Bilinç kavramı anlatıldı

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası tarafından düzenlenen eğitimler kapsamında bugün düzenlenen eğitimde 'Bilinç Kavramı' anlatıldı.

Çerkezköy 19.12.2018 16:21:00 0
Bilinç kavramı anlatıldı

ÇTSO Konferans Salonu’nda bugün saat 14:00-17:00 saatleri arasında düzenlenen eğitimde eğitmen olarak Proje Sorumlusu ve Lider Eğitmen Berrin Dağdelen ile Lider Eğitmen Mentör Melike Ural Güntan katıldı. Eğitimde katılımcılara Bilinç kavramı nedir? Bilinç kavramı alt başlıkları nedir? Bilinçaltı temizlenmesi nedir? Şirketlerde bilinçaltı nasıl oluşur? Şirketlerde bilinçaltı temizliği nasıl yapılır? Konularında bilgi verildi.

 

BİLİNÇ NEDİR?

 

Bilincin ne olduğu hakkında bilgi veren Berrin Dağdeviren ve Melike Ural Güntan “Bilinç, deneyimlediğiniz her şeydir. Kafamızdan atamadığımız bir şarkı, unutamadığımız bir olay ya da çok sevdiğimiz bir yiyecek ya da bir ağrıdır. Çocuğunuza duyduğunuz coşkun sevgidir. Tüm duyguların zaman içinde son bulacağının gerçeğine dair bilgidir. Kısaca bilinç algı ve bilgi yönetimidir” dedi.

 

ŞİRKET BİLİNÇİ NEDİR?

 

Şirketlerde bilincin nasıl olması gerektiği konusunda bilgi veren eğitmen Berrin Dağdeviren, “Şirket bilinci yapılan araştırmalarda karşımıza çıkan kişisel sorumluluk ve bir kişinin, davranış sonuçlarına katlanması, meydana gelen sonuçlar üzerinden yaptıklarının veya yapmadıklarının etkilerini yorumlaması ve aynı zamanda da sorunları giderme çabasıdır. İş dünyasında ve kurumsal sosyal sorumluluk kapsamında sadece kişilerin değil, şirketlerin de sorumlulukları olduğu bir gelişmedir. Bu dünyada olduğu gibi artık ülkemizdeki iş dünyasında da şirket bilinci yavaş yavaş oturmaya başlamıştır. Şirketler en az maliyetle en fazla üretim yapmak ve kar elde etmek amacıyla kurulduğundan, kaynaklarını her zaman en verimli şekilde kullanmak zorunda olduklarının da bilincinde olmalıdır. Bir başka deyişle sorumluluk bilinci  taşın altına elini  koymaktır. Bireyler de  yapacakları işleri planlı olarak ne zaman, nerede ve nasıl yapacakları konusunda bilinçli olmalıdır” dedi.

 

BİLİNÇALTI NASIL TEMİZLENİR?

 

Sanat Eğitmeni Melike Ural Güntan, “Yaşam Sanatı  eğitmeni olarak  bilinç altı temizliği  farklı bir modelle kişisel gelişimde fark yaratmaktır. Bu konuda özgür olun ve siz siz olun. Koçluk ve Nlp tekniklerinin drama ile birlikte kullanıldığı, zihin, dil ve davranış ilişkisinin  ortaya çıkarılmasına yönelik zihnimizdeki anlamların çözümlendiği çok özel bir  atölye çalışması olarak düşünün. Bu çalışma ile kendinizi yeniden keşfederek, iletişim kurduğunuz kişilerin düşüncelerini çözümleyerek, düşünce  değişimi için gereken davranışları uygulayabilme  özelliği kazandırır. Bunun sonunda da kişiler iletişim davranışlarını daha etkin bir şekilde kullanma becerisine sahip olur” dedi.

 

BİLİNÇALTI RENKLERİ

 

Güntan kişilerin  her alanda bir düşünce içinde olduklarını ve bilinç altında renklerin olduğunu kaydederek, “Bilinçaltının Renkleri,  o anın duygu ve düşüncelerinin renk, form, sembol ve desen olarak kâğıda yansıtılması, duyguların dışa vurulması ve yorumlanmasına yönelik uygulamaların yapıldığı, Gestalt terapi tekniklerinin kullanıldığı farklı bir gelişimdir. Bilinçaltının renk uygulaması ile kişinin zihinsel ve gelişimsel süreçlerine, kişilik özelliklerine, ilgi alanlarına ve isteklerine dair önemli bilgilere ulaşılarak, bireylerin kişisel becerilerini geliştirmeleri, benlik saygılarını arttırmaları ve farkındalık kazanmaları sağlanır. Uygulama sürecinde ortaya çıkan semboller ise bilinçaltı süreçlerinde bireyin unutulmuş anılarını, bastırılmış duygularını açığa çıkarır. Gizli kalan ihtiyaçların simgesel yoldan gerçekleştirilmesi sağlandığında, geçmişte yaşanan travmaların etkileri değişir  ve  kişi geçmişin etkisinden kurtulur. Bilinçaltının Renkleri ayrıca, kendi özelliklerini keşfetme sürecini güçlendirir, kişilerin düşünce, duygu ve davranışlarını kontrol etmesine yardımcı olur,kişilerin davranış kalıplarının  farkına varması ve özüne ulaşmasını sağlar” diye bilgi verdi.

 

Haber/Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10