3'üncüsü Çerkezköy'de yapıldı

Satınalma ve Tedarik Yönetimi Meslek Odası Derneği tarafından Eskişehir ve İzmir'de yapılan mesleki buluşmaların ardından 'Satın Alma ve Tedarik Yöneticileri Trakya Buluşması' ÇerkezkÃ?

Çerkezköy 8.12.2018 19:41:00 0
3

Tüm mesleklerin en üst düzey temsil organı olan ve bölgesel organizasyonlar ile meslek odası bilincini tüm Türkiye’ye taşıyan Satınalma ve Tedarik Yönetimi Meslek Odası Derneği Trakya bölgesinde faaliyet gösteren satın alma ve tedarik yönetici ve temsilcilerini Çerkezköy’de buluşturdu. Çerkezköy Veliköy Mahallesi’nde faaliyet gösteren Yalı Restaurant’ta  önceki gün 19:30’da düzenlenen toplantıya Trakya Bölgesi’nden her sektörden satınalma ve tedarikçi yöneticileri ve temsilcileri katıldı. Toplantıda ilk konuşmayı Dilka Grup Firması’ndan Bahar Hekimoğlu yaptı. Ardından Hekim Park Firması’ndan Fatih Uslu, Elit Vizyon Danışmanlık Firması’ndan Deniz Sarı bir konuşma yaptı. Konuşmacılar kendi işkolları ve çalışma alanları hakkında sunum yaparak bilgi verdi.

 

AMACIMIZ SATINALMA MESLEĞİNİ MESLEK ODASI HALİNE GETİRMEK

 

Programda son konuşmayı yapan Satınalma ve Tedarik Yönetimi Meslek Odası Derneği Başkanı Gürkan Hüryılmaz, “ TÜSMOD olarak bu yıl ilk ‘Satınalma ve Tedarik Yönetici ve Temsilcileri Toplantısı’nı Eskişehir’de,  ardından İzmir’de ve bugün de Çerkezköy’de gerçekleştiriyoruz. TÜSMOD olarak amacımız satın alma mesleğini satın alma odası haline getirmek. Böylelikle bölgesel kalkınmayı arttırmak, bölgesel tedarik kalitesini yükseltmek, ulusal bazda daha rekabetçi duruma gelerek yer almak, ekonomik durumu hızlandırmaktır.  Merkezi İstanbul Maslak’ta olan TÜSMOD’da üç tip üyelik var; birinci bireysel üyelik, ikinci kurumsal üyelik, üçüncü STK üyeliği. Türkiye’de 6 binin üzerinde satınalma üreticisine ulaşılıyor. Tekirdağ’da temsilcilik kurduk. Trakya Bölgesi’nde faaliyet gösteren satınalma ve tedarikçilerimizin yıllık toplam kapasitesi 25 milyar dolar. Satınalma ve tedarik yönetiminin çok daha iyi bir seviyeye gelmesi ve dünya rekabet gücüne ulaşması için TÜSMOD “Satın Alma Ve Tedarik Yönetimi Meslek Odası” olma yolunda ilk adımını atmış bulunmaktadır. Güçlü bir temsil için bir mesleğin olmazsa olmazı meslek odasıdır. Mesleğimiz için bu büyük ve önemli adım atıldı” dedi.

 

STK VE KURUMLARI AYNI ÇATI ALTINDA TOPLAMAYI AMAÇLIYORUZ

 

“Satın alma ve Tedarik Yönetimi Meslek Odası Derneği (TÜSMOD) ile ’satın alma ve tedarik yönetimi’, meslek odası olma yolundaki adımlarını sanayi şehirlerinde şubeleşerek attıklarını kaydeden Hüryılmaz, “Sonra satın alma mesleğinin yurtdışında temsiliyeti için de harekete geçerek şubeler açacağız.  Satın alma ve tedarik yönetimi konusunda görev yapan meslektaşlarımız ve bu konuda faaliyet gösteren tüm STK ve kurumları aynı çatı altında toplamayı amaçlıyoruz. TÜSMOD, etkin milli satın alma ve tedarik politikalarının üretilmesi ile sürdürülebilir rekabetçi bir Türkiye için azami katkı sağlayacak. Bu nedenle oda kurulması yönünde öncelikli olarak Türkiye’nin 12 sanayi şehrinde şubeleşmek için harekete geçildi. Çerkezköy’de ülkemizin önemli bir sanayi kenti olması dolayısıyla Trakya Bölgesi’nde faaliyet gösteren satın alma ve tedarikçi firmaların yönetici ve temsilcilerini burada Trakya buluşması ile bir araya getirerek buluşturduk” dedi.

 

TÜSMOD YURT DIŞINA DA AÇILACAK

 

“Avrupa, Amerika ve Asya’da şube açarak Türkiye’yi satın alma ve tedarik yönetimi alanında dünyada temsil eden ilk ve tek meslek odası olacaklarını kaydeden Hüryılmaz, “Bu konuda kararlıyız ve çalışmalarımız hızla devam ediyor. Ülkemizde TÜSMOD ile satın alma mesleği ilk kez büyük adım attı. TÜSMOD içinde oluşturulacak gruplar ile sektörde çok daha hızlı ve kaliteli çalışmalar yapılacak.  Şimdi ’Dijital Dönüşüm’, ’sosyal sorumluluk’ gibi öncü konularda oluşturacağımız komiteler ile güncel meslek standartlarını ve politikalarını belirleyeceğiz. Daha güçlü bir Türkiye için tüm meslektaşlarımızı, STK’larımızı, üniversitelerimizi ve kurumları bu yolculukta bizlerle olmaya davet ediyoruz" diye konuştu.

 

Haber/Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10