Yurdakul projelerini anlattı

31 Mart 2019 yerel seçimlerde Cumhuriyet Halk Partisi'nden yeniden aday gösterilen Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, "2019-2024 Proje Tanıtım Toplantısı"nda 2. dönemde yapacağı projeleri anlatt?

Malkara 27.12.2018 13:24:00 0
Yurdakul projelerini anlattı

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programda açılış konuşmasını yapan CHP Malkara İlçe Belediye Başkanı Hülya Ertan; “2014 mahalli idareler seçimlerinde 37 yıl sonra Malkara Belediye Başkanlığını kazanan partimiz ile ilçemiz kaderi haline gelen geri kalmışlıktan kurtulmaya başlamıştır. 5 yıllık dönemde belediyemizin yaptığı başarılı çalışmalar sonucunda ilçemizde yaşanan değişim taraflı tarafsız her vatandaşımız tarafından takdirle karşılanmaktadır. Çocuklarımız için, torunlarımız için, aydınlık günler için birlikte çalışmaya devam edeceğiz” dedi.  

 

“EKONOMİK KRİZİ HALKIMIZA ANLATACAĞIZ”

 

CHP Tekirdağ İl Başkanı Mehmet Ali Işıkgör de; “Sevgili Malkaralılar ülkemizin içinde bulunduğu koşullar her geçen gün daha da zorlaşmakta, iktidarı elinde bulunduranlar toplumun her kesimine baskılarını giderek daha çok arttırmaktadırlar. Her geçen gün partimize, partililerimize hakaretler ve sözlü saldırılar dozunu giderek arttırmaktadır. Seçim dönemlerinde ise bu söylemler baskı ve saldırıların dozu daha da artmaktadır. Bu baskı ve hakaretin tek amacı ülke ekonomisini içinde bulunduğu durumu unutturmak, yurttaşlarımızın dikkatini başka yönlere çekmek, gerginlik politikasından beslenmektir. Bütçe açığının son 11 ayda elli dört buçuk milyon liraya ve işsizliğin 11,4'e çıktığı ülkemizde iflasında eşiğindeki firma sayısı hızla artmaktadır. İktidar sahipleri her ne kadar gündem değiştirmeye, ekonomik krizi unutturmaya, örtmeye çalışsalar da biz bu seçimlerde ekonomiyi halkımızın içinde bulunduğu geçim sıkıntısını işsizliği iktidarın ülkemizi adım adım içine sürüklediği ekonomik krizi halkımıza anlatacağız” dedi.

 

VİDEO GÖSTERİMİ SUNULDU

 

Konuşmaların ardından  “Söz Verdik Yaptık“ temalı video gösterimi sunuldu.  Plaket töreninin ardından 2019-2024 döneminde CHP Malkara Belediye Başkan Adayı Ulaş Yurdakul tarafından yapılması planlanan yatırımlar “Söz Verdik Yapacağız“ temalı video gösterime sunuldu.

 

“MALKARA’MIZIN ÇEHRESİNİ SİZLERİN DESTEĞİ İLE DEĞİŞTİRDİM”

 

