Saray Belediyespor liderliğini sürdürdü

Tekirdağ Süper Amatör ligde 12.hafta oynanan karşılaşmaların ardından tamamlandı. Haftaya lider durumda giren Saray Belediyespor deplasmanda 1461 Karadenizspor'u dört golle mağlup ederek liderliğini devam ettirir

20.12.2018 14:35:00 0
Saray Belediyespor liderliğini sürdürdü

Tekirdağ Süper Amatör Ligde hafta sonunda altı karşılaşma oynanırken, rakip fileler ise 17 kez havalandırıldı.

 

SARAY BELEDİYESPOR DÖRT GOLLE GÜLDÜ

 

Tekirdağ Süper Amatör Ligde haftaya lider durumda giren Saray Belediyespor, geçtiğimiz hafta Kapaklıspor’u deplasmanda mağlup ederek dikkatleri üstüne çeken 1461 Karadenizspor’a konuk oldu. Karşılaşmaya etkili başlayan Saray Belediyespor ilerleyen bölümlere doğru Feyyaz’ın ayağından bulduğu golle karşılaşmada öne geçmesini bildi. İlk dakikalarda bulduğu golle büyük moral bulan Saray Belediyespor karşısında ev sahibi ekip 1461 Karadenizspor varlık gösteremedi. İlerleyen bölümlerde Feyyaz ile bir gol daha bulan Saray Belediyespor farkı ikiye çıkardı. İlk devrenin son dakikalarına doğru Arif ile bir gol daha bularak karşılaşmanın ilk devresini 3-0 önde tamamladı.İlk devreyi üç golle önde tamamlayan Saray Belediyespor karşılaşmanın ikinci devresinde de rahat oyununu sürdürdü. Kalan dakikalarda Gökhan ile bir gol daha bulmayı başaran Saray Belediyespor karşılaşmadan da 4-0 galip ayrıldı. Bu sonuçla galibiyet serisini 5 maça çıkaran Saray Belediyespor, 28 puanla en yakın rakibi Marmara Ereğlisi Belediyespor ve Kapaklıspor’un  3 puan önünde ligdeki liderliğini sürdürdü.

 

KAPAKLISPOR TEK GOLLE GÜLDÜ

 

Tekirdağ Süper Amatör Ligde zirveden kopmamaya çalışan Kapaklıspor hafta sonunda zorlu Malkara deplasmanında Sağlamtaşspor’a konuk oldu. Malkara Sahası’nda oynanan karşılaşmaya her iki takımda üç puan parolası ile başladı. İlerleyen bölümlere doğru oyundan hakimiyeti eline almayı başaran Kapaklıspor sağlı sollu ataklarla galibiyet için yüklendi. Ev sahibi ekip Sağlamtaşspor ise kontra ataklarla Kapaklıspor kalesinde gol aradı. Karşılaşmanın 26’ıncı dakikasında konuk ekip Kapaklıspor penaltı kazandı. Topun başına geçen Burak Güngör düzgün bir vuruş ile topu ağlara göndererek Kapaklıspor’u deplasmanda öne geçiren golü kaydetti. Kötü bir zeminde oynanan karşılaşmanın ilk devresinin kalan dakikalarında gelişen ataklardan başka gol çıkmayınca ilk devre Kapaklıspor’un 1-0’lık üstünlüğü ile tamamlandı.  İlk devreyi tek gollü üstünlük ile tamamlayan Kapaklıspor karşılaşmanın ikinci devresinde kontrollü futbolunu sürdürdü. Ağırlaşan zeminde her iki takım oyuncuları da top kontrolü yapmakta zorlandılar. Kalan dakikalarda gelişen ataklardan başka gol çıkmayınca karşılaşmada Kapaklıspor’un 1-0’lık üstünlüğü ile sonuçlandı. Kapaklıspor bu galibiyet ile puanını 25 yaparak ikinci sıradaki yerini korudu.

