Mevlana ölümünün 745. yılında etkinliklerle anıldı

Özel Çerkezköy Gülerçin Koleji tarafından Mevlana Haftası kapsamında Hazreti Mevlana 745. ölüm yıl dönümü dolayısıyla anma programı düzenlendi.

Çerkezköy 13.12.2018 17:22:00 0
 Mevlana ölümünün 745. yılında etkinliklerle anıldı

Esin Burhan Gülerçin Konferana Salonu’nda 14.30-16.00 saatleri arasında düzenlenen programda Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Danışmaz,Gülerçin Koleji Müdürü Ömer Kürklü, öğretmenler hazır bulundu.

 

DÜNYANIN SAYGI DUYDUĞU BİR İSİMDİ

 

Saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Gülerçin Koleji Müdürü Ömer Kürklü yaptı. Kürklü, “Bundan yaklaşık 800 yıl önce dünya kan alıyordu. Hazreti Mevlana dünyaya o yıllarda umut oldu. O yıllarda kan ve gözyaşı vardı. Hazreti Mevlana aşkıyla, sevgisiyle insanları birbirine kaynaştırdı ve umutsuzlukları umut haline getirdi. Şimdi dünya Hazreti Mevlana’yı anlamaya çalışıyor. Hazreti Mevlana ilahi aşkıyla din, dil ve ırk gözetmeden  insanlığa umut olmuştur. Şimdi dünya Hazreti Mevlana’yı, Yunus’u ve Hazreti Bektaşi Veli’yi anlamaya çalışıyor. Hazreti Mevlana her zaman simgeselleşmiş bir isim olarak karşımıza çıkıyor. Bir dönemi, bir ruhu bizlere anlatıyor. Mevlana, dünyanın her tarafında saygı, itibar ve karşılık gören bir isim”dedi. Kürklü,  Mevlana'nın bir düşünür, bir aşık, bir şair olarak anıldığını ancak tüm bunların ötesinde onun bir mutasavvıf olduğunu ve Şemsi Tebrizi'nin Mevlana'nın düşünce dünyasının oluşmasında etkili  bir isim olduğunu da belirtti.

 

KUR’AN TİLAVETİ OKUNDU

 

Gülerçin Koleji  Müdürü Ömer Kürklü’nün konuşmasının ardından Semazen grubu Kur’an tilaveti okudu. Hazreti Mevlana’nın yaşamını anlatan video gösteriminin sunulmasının ardından  Mevlana ve Felsefesi okundu. Sonra Semazen grubunda yer alan okul öğretmenlerinden İsmail Hıdıroğlu, Etme şiiri ve dramasını okurken okulun 10/A öğrencilerinden Ensar Ergan ve Mustafa Cebeci tarafından da drama sergilendi. Daha sonra okul semazen grubu üç ilahi okudu. Ardından Semazen grubunun ney dinletisi ve devamında da semazen gösterisi yapıldı ve bu gösteri öğretmen ve öğrenciler tarafından ilgiyle izlendi. Program 6-7 ve 8. Sınıf öğrencileri ile rehber öğretmenlerinin Mevlana’nın 7 öğüdünü okumasıyla son buldu.

 

Haber/Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10