Akay'dan meydan altı otoparkı müjdesi

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Radyo Haber ve T Haber TV'nin ortak yayınladığı Gündem Özel programında Gazeteci Şaban Kardeş'in ve Çerkezköylülerin sorularını yanıtladı.

Çerkezköy 28.12.2018 20:29:00 0
Akay

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay Radyo Haber ve T Haber TV’nin ortak yayınladığı Gündem Özel programında 5 yıldır sürdürdüğü belediye başkanlığı sürecini değerlendirdi.

 

“YEREL SEÇİM ARİFESİNDEYİZ”

 

2019 yılının bölgeye ve Çerkezköy’e huzur ve sağlık getirmesi temennisinde bulunarak konuşmasına başlayan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay “ Yerel seçim arifesindeyiz. Üç ay sonra yeni bir seçim havası yavaş yavaş kendisini gösteriyor. CHP’nin adayı olarak aynı zamanda Belediye Başkanlığı görevimi devam ettiriyorum. Adaylığı kesinleşmiş bir aday olarak da ısınma turlarıyla seçime hazırlanıyorum” dedi.

 

“SEÇİM STARTINI VERDİK”

 

Akay “ 20 gün önce CHP parti meclisimiz adaylığım konusunda karar verdi ve Çerkezköy’de adayını ortaya koydu. Çok net şekilde partimin adayı olarak yeniden meydanlara çıkmaya hazırlanıyorum. Çerkezköy adına beş yıllık süre zarfında mücadele içinde oldum. Kimin ne hesapları var ilgilenmiyorum. Diğer partilerin nasıl ittifak yapacağı ile de ilgilenmiyorum. İttifakın dışında Çerkezköy’e kim nasıl hizmet edecek, önümüzdeki yıllarda Çerkezköy’e kim neler katacak onun derdindeyim. Kim kiminle pazarlık yapmış, beş yılda neler yaşanmış, katma değer nasıl sağlanır, hangi adayın o işi yapacağına vatandaşlarımız bakacaktır. Ben bu hesapların dışında kendi yolumda yürüyerek belediye başkanlığı görevimi yapıyorum. Aday olarak 20 gün önce seçim startımı verdim. Yapacaklarımı da vatandaşlarımızla paylaşmaya devam ediyorum” dedi.

 

“49 MİLYON KAMU BORCU İLE DEVRALDIK”

 

Gazeteci Şaban Kardeş’in ‘ 61 milyon TL ile borçlu bir belediye aldınız. Şuan belediyenin borcu ne kadar ‘ sorusunu cevaplayan Akay “ 25 milyon civarında piyasa borcu var. Bunun dışında ise devam eden kamu borçları var. Belediyecilik bayrak yarışıdır. Yatırım borcu ödenir. Çerkezköy Belediyesi’ni 2014 yılında teslim aldığımızda 49 milyon TL kamu borcu vardı. Kısacası 2005-2013 yılları arasında ödenmemiş kamu borçlarıyla belediyeyi teslim aldık. Hem kamuya ait bize tahakkuk edilen borçları ödedik, aynı zamanda da son sekiz yılın kamu borcunu taksitlendirerek ödemiş olduk. Bu döneme kadar 35 milyon kamu borcunu ödedik, geri kalan 14 milyonluk kamu borcunu da 2019 yılı sonuna kadar bitirmiş olacağız. Bu borçlar olmasaydı sıfır borcumuz olacaktı” dedi.

 

“KARAYOLLARINA TAKILDIK”

 

2014 yılında seçim kitapçığı içinde yer alan Bağlık Viyadüğü’nü hayata geçiremediklerini sebepleri ile anlatan Akay “ Seçim kitapçığımızda bağlık köprüsünü yıkacağız dedik. Kambur köprüyü kaldırarak daha uygun üst geçit yapacağız dedik. Ancak bu konuda karayollarına takıldık. Çerkezköy Belediyesi bu yerin kamulaştırmasını yaptı. Ancak Karayollarının iletişim noktasında eksikliğinden dolayı bu projeyi yapamadık” dedi.

 

“ÇERKEZKÖY’E KATMA DEĞER KATACAK”

 

Hızlı trenin Çerkezköy’e katma değer katacağını kaydeden Akay “ Hızlı tren Edirne-İstanbul hattında yapılacak. Eski tren yolu hattında merkez olarak Çerkezköy’den de geçecek. Bu Çerkezköy’e ayrı bir katma değer katacaktır. Gerçekten önemli bir yatırımdır. Bugün hızlı tren ile ilgili bakanlık, Büyükşehir Belediyesi ve bazı sanayi kuruluşları ile irtibat halindeyiz. Sorunları bugünden öngörerek alternatif trafik sorunları çözerek hızlı tren ilçeye katma değer katacaktır. Kamulaştırma süreci başlayan hızlı tren inşallah doğru ve sağlıklı bir şekilde devam eder” diye konuştu.

 

“PARK VE BAHÇELERİ VATANDAŞLARIMIZA TESLİM ETTİK”

 

Gazeteci Şaban Kardeş’in ‘ 2014 yılında seçim beyannamenizde Çerkezköy’e sokağa çıkacak dediniz. 4.5 yıl sonunda Çerkezköy halkı tam olarak sokağa çıktı mı?’ sorusunu cevaplayan Akay “ Çerkezköy halkı sokağa çıktı. Bu yeterli değildir. Çerkezköy’ün sokağa çıkacak dediğimizde bu cümleden ne demek istediğimizi şimdi anