'Çevreci Mutlu Kart Projesi' faaliyete geçirildi

Süleymanpaşa Belediyesi tarafından geri dönüştürülebilir atıkların yeniden ekonomiye kazandırılması amacıyla başlatılan Çevreci Mutlu Kart projesi, pilot bölge olarak seçilen Çınarlı Maha

Süleymanpaşa 26.12.2018 15:57:00 0

 İlk kartı teslim eden Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat;  “Gelecek nesillere daha temiz ve sağlıklı bir çevre bırakmak, ekonomiye katkı sağlamak için yeni bir çevre projesine başlıyoruz. Çöpünüzün içindeki geri dönüşebilecek malzemeleri ayrı biriktirerek ülke ve aile bütçesine katkı sağlayabileceğiniz bu proje ile hem doğa kazanacak hem de siz kazanacaksınız. Çöpten ayrı biriktirdiğiniz atıkları belediyemiz görevlilerine teslim ettiğinizde size özel hazırladığımız Çevreci Mutlu Kartınıza puanlar yüklenecek. Yüklenen bu puanları anlaşmalı marketlerde ve Mutlukent çay bahçelerinde dilediğiniz gibi harcayabileceksiniz. Başka bir deyişle çöpe atmadığınız kâğıt, plastik, metal, cam gibi ambalaj atıkları ekmeğe, süte, peynire ya da çocuklarınız için çikolataya dönüşecek. Daha temiz ve daha mutlu bir Süleymanpaşa için çöpümüzü doya doya harcayalım” şeklinde konuştu.

 

“100 MUTLU PUAN 1 TÜRK LİRASI OLARAK HARCANABİLİYOR”

 

Çevreci Mutlu Kart projesi hakkında bilgi veren Başkan Eşkinat; “Çevreci Mutlu Kart projesi geri dönüştürülebilir atıkların kaynağında ayrıştırılmasını ve atıklarını belirtilen yerlere teslim edenlerin Çevreci Mutlu Kart ile puan kazanarak anlaşmalı noktalarda alışveriş yapabilmelerini sağlayan bir sistemi içeriyor. Her evin hanımının adına düzenlenen ve tamamen ücretsiz olarak Süleymanpaşa Belediyesi ekipleri tarafından adreslere teslim edilen Çevreci Mutlu Kartlar sayesinde evinde atıklarını ayrıştırarak geri dönüştüren aileler, kazandıkları puanlarla anlaşmalı marketlerden ve Mutlukent çay bahçelerinden alışveriş yapabilecekler. Her bir geri dönüştürülebilir atık, kilogram üzerinden farklı puanlar kazandırırken, 100 Mutlu Puan 1 Türk Lirası olarak harcanabiliyor” dedi.

 

8 OCAK’TAN İTİBAREN BAŞLADI

 

Atıkların toplanmasına 8 Ocak’tan itibaren başlanacağını kaydeden Başkan Eşkinat; “Geri dönüştürülebilir atıkların toplanması için tahsis edilen araçlar, belirli saatlerde Çınarlı Mahallesi’nin belirli noktalarında atıkları teslim almak üzere hazır bulunacak. Geri dönüştürülebilir atıklar, yetkili ekipler tarafından tartılarak atıkları getiren kişilerin kartlarına puan olarak yüklenecek. Kart sahipleri, kartlarında biriken puanları anlaşmalı marketler ve Mutlukent çay bahçelerinde diledikleri gibi harcayabilecekler” dedi.

 

 ATIK TOPLAMA PROGRAMI

 

Çınarlı mahallesi atık toplama programı hakkında da bilgi veren Başkan Eşkinat, Salı günü Dilek Sok.-Sakız Sok. birleşimi, Tandoğan Cad. Yorgancıoğlu Market Önü, Tandoğan Cad. Pozitif Elektrik karşısı, Tepe Değirmenler Cad. A101 Market önü, Tepe Değirmenler Cad. Dört Yol Ağzı, Tepe Değirmenler Cad. Bim Karşısı (Yol Ayrımı), Tepe Değirmenler Cad. İli Ve Dayanışma Derneği önü, Bekri Mustafa Paşa Cad. Ayla Lokantası önü, Sercan Sok. Eski Cumhur Market Önü, Fevzi Çakmak Sok.-Atacenk Sok. başlangıcında atık toplama aracı gezecek. Perşembe günü, Çevre Sok. Boş Arazi Önü, Erdi Sok. Kapaklı Camii Karşısı, Yavuz Bey Sok. PTT karşısı, Urkan Sok. Çocuk Parkı önü, Hakan Sok. İftar Alanı, Şehit Osman Cad. Şok Market Önü, Şehit Osman Cad. Medetoğlu Gıda Çaprazı (Boş Arsa), Çınarlı Cad. Köprübaşı Eczanesi Çaprazı, Çınarlı Cad. Ayazma Sokak Girişi, Çınarlı Cad. Soylu Kıraathanesi önünde atık toplama aracı gezecek. Cuma günü aracın serbest gezeceği gün olacağından olası bölgelerde atık olması durumunda araçla bölgeye takviye işlemi uygulanacak” dedi.

 

Haber: Sevay KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10