Eko turizm projesi tanıtıldı

Tekirdağ İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Su İşleri Müdürlüğü Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü tarafından 'Çil Kekliği Yetiştirme, Yerleştirme ve Eko turizm Projesi'n

Tekirdağ 14.12.2018 14:47:00 0
Eko turizm projesi tanıtıldı

Tekirdağ İl Tarım Ve Orman Müdürlüğü Toplantı Salonu'nda düzenlenen proje tanıtım programına Tekirdağ İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdullah Barut, Orman ve Su İşleri Şube Müdürü Gökay İnal, İl Müdür Yardımcıları, Şube Müdürleri, Avcılık ve Atıcılık İhtisas Spor Kulüp Temsilcileri ve teknik personel katıldı.

 

TEKİRDAĞ'DA ÇİL KEKLİĞİ SALIMI VE YETİŞTİRİLMESİNİN YAPILMASI PLANLANDI

 

Tekirdağ'da uygulanması planlanan proje kapsamında çil kekliğinin önemi ile ilgili sunum yapıldı. Sunumda, Süneyle Biyolojik Mücadele, Yaban Hayatının Geliştirilmesi, Biyolojik Çeşitlilik ve Hayvan Genetik Kaynaklarının Korunması, Temelinde Keklik Üretimi ve AR-GE Faaliyetlerinin Yürütülmesi konularına yer verildi.  Çil kekliğinin, tarım, orman, çalılık, step ortamında yaşayabilen ve çok sayıda yumurta yaparak hızlı üreyen bir keklik türü olduğu belirtildi. Trakya yapısının çil kekliği için uygun olduğu kaydedilerek Tekirdağ'da, Işıklar, Oruçbeyli, Dağ Yenicesi, Mermer Mahalleleri ve civarındaki 3 bin hektarlık arazilerde çil kekliği salımı ve yetiştirilmesinin yapılması planlandığı açıklandı.

 

İL MÜDÜRLÜĞÜ OLARAK PLANLANAN PROJEYE TEKNİK HİZMET VERMEYE HAZIRIZ

 

Proje hakkında açıklama yapan Tarım ve Orman İl Müdürü Zekeriya Sarıkoca, "İlimiz tarımsal yapısı itibariyle ikili münavebeli bir tarım yapılmakta ve bu tarımsal yapı içinde daha çok konvansiyonel tarım yapılmaktadır. Bu şekildeki bir tarımsal uygulamanın içinde doğal olarak işin yapısı gereği gübreleme ve gerektiğinde de hastalıklarla mücadele amacıyla ilaçlamalar yapılmaktadır. Böyle bir proje uygulanırken bu hususları önemli buluyorum. İl Müdürlüğü olarak planlanan projeye teknik hizmet vermeye hazırız" dedi.

 

Haber: Sevim BOZKURT


0282 726 91 91
0282 747 65 10