'Pamuk Prenses ve Yedi Cüceler' beğeni topladı

Fevzipaşa İlkokulu ile Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi işbirliğinde 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında dernek üyelerinin rol aldığı 'Pamuk Prenses ve Yedi Cüceler' adl

Çerkezköy 19.12.2018 14:39:00 0

Fevzipaşa İlkokulu Çok Amaçlı Salon’da dün saat 11:00’da sahnelenen tiyatro oyununa Çerkezköy Sakatlar Derneği Başkanı Hayrettin Çetinkaya, Çerkezköy Fevzipaşa İlkokulu Müdürü Hakan Asma, Çerkezköy Fevzipaşa İlkokulu Okul Aile Birliği Başkanı İlknur Sancaklı, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

 

 

 

ÖĞRENCİLER KEYİFLİ ANLAR YAŞADI

 

Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi’nin üyeleri tarafından sahnelenen tiyatro oyununda keyifli anlar yaşayan öğrenciler, engelli vatandaşların tüm zorluklara rağmen hayatta bir şeyler başarabileceklerini öğrendi.

 

KAPAKLAR TESLİM EDİLDİ

 

Tiyatronun sahnelenmesinin ardından Fevzipaşa İlkokulu öğrencileri tarafından mavi kapak kampanyası kapsamında toplanan kapaklar Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Hayrettin Çetinkaya’ya teslim edildi.

 

YAPILACAK OLAN KERMESLE AKÜLÜ SANDALYE ALINACAK

 

Engellilerin yaşadığı zorluklarla ilgili farkındalık yaratmak istediklerini söyleyen Çerkezköy Fevzipaşa İlkokulu Okul Aile Birliği Başkanı İlknur Sancaklı “ 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nü kutlamak amacıyla ilk defa bir devlet okulu kapak toplama kampanyası başlattı. Öncülüğümüz bu oldu. Kapakları 2 haftada topladık. Engellilerin yaşamları, zorlukları, nedenleri, bir farklılık yapmak amaçlı bir program düzenledik. Tiyatromuz çocuklara ücretsizdi ve çok eğlenceli dakikalar geçirdik. Yakın bir zamanda da yiyecek kermesimiz olacak. Bu kermesten elde edilecek gelirle inşallah derneğimize akülü sandalye alacağız” dedi.

 

NORMALDE BİR PLASTİK ATIK KAMPANYASI

 

Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Hayrettin Çetinkaya da “Tiyatromuz ücretsizdi yalnızca bir şartı vardı. Oda herkes tiyatroya gelirken bir tane oyuncak getirecekti. Yani tiyatro fiyatı oyuncaktı. Çocuklar kapak kampanyası ile bir engellinin hayat hikayesini, bir engellinin ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla yaptık bu kampanyayı. Ama diğer zamanlarda bizim normalde bir plastik atık kampanyasıdır. Ve bu mavi kapak değil her türlü plastik kapak şampuan kapağından tutunda meyve suyu kapağına kadar olan tüm kapaklar geçerlidir. Kapaklar adet bazından değil plastik olduğu için kilogram bazındadır” şeklinde konuştu.

 

Haber: Hilal ÇARIKÇI


0282 726 91 91
0282 747 65 10