Kapaklı'da İç Anadolu'yu tanıttılar

Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen "Yerli ve Milli" adlı proje, Büyükşehir Belediyesi İsmet İnönü İlkokulu'nda İç Anadolu Bölgesi'n

Kapaklı 17.12.2018 15:57:00 0
Kapaklı

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi İsmet İnönü İlkokulu’nda düzenlenen ‘ İç Anadolu Tanıtım Günü’ etkinliğine Kapaklı Emniyet Müdürü Yaşar Terzioğlu, Kapaklı Milli Eğitim Müdürü İrfan Danışmaz,MHP Kapaklı İlçe Başkanı Serkan Genç, İYİ Parti Kapaklı İlçe Başkanı Yusuf Çetin, Saadet Partisi Kapaklı İlçe Başkanı Hasan Karakoç, AK Parti Kapaklı Belediye Başkan Aday Adayları Akın Yılmaz, Salih Bezgin, Şakir Demirel, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Kapaklı Temsilcisi İbrahim Çetintaş, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve davetliler katıldı.

 

TEŞEKKÜR ETTİ

 

Saat 10.00’da başlayan program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başladı. Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Okul Müdürü Murat Bektaş “ İç Anadolu Bölgesi adını, ülkenin tam orta kısmında bulunmasından dolayı almıştır. Doğu Anadolu Bölgesi dışında diğer bölgelerin hepsiyle komşudur. Aynı zamanda Türkiye’de ‘Tahıl Ambarı’ olarak da anımsanır. Şehirleri Ankara, Aksaray, Çankırı, Eskişehir, Karaman, Kayseri, Kırıkkale, Kırşehir, Konya, Nevşehir, Niğde, Sivas ve Yozgat’tır. Anıtkabir, Kapadokya, Mevlana Türbesi, Hacı Bektaş, Tuz Gölü, Peri Bacaları, Karatay Medresesi turistlik yerlerdir. Halk çalgılarından bağlama davul, zurna, kaşık, def, kaval ağırlıklı olmak üzere, halay, semah, zeybek, seğmen havaları icra edilmektedir. Bozlak türü uzun havalara da rastlanılmaktadır. Yaren kültürü yerleşmiştir. Bizler Nasrettin Hoca’nın ‘Parayı veren düdüğü çalar, ye kürküm ye’, Mevlana’nın ‘ Ne olursan ol yine gel’, Hacı Bektaş-i Veli’nin ‘ Dili, dini, rengi ne olursa olsun; iyiler iyidir’ sözleriyle büyüdük. Programın hazırlanmasında emeğe geçenlere teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

“7 BÖLGEMİZİ YEDİ OKULUMUZDA TANITMAK İSTİYORUZ”

 

Bektaş’ın ardından konuşan Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Danışmaz “ Uzun ince bir yoldan geldik. Yerli ve milli projemizi hayata geçirdik. Bugün 3. bölgemizi sizlerle paylaşıyoruz. Daha önce Akdeniz Bölgemizi ve Karadeniz Bölgemizin programlarını gerçekleştirdik. Bugün İç Anadolu Bölgemizi programını gerçekleştiriyoruz. Yerli ve milli projemizden bahsedecek olursam yerli ve milli projemizin amacı üretimde milli tüketimde yerli olmanın farkındalığını oluşturmak istiyoruz. Bizim son dönemde bu kavramlar ülke gündemini çok meşgul ediyor. Bunlar çok değerli ve önemli kavramlardır. 7 farklı bölgemizin 7 farklı günde 7 farklı okulda tanıtmak istiyoruz” dedi.

 

NEŞAT ERTAŞ ANILDI

 

Program İç Anadolu Bölgesi’ni tanıtan sinevizyon gösterisi ile devam ederken, ardından öğrenciler tarafından semazen gösterisi büyük beğeni ile izlendi. Programda ‘Bozkırların Tezenesi’ lakabını alan Türk halk ozanı Neşet Ertaş’ın hayatının anlatılmasının ardından öğretmenler Özer Ersoy ve Ömer Yıldız tarafından şarkıları seslendirildi. İç Anadolu Bölgesi Halk Oyunları gösterisinin ardından program sona ererken, davetlilere İç Anadolu Bölgesi’nin yöresel yemekleri ikram edildi.

 

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10