İlk devreyi farklı mağlubiyet ile kapattık 0-4

TFF Bölgesel Amatör Lig 11.grupta ilk devrenin son karşılaşmasında temsilcimiz 1911 Çerkezköy Doğanspor evinde Çanakkale Dardanelspor'u konuk etti. Rakibi karşısında maç boyunca etkisiz bir futbol ortaya

16.12.2018 15:54:00 0
İlk devreyi farklı mağlubiyet ile kapattık 0-4

TFF Bölgesel Amatör Ligde son haftalarda iyi bir çıkış yakalayan 1911 Çerkezköy Doğanspor evinde Çanakkale Dardanelsopr’a farklı mağlup oldu.

 

ÇERKEZKÖY’DE OYNANDI

 

Pazar günü Çerkezköy Mustafa Uğraş Stadyumunda saat 14.00’de başlayan karşılaşmaya ev sahibi ekip 1911 Çerkezköy Doğanspor Sedat Çolak, Hilmican Taşdemir, Mesut Salmaz, Zeki Sinan Akkoyun, Halim Mert, Kadir Muharrem Pehlivan, Utku Demirel, Uğurkan Durmaz, Furkan Şerifoğlu, Hakan Tice, Burak Dost kadrosu ile çıkarken, konuk ekip Çanakkale Dardanelspor ise Tevfik Emir Yıldızkaya, Taner Araz, Muhammed Bedirhan Yapıcıoğlu, Hüseyin Akoğlu, Umut Doğru, Furkan Polat, Selim Asal, İlhan Faruk Es, Abdul Basıt Adam, Yunus Emre Demiralp, Yusuf Bayram ilk onbiri ile çıktı.

 

ATAK BAŞLADIK

 

Güzel bir havada oynanan karşılaşmaya 1911 Çerkezköy Doğanspor taraftarları da yoğun ilgi gösterdi. Karşılıklı ataklarla geçen karşılaşmanın ilk dakikalarında 1911 Çerkezköy Doğanspor daha atak göründü. 10’uncu dakikada Hakan Tice’nin pasıyla hareketlenen Kadir’in vuruşu üstten auta çıktı. 12’inci dakikada ise 1911 Çerkezköy Doğanspor Furkan’ın düşürülmesiyle birlikte ceza sahası dışından serbest vuruş kazandı. Topun başına geçen Burak çok kötü bir vuruş gerçekleştirerek topu auta attı. 16’ıncı dakikada ise ani gelişen Çanakkale Dardanelspor atağında Furkan Polat’ın vuruşunu Sedat iki hamlede kontrol etti.

 

İLK DEVREDEN TEK GOL ÇIKTI

 

Orta alan şeklinde geçen karşılaşmanın ilerleyen bölümlerinde konuk ekip Çanakkale Dardanelspor geliştirdiği organize atakta golü buldu. 28’inci dakikada gelişen Çanakkale Dardanelspor atağında Furkan’ın pasıyla ceza sahası içine giren Abdul Basıt Adam düzgün vuruş ile kaleci Sedat’ı avlayarak takımını deplasmanda öne geçirdi. Gelen şok golle birlikte oyundan düşen 1911 Çerkezköy Doğanspor kalan dakikalarda beraberlik için yüklendi. 35’inci dakikada sağ kanattan Hilmican’ın yaptığı ortada Kadir’in vuruşu üstten auta çıktı. Karşılaşmanın ilk devresinin kalan dakikalarında her iki takımında geliştirdiği ataklardan başka gol çıkmayınca ilk devre konuk ekibin 1-0’lık üstünlüğü ile sonuçlandı.