Malkara Belediye Başkanı ve Cumhuriyet Halk Partisi Malkara Belediye Başkan Adayı Ulaş Yurdakul yaptığı konuşmada; “Size 5 yıl önce birçok söz verdim. Sözlerimi yerine getirmenin bahtiyarlığını yaşıyorum. Senelerdir çehresi değişmeyen Malkara’mızın çehresini sizlerin desteği ile değiştirdim. Şimdi bir kez daha, personelimizle, ekibimizle ve Kadir abimizle ustalık dönemimizde Malkara daha yaşanılır olsun diye verdiğimiz yeni sözleri tutabilmek için tekrar sizin huzurunuzdayım. Malkara’ya yapılacak daha çok şey var ve and olsun ki yaptıklarım yapacaklarımın teminatıdır. Büyüyen gelişen yapısı ile modern kent meydanı,  vatandaşlarımızın özellikle gençlerimizin güvenle sosyalleşebileceği  kafeler ve gençlik merkezi,  sağlıklı nesiller için spor tesisleri, hemşerilerimizin ihtiyaçlarına cevap verebilecek yeni bir imar planı, çağa uygun ve modern canlı hayvan pazarı, kültürel ve sosyal faaliyetleri hak ettiğimiz şekilde yaşayabileceğimiz kültür merkezi, sulanabilir arazileri yüzde 20’lerin üzerine çıkarmak için yeni göletler,  her mahallemize yakışan güzellikte meydan düzenlemeleri yine her mahallemiz de hemşerilerimizin mağduriyet  yaşamamaları için düğün salonu ihtiyacının karşılanması,  trafik ve park sorununu ortadan kaldıracak modern otopark, atalarımızın geldiği coğrafyayı tanımak ve Avrupa ile kültür köprüleri kurmak için erasmus programı, kültürel mirasımız tarihi yapıların çürüyüp yok olmaması için restorasyon çalışmaları,doğal ürünleri ile markalaşmış adını tüm ülkeye duyurmuş bir Malkara için enerjide dışa bağımlılığı doğayı kirleten santrallerle değil yenilenebilir enerji ile çare olmuş sağlıklı bir Malkara için enerji yatırımları, görüntü kirliliğine son verecek temiz bir kent için geri dönüşüm projeleri, şehir içinde ve mahallelerimizde yol standardını yükseltmek için yol yapım çalışmaları, şehir merkezinde hemşerilerimizin rahatlıkla ulaşabilecekleri mesire alanı ve tüm bunları hep beraber yaşayabilmek, birlikte mutlu bir şehir inşa etmek için bana yol arkadaşlığı yapmanızı, desteğinizi esirgememenizi istiyorum. Bu yolda benimle yürümeye var mısınız?

 

“ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

 

Yurdakul’un ardından konuşan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak; “Biz ne dedik. Biz geleceğiz hesap vereceğiz dedik. Ben Tekirdağ’ın Kadir Abisiyim, İstanbul’un Kadir Abisi hesap vermeden çekti gitti. Tekirdağ’ın Kadir Abisi Malkara’ya geldi hesap vermeye başladı. Biz böyle söyledik. Gayet samimi söylüyorum. 5 yıl içerisinde rakip siyasi partiler bütün siyasi mücadelelerini tamamen siyaset malzemesi olarak biz yerel yönetimleri kullandılar. Biz onlarla hiç muhatap olmadık. Dedik ki zamanı gelecek siyasal süreç başlayacak, o siyasal süreçte gezeceğiz, halkımıza hesap vereceğiz. Şimdi süreç başladı. Şimdi diyoruz ki hodri meydan. Elimde bir dosya var. Bu dosya Malkara’ya yapılan yatırımların tamamı 130 milyon TL. Malkaramıza helali hoş olsun. Malkara’ya 24 Daire Başkanlığının ve TESKİ’nin yaptığı yatırımlarla dolu. Eğer 17 yıldır Türkiye’de bir iktidar varsa. Dünyanın gelişmiş 20 ülkesi içerisine soktum diye iddia ediyorsa, Malkara gibi tarım ve hayvancılığın başkenti olan bir ilçemizde 130 milyon TL yatırım yetmiyorsa bu Malkara’nın ne kadar ihmal edildiğinin en güzel göstergesidir. İşte biz sayın başkanımızla beraber Malkara’nın makûs talihini de yendik. Allah kısmet ederde 5 yıl için sizden yetki aldığımız zaman bıraktığımız yerden nerde kalmıştık diyerek çalışmaya devam edeceğiz” dedi. Program protokol üyeleri ve davetlilerin ellerinde Türk Bayrakları ile coşku içerisinde İzmir Marşını söylemesinin ardından son buldu.

 

Haber: Sevim BOZKURT


0282 726 91 91
0282 747 65 10