65 yaş üstü vatandaşlar dertli

Çerkezköy'de toplu taşıma araçlarından ücretsiz faydalanan çok sayıda engelli ve yaşlı vatandaş, duraklarda durmayan veya minibüslere bindiklerinde ise kendilerine kötü davranan otobüs şoförler

Çerkezköy 12.12.2018 17:30:00 0
65 yaş üstü vatandaşlar dertli

Tüm Türkiye'de olduğu gibi Çerkezköy’de de uygulanmaya başlayan 65 yaş üzeri vatandaşlara şehir içerisindeki toplu taşım araçlarından ücretsiz ulaşım uygulaması Çerkezköy’de şehiriçi minibüs şoförleri ile vatandaşları karşı karşıya getirdi.

 

ÇÖZÜM BULMALARINI İSTİYORLAR

 

Toplu taşımacılıkta yasanın öngördüğü 65 yaş üstünün ücretsiz taşıma uygulaması vatandaşı bazı noktalarda zora sokuyor. Yaşlı vatandaşların mahallelerden ve şehir içinden bindikleri minibüslerde şoförlerin anlamsız söylem ve çıkışları vatandaşı bir taraftan rahatsız ederken bir taraftan da adeta rencide ediyor. Kanunun hak tanıdığı ücretsiz ulaşım imkanından faydalanan vatandaşlardan bazıları şoförlerin ‘Bugün 5’inci oldu, bugün 7’nci oldu. Eylem yapacağız. Bu nasıl iştir. Böyle meslek mi olur. Böyle iş mi olur “ söylentileri karşısında sıkıntılarını dile getirirken, yetkililerin yasal hak olan bu uygulama ile araç sahipleri ya da sürüleri arasındaki anlamsız serzenişlere çözüm bulması isteniyor.

 

ENGELLİLER ŞİKAYETİNİ ABBAN’A İLETMİŞTİ

 

Öte yandan geçtiğimiz günlerde Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesini ziyaret eden Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban’a bazı noktalarda ise minibüslerin engelli vatandaşları görmezlikten gelerek almadıkları yönündeki şikayetler iletilmiş, Kaymakam Abban’da bu araçların plakalarının bildirilmesi halinde gerekli işlemlerin yapılacağını da kaydetmişti.

 

Haber/Şaban KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10