9'uncu toplantı Tekirdağ'da yapıldı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ve Türkiye Bankalar Birliği Reel Sektör & Finans Sektörü Diyalog Güçlendirme Toplantıları'nın 9'uncusu Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası  ve Tekirdağ Ticaret B

Tekirdağ 25.12.2018 12:46:00 0
9

Çorlu Kaymakamı Cafer Sarılı, Çorlu TSO Yönetim Kurulu Başkanı İzzet Volkan, Meclis Başkanı Erdim Noyan, Meclis Başkan Yardımcısı; Umut Güngör, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Haluk Bayındır,Yönetim Kurulu Üyesi Gönül İşbul, Genel Sekreter İbrahim Karağöz ile oda ve borsaların yöneticileri tarafından karşılanan TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu ve TBB Başkanı Hüseyin Aydın toplantı öncesinde yaptıkları ortak açıklamada iki sektörün birbirini anlamaya ve dinlemeye ihtiyacı olduğunu belirterek sıkıntılı süreçten el ele vererek çıkılacağına dikkat çektiler.

 

“HER İKİ SEKTÖRÜN DE GÜÇLENMEYE İHTİYACI VAR”

 

Tüm Trakya Bölgesi’ndeki il ve ilçeleri burada buluşturarak bankacılarla bir araya getirdiklerine dikkat çekerek, bankaların genel müdür ve genel müdür yardımcılarının KOBİ’lerin sorunlarını dinlemek üzere sahaya inmelerinin önemine dikkat çeken Hisarcıklıoğlu, “Reel sektör ve finans sektörü bu toplantılarda birbirlerini daha iyi anlama imkanı buluyor. Ortak çözümler geliştiriyoruz. Her iki sektörün de güçlenmeye ihtiyacı var” ifade etti.

 

EKONOMİDEKİ CANLANMA HENÜZ İSTENİLEN NOKTAYA GELMEDİ

 

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, KOBİ’lerin finansmana ulaşabilme kanallarının açık tutulmasının çok önemli olduğunu ifade ederek son dönemde ekonomide olumlu gelişmeler olduğundan, ancak ekonomideki canlanmanın henüz istenilen noktaya gelmediğini kaydetti.

 

“BİZ TÜRKİYE İÇİN VARIZ”

 

Hisarcıklıoğlu; “Oda ve borsalardan gelen talepleri TOBB olarak hükümette ilettik. Hükümet bundan hareketle 4 sektörde vergi indirimi yaparak piyasaların canlanması noktasında ilk adımı attı. Kısa çalışma ödeneği aktif hale geldi. Ödeme sıkıntısına düşen mükelleflerin SGK borçlarına 60 ay vadelendirme sağlandı. Ziraat ve Halkbankası önderliğinde İş Bankası ve Vakıfbank’la da beraber konut kredisi faizleri düşürüldü. 5 yıldır talep ettiğimiz devrim niteliğindeki bir gelişme olarak, ticari alacak sigortasında adım atıldı. Önümüzdeki dönemde bunun hayata geçirilmesi ile ilgili mevzuat çıktı. Son 25 yılda çeşitli sıkıntılı dönemleri hep beraber atlattık. Reel sektör ve finans sektörü el ele verip diyoruz ki: Biz Türkiye için varız” şeklinde konuştu.

 

TEŞEKKÜR ETTİ

 

TBB Başkanı Hüseyin Aydın ise “Organizasyon için TOBB’a teşekkür ediyoruz. Reel sektör ve finans sektörünün ülkenin büyümesi ve kalkınması için ne yapması gerekiyorsa onu konuşmak için bir araya geldik” dedi. Aydın, toplantı sonrasında firmalarla birebir görüşmeler de gerçekleştirerek sorunlara çözüm bulmaya çalışacaklarını ifade etti. Toplantı soru ve cevap bölümüyle sona erdi.

 

Haber: Sevay KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10