 

KAPAKLI SİTESPOR BİR PUANA RAZI OLDU

 

Süper Amatör Ligde mücadele eden Kapaklı Sitespor evinde orta sıralarda mücadele eden Malkara 14 Kasımspor’u konuk etti.  Rakip kalede ilk dakikalardan itibaren atak bir futbol ortaya koyan Kapaklı Sitespor geliştirdiği atakta golü bulamadı. Rakip savunmayı bunaltan Kapaklı Sitespor arzuladığı golü ise karşılaşmanın 20’inci dakikasında buldu. Gelişen Kapaklı Sitespor atağında Gençağa’nın pasında topla buluşan Kaan Tuna düzgün bir vuruş ile topu ağlara göndererek ev sahibi ekibi öne geçirdi.34’üncü dakikada gelişen Malkara 14 Kasımspor atağında topla buluşan Sedat takımına beraberlik golünü kazandırdı. Karşılaşmanın ilk devrenin ilerleyen bölümlerinde gelişen ataklardan başka gol çıkmayınca ilk devre karşılıklı kaydedilen gollerle 1-1 sonuçlandı. Karşılaşmanın ikinci devresinde her iki takımda galibiyet golü için yüklendi. Taraftarının desteğini arkasına alan Kapaklı Sitespor Serdar ve Şafak ile yakaladığı önemli pozisyonları değerlendiremedi. Kalan dakikalarda gelişen ataklardan başka gol çıkmayınca karşılaşmada 1-1 sonuçlandı. Bu beraberlik ile Kapaklı Sitespor puanını 15 Malkara 14 Kasımspor ise 17 yaptı.

 

MURATLI BELEDİYESPOR DÜŞÜŞTE

 

Son haftalarda kötü sonuçlar alan Muratlı Belediyespor deplasmanda Ergenegücü Ulaşspor’a konuk oldu. Ulaş Suni Çim Sahası’nda Ergenegücü Ulaşspor’a konuk olan Muratlı Belediyespor, canla başla mücadele ettiği maçı 2-1 mağlup bitirdi. 14 takımın bulunduğu Süper Amatör Ligi’nde 11. sıraya düştü. Son 4 maçta gösterdiği kötü performans ile dikkat çeken ve 4 maçın 3’ünü kaybeden, birinde de beraberlikle sahadan ayrılan bordo beyazlılar, seyircisini üzdü. Muratlı Belediyespor haftayı 14 puanda kapatırken, Ergenegücü Ulaşspor ise puanını 21’e yükseltti.

 

ÇORLU KÜLTÜRSPOR TAKİBİNİ SÜRDÜRDÜ

 

Tekirdağ Süper Amatör Liginde oynanan Çorlu derbisinde gülen taraf Çorlu Kültürspor oldu. Çorlu Kültürspor mücadelede Çorluspor'u 4-1 mağlup etti ve lig yarışında önemli bir galibiyet elde ederek 25 puanla lideri takibini sürdürdü. Çorluspor ise aldığı mağlubiyet ile ligde 6 puanla 13. sırada bulunuyor.

 

100.YILSPOR YÜKSELİŞİNİ SÜRDÜRDÜ

 

Ligde alt sıralardan kurtulmaya çalışan Büyükyoncalıspor ise evinde son haftalarda iyi bir çıkış yakalayan 100.Yılspor’u konuk etti. Maça mutlak galibiyet parolası ile başlayan Büyükyoncalıspor güçlü rakibi karşısında istediği futbolu ortaya koyamadı. Kontrolü futbolunu sürdüren 100.Yılspor üst üste bulduğu iki golle karşılaşmadan 2-0 galip ayrılmasını bildi. Bu mağlubiyet ile birlikte ligde 11 puanda kalan Büyükyoncalıspor düşme potasında yer alırken, ligde yedinci galibiyetini alan 100.Yılspor ise puanını 22 yaptı.

 

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10