 

FARK İKİYE ÇIKTI

 

İlk devreyi tek gollü mağlubiyet ile kapatan 1911 Çerkezköy Doğanspor ikinci devreye oyuncu değişiklikleriyle başladı. İlk devre etkisiz bir futbol ortaya koyan Burak ve Furkan’ın yerine Uğur ve Alp dahil oldu. 47’inci dakikada Çanakkale Dardanelspor’un kullandığı serbest vuruşta Umut’un ortasını iyi takip eden Abdul Basıt Adam’ın kafa vuruşu direkten döndü. Temsilcimiz 1911 Çerkezköy Doğanspor’un beraberlik için yüklendiği dakikalarda konuk ekip Çanakkale Dardanelspor ikinci gol için yüklendi. 60’ıncı dakikada hızlı çıkan Çanakkale Dardanelspor’da 1911 Çerkezköy Doğanspor’un savunmasının hatasını iyi değerlendiren Abdul Basıt Adam kaleci Sedat ile karşı karşıya kaldı. Sedat’ı da çalımlayarak topu boş ağlara gönderen Abdul Basıt Adam kendisinin ve takımının ikinci golünü attı. 2-0

 

ÜÇÜNCÜ GOLDE GELDİ

 

Farkın ikiye çıkmasının ardından 1911 Çerkezköy Doğanspor oyun disiplinden tamamen koptu. 62’inci dakikada Halim Mert’in vuruşu yandan auta çıktı. Savunmada sık sık hata yapan 1911 Çerkezköy Doğanspor kalesinde üçüncü golü gördü. Sağ kanattan gelişen atakta defansın arkasına iyi sarkan İlhan Faruk Es düzgün vuruş ile takımının üçüncü golünü attı. İkinci devre bulduğu iki golle rahatlayan Çanakkale Dardanelspor kalan dakikalarda fark mücadelesi verdi. 70’inci dakikada konuk ekipte Selim Asal’ın yerine Mertcan Dursun oyuna dahil oldu.

 

BASIT ADAM YILDIZLAŞTI

 

71’inci dakikada orta alandan aldığı topla ilerleyen Mesut’un vuruşunu Çanakkale Dardanelspor kalecisi Tevfik Emir Yıldızkaya mükemmel bir refleks ile kornere çeldi. Bu pozisyonun devamında ise Kadir’in ortasında UJğurkan’ın vuruşu yandan auta çıktı. Rakip kalede gol arayan 1911 Çerkezköy Doğanspor’da Alp’ın ortasında Halim Mert’in vuruşu üstten dışarı gitti. 75’inci dakikada ise gelişen Çanakkale Dardanelspor atağında günün başarılı isme Abdul Basıt Adam’ın pasını iyi değerlendiren İlhan kendisinin ikinci takımının ise dördüncü golünü attı.

 

TİCE PENALTIDA KALECİYİ GEÇEMEDİ

 

76’ıncı dakikada konuk ekipte Hüseyin Akoğlu’nun yerine Orhan oyuna dahil oldu. 1911 Çerkezköy Doğanspor savunması Çanakkale Dardanelspor’un siyahi yıldızı Abdul Basıt Adam’ı durdurmakta zorlandı. İki gol atan oyuncu 77’inci dakikada üçüncü gole yaklaştı. Gelişen atakta topla buluşan Adam’ın vuruşunu Sedat son anda çıkardı. 81’inci dakikada ise Çanakkale Dardanelspor’da iki golle yıldızlaşan İlhan’ın yerine oyuna Emre Usta dahil oldu. 87’inci dakikada ise ceza sahası içinde Yusuf’un topa elle dokunmasıyla karşılaşmanın hakemi penaltı noktasını gösterdi. 1911 Çerkezköy Doğanspor’da topun başına geçen Hakan Tice’nin vuruşunu kaleci Tevfik mükemmel refleks ile çıkardı.

 

İLK DEVREYİ 14 PUANLA TAMAMLADIK

 

Karşılaşmanın uzatma dakikalarında ise Halim Mert’in ortasında müsait pozisyonda Hakan Tice’nin kafa vuruşu yandan auta çıktı. Kalan dakikalarda gelişen ataklardan başka gol çıkmayınca karşılaşmada konuk ekip Çanakkale Dardanelspor’un 4-0’lık üstünlüğü ile sonuçlandı. Beş hafta sonra mağlubiyet ile tanışan 1911 Çerkezköy Doğanspor ligin ilk devresini 14 puanla 11’inci sırada tamamlarken, deplasmandan önemli bir üç puan ile dönen Çanakkale Dardanelspor ise ilk devreyi 20 puanla yedinci sırada tamamladı.

 

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10