Yüceer: Umarım seçim manevrası değildir

Çerkezköy ile Kapaklı ilçe sınırları arasındaki Pınarça mevkiinde yapılması planlanan kömürlü termik santralden vazgeçilmesi kararını değerlendiren CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, Bu

Çerkezköy 16.12.2018 16:20:00 0
Yüceer: Umarım seçim manevrası değildir

Çerkezköy ile Kapaklı ilçe sınırları arasındaki Pınarça mevkiinde yapılması planlanan kömürlü termik santralden vazgeçilmesi kararını değerlendirdi. Yüceer yaptığı açıklamasında termik santral sürecini başından sonuna kadar takip ettiklerini kaydetti.

 

MÜCADELEDEN KAÇINMAYAN HERKESE GELECEK KUŞAKLAR TEŞEKKÜR BORÇLUDUR

 

Halkın kömürlü termik santralin yapılması planlanmasının gündeme ilk geldiği andan itibaren net tavrını koyduğunu belirten Yüceer; “Biz termik santralin yaratacağı çevre ve sağlık problemlerini gündeme getirdiğimizde bozgunculukla, provakasyonla suçlandık. Ama haklı olduğumuzun bilinciyle hareket ettik. Tekirdağlılar büyük bir dayanışma gösterdi. Bu Tekirdağ halkının zaferidir. Bu uğurda mücadeleden kaçınmayan herkese gelecek kuşaklar teşekkür borçludur” şeklinde konuştu.

 

KAZANAN TEKİRDAĞ OLDU

 

Yüceer, termik santral meselesini siyaset üstü olarak gördüklerini dile getirerek, Termik santral yapılsaydı bundan olumsuz etkilenecek olanlar tüm Tekirdağ halkıydı. Bunun sağı solu, şu partilisi bu partilisi yok. Hepimiz zarar görecektik. Bu anlayışla mücadele verdik. Hakikaten çevre örgütleri, belediyelerimiz, köylüsüyle kentlisiyle tüm Tekirdağ kenetlenmeyi, herkes birlik olmayı başardı. Kazanan Tekirdağ oldu. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

 

TEKİRDAĞ HALKI DAHA KARARLI BİR DİRENİŞ SERGİLEYECEK

 

Yüceer, iktidarın termik santrali ilk gündeme getirdiğinde bölge halkından bu kadar sert bir direnç beklemediğini, bunun ezberleri bozduğunu kaydetti. İptal kararının bir seçim manevrası olmadığını temenni eden Yüceer, “Alınan bu karar yapılan yanlıştan dönülmesidir. Eğer seçim sonrasında tekrar gündeme getirecek olurlarsa Tekirdağ halkı daha kararlı bir direniş sergileyecektir. Halkımızın haklı tepkisi, çevre örgütlerinin duyarlılığı bu kararın alınmasında etkili olmuştur. Ama her ne sebeple olursa olsun yanlıştan dönülmüş olması bölgemiz ve insanlarımız için olumlu olmuştur” ifadelerini kullandı.

 

Haber: Sevay KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10