptığı konuşmada çorlu TSO’ya 7 bin 300’ün üzerinde üye sayısının bulunduğunu kaydeden Çorlu TSO Yönetim Kurulu Başkanı İzzet VolkanBunların bin tanesi sanayici. Çorlu, sanayinin, ticaretin ve tarımın birlikte yürüyebildiği nadir noktalardan bir tanesi” dedi. 

 

DÜNYA’NIN 3. AVRUPA’NIN EN BÜYÜĞÜ TÜRKİYE’NİN İSE TEK DEŞARJIDIR

 

Bölgede çok ciddi bir arıtma projesinin yapıldığını kaydeden Volkan,  “Sadece Çorlu ve Ergene bölgesinde 5 tane OSB bir tane ASB bulunuyor. Çerkezköy ve Tekirdağ’ın geneli düşünüldüğünde ise 9 OSB ve 1 ASB var. Bunların arıtmaları ortak bir proje ile denizin altına deşarj ediliyor. Bu projenin toplam tutarı 1.3 milyar TL’yi geçecek gibi gözüküyor. Finansmanı devletten ödemesi sanayicimiz tarafından karşılanıyor. Dünya’nın 3. Avrupa’nın en büyüğü Türkiye’nin ise tek deşarjıdır. Bölgemiz sanayicisi için bunun tamamlanması büyük avantaj olarak nitelendirilebilir” şeklinde konuştu.

 

ÇORLU VE ÇERKEZKÖY DÜNYA İLE YARIŞABİLECEK STANDARTLARA ULAŞACAK

 

Esas sıkıntının bölge sanayicisinin bunun ödemesini üstlenmiş olmasının ve bunu da 10 yıl gibi kısa bir sürede ödeyecek olmasının olduğunu ifade eden Volkan; “Bu ne kadar sanayiyi direkt ilgilendiriyor olsa da aynı zamanda ticaretle uğraşan üyeleri de ilgilendirmektedir. Sanayi ne kadar büyürse ticarette o kadar kuvvetli ve hızlı büyüyecektir. Devlet destekli kredinin 30 yıla çıkarılması hususunda faaliyetlerimizi sürdürmekteyiz. Hem altyapı hem de derin deşarj da tamamlandığında rekabet gücü olarak Çorlu ve Çerkezköy dünya ile yarışabilecek standartlara ulaşacaktır diye düşünüyorum” dedi.

 

DERİN DEŞARJ İLE ÇEVRESEL BOYUTTA ÖNEMLİ GELİŞMELER KAZANILACAK

 

Sanayicilerin yaşadığı sorunlara değinen Çorlu TSO Meclis Başkanı Erdim Noyan,“Bölgemizde özellikle 1980 sonrasında sanayi gelişti ve çevresel sorunlar ile karşılaştı. Çevre koruma kapsamında son zamanlarda Ergene Havzası Eylem Koruma Planı yapıldı. Bu planda Derin Deşarj ile sanayi firmalarımızın atıkları çevre kirliliğine sonuç yaratmadan denize deşarj edilecek. Bunların dışında OSB’ler kurularak çevre atıkları arıtma tesislerine yönlendirildi. Derin Deşarj ile çevresel boyutta önemli gelişmeler kazanılacak. Uzun yıllardır su sorunu bulunmaktadır. Bakanlıklar ve Valilikler nezdinde görüşmelerin olması gerekiyor. Bu sorun ancak bu şekilde çözüme kavuşur. Komisyon kurulup su sorunu hakkında nihai eylem planı olacağını düşünüyorum” şeklinde konuştu. Toplantıda ayrıca  ara eleman sorunları, dünya ve Türkiye ekonomisi ile güvenli ticareti ve diğer sektörlerle ilgili çözüm önerileri hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.

 

Haber: Sevim BOZKURT


0282 726 91 91
0282 747 65 10