Ünlü piyanistler Tekirdağlı sanatseverlerle buluştu

Süleymanpaşa Belediyesi tarafından düzenlenen ve dünyaca ünlü piyano sanatçımız Gülsin Onay'ın adı verilen Piyano Günleri sona erdi. Bu yıl dördüncüsü düzenlenen Bisanthe 4. Gülsin Onay

Süleymanpaşa 13.12.2018 12:06:00 0
Ünlü piyanistler Tekirdağlı sanatseverlerle buluştu

Etkinliğin ilk gününde Gülsin Onay ve keman virtüözü Alexander Markov sahne alırken, ikinci gün ise, Süleymanpaşa Belediyesi tarafından düzenlenen Bisanthe Gülsin Onay Ulusal Piyano Beste Yarışması’nın final gecesine ev sahipliği yaptı. Türk piyano eserlerinin sayısını arttırmak ve sanatçıları üretime teşvik etmek amacıyla düzenlenen yarışmada finale kalan beş beste, Türkiye’nin en önemli piyano sanatçıları ve bestecileri tarafından değerlendirilerek eserlere ödülleri verildi.

 

BİRBİRİNDEN ÜNLÜ PİYANİSTLER SAHNE ALDI

 

Üçüncü gecenin konuğu olan Burçin Büke dünya literatüründen eserlerle kendi bestelerinin yer aldığı muhteşem bir repertuarla dinleyicilere muhteşem bir konser sunarken, dördüncü günün konuğu ise piyano duayeni, dünyanın yaşayan en önemli piyanistlerinden biri olarak kabul edilen Pierre Reach Schubert, Chopin, Liszt ve Schumann’ın eserlerinden oluşan repertuvarı ile büyük beğeni toplamıştı. Beşinci gecede sahnede yine Türkiye’nin yetiştirdiği en önemli piyanistlerden biri olan Gökhan Aybulus sahne almıştı.

 

SON GÜNÜN PERFORMANSI SOFJA GÜLBADAMOVA’DAN

 

Altı gün süren Bisanthe 4. Gülsin Onay Piyano Günleri etkinliğinin son konuğu; Rus piyano sanatçısı Sofja Gülbadamova oldu. Dünya çapında birçok yarışmada birincilikler elde etmiş ve dünyanın en prestijli festivallerinde sahne almış Gülbadamova yaklaşık bir buçuk saatlik performansı ile Tekirdağlı sanatseverlerin beğenisini kazandı.

 

YAKIN DÖNEM BESTECİLERİN ESERLERİNİ SESLENDİRDİ

 

Gülbadamova, konserinin ilk bölümünde Ahmed Adnan Saygun’un İnci’nin Kitabı isimli eserinin I-İnci, VI-Ninni ve VII-Rüya bölümlerini, Edvard Grieg’e ait Şiirsel Manzaralar Op.3 No.1 ve Eski Üslupta Süit Op.40 (Holberg-Suite) eserinin Praeludium, Sarabande, Gavotte, Air ve Rigaudon bölümlerini ve Ernst von Dohnányi’nin Eski Üslupta Süit Op. 24’ünün Prelude, Allemande, Courante, Sarabande, Menuet ve Gigue bölümlerini seslendirdi. Konserin ikinci bölümünde Johannes Brahms’ın Handel’in Bir Teması Üzerine Çeşitlemeler ve Füg Op.24’ünü icra eden sanatçı, konser sonunda ayakta alkışlandı.

 

SÜLEYMANPAŞA’YA BİR KONSER SAHNESİ KAZANDIRACAĞIZ”

 

Sanatçıya çiçek takdim ederek Bisanthe 4. Gülsin Onay Piyano Günleri’nin kapanış konuşmasını yapan Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat; “Değerli sanatçımıza bu güzel resital için teşekkür ediyorum. Ayrıca onur konuğumuz olan ve dört yıldır bu organizasyonu birlikte yürüttüğümüz, fahri hemşehrimiz Gülsin Onay’a özel olarak teşekkür etmek istiyorum. Bu gibi etkinliklerin gerçekleştirilebilmesi için Süleymanpaşa’da uygun bir sahne olmaması bizim de eksikliğimizdir. Burada sizlerin huzurunda Gülsin Onay’a yakışır bir konser sahnesi yapmaya söz veriyorum,” dedi.

 

“ÖNÜMÜZDEKİ YILLARDA YİNE BİRLİKTE OLABİLMEK ÜMİDİYLE”

 

Gülsin Onay da Süleymanpaşa’da her yıl kendi adına düzenlenen bu etkinlikten duyduğu mutluluğu yineleyerek, “Burada olmak bana her yıl daha büyük bir mutluluk veriyor. Önümüzdeki yıllarda yine birlikte olabilmek ümidiyle sizlere şimdilik veda ediyoruz. Bu organizasyonda emeği bulunan başta çok değerli Belediye Başkanımız Ekrem Eşkinat ve çalışma arkadaşlarına şükranlarımı sunuyorum. Her gece burada bizlerle olan siz değerli seyircilerimize de teşekkür ediyorum,” dedi. Gülbadamova, kapanış konuşmalarının ardından yeniden sahneye gelerek bis parçasını seslendirdi.

 

Haber: Sevay KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10