As'tan şoförlere kar uyarısı  

Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa As oda üyesi şoför esnafını kar yağışı nedeniyle yaşanacak olumsuzluklara karşı uyarıda bulundu. As, uzun yola g

Çerkezköy 19.12.2018 13:13:00 0
 As

As, “ Bölgemizde olduğu gibi yurdumuzun büyük bir bölümünde hüküm süren kar yağışı ve yollarda meydana gelen buzlanma nedeniyle uzun yola gidecek olan şoför esnafımız araçlarının motor aksamı ile yürür aksamının kontrol ederek elden geçirsin ve bakımlarını mutlaka yaptırsın.  Araçlarda kışlık bakım çok önemli. Araçlarında kışlık bakım yaptırmayan sürücülerimiz acilen gerekli bakımları yaptırmalılar. Araçlarda özellikle motor yağı, fren sistemi, akü, antifriz, lastik, silecek ve yürür aksamını kontrol ettirilmeli ve eğer ki bunlardan biri ya da birkaçı yenilenmesi gerekiyorsa yenilensin. Ayrıca araçta arızalı olan kısımlar var ise tamir ettirilmeli ya da yenisi ile değiştirilmelidir.  Şunu da belirtmek istiyorum araçlarda takoz, çekme halatı da bulunmalı” dedi.

 

YOLA ÇIKACAK ARAÇLAR KIŞ ŞARTLARINA UYGUN OLMALI

 

Mustafa As, “Karlı ve buzlu yollarda kesinlikle aşırı sürat yapılmamalı ve önde giden araç var ise her hangi bir olumsuzluk yaşanmaması için yakından takip edilmemeli ve aradaki mesafe en az 5-10 metre olmalı. Araçlarda eğer kış önlemleri  ve tedbirlerini alınmaz ise bir çok sorun çıkacağı gibi can ve mal güvenliği de büyük ölçüde tehlikeye girer. Bunun ötesinde de yollarda yapılan trafik denetimlerinde araç trafikten men edilir ve para cezası da kesilir. Dolayısıyla uzun yola çıkacak olan sürücülerimizin araçlarının mutlaka kış şartlarına uygunluğu bulunmalıdır.”diye konuştu.

 

Haber/Seyit SÜREN  


0282 726 91 91
0282 747 65 10