"Acil Durumlarda UNICEF" konulu çalıştay düzenlendi

AFAD ile UNICEF arasında imzalanması planlanan iş birliği anlaşması kapsamında UNICEF tarafından "Acil Durumlarda UNICEF" konulu çalıştay düzenlendi. Uluslararası insani yardım operasyonları kapsamÄ?

Tekirdağ 16.12.2018 15:21:00 0
"Acil Durumlarda UNICEF" konulu çalıştay düzenlendi

10-14 Aralık tarihlerinde düzenlenen ve 5 gün süren çalıştayda karşılıklı tecrübe paylaşımı yapılarak, UNICEF tarafından global düzeydeki sorumluluklar ve faaliyetler hakkında bilgi verildi.

 

ÇALIŞTAY 5 GÜN BOYUNCA DEVAM ETTİ

 

AFAD ve UNICEF tarafından uluslararası insani yardım operasyonları konusunda yapılacak olan iş birliği kapsamında  İstanbul’da "Acil Durumlarda UNICEF" konulu çalıştay düzenlendi. AFAD ile UNICEF arasında imzalanması planlanan ve UNICEF’in uluslararası insani yardım operasyonlarına AFAD tarafından insan kaynağı desteği sağlanmasını öngören iş birliği anlaşması kapsamında UNICEF tarafından düzenlenen çalıştay 5 gün boyunca devam etti. Çalıştaya AFAD Başkanlık ve İl teşkilatında görev alan 24 personel katıldı. Karşılıklı tecrübe paylaşımının yapıldığı çalıştayda UNICEF global düzeydeki sorumlulukları ve faaliyetleri hakkında bilgi verdi. 

 

KATILIMCILARA BELGE VERİLDİ

 

İnsani İşler Müdürü Ms. Eilish Hurley, Acil Durum Koordinatörü Mr. Dragan Markovic ve İnsani Yardım Eğitim Uzmanı Mr. Gabriel Tuan’ın sunum yaptığı çalıştayda katılımcılarla, insani yardım hizmetlerinin temel ilkeleri, uluslararası yasal mevzuat, UNICEF’in global düzeydeki sorumluluk alanları, insani yardım faaliyetleri ve programları, uluslararası insani yardım hizmetlerinin koordinasyonu, afet ve acil durumlarda ihtiyaç tespit ve analizi, planlama, hazırlık, müdahale, UNICEF tarafından kullanılmakta olan uluslararası araçlar, sistemler ve metedolojiler hakkında bilgi paylaşımında bulunuldu. AFAD Başkanı Dr. Mehmet Güllüoğlu’nun kapanışına katıldığı program katılımcılara belgelerinin verilmesi ile sona erdi.

 

Haber: Esengül ÖZDEMİR


0282 726 91 91
0282 747 65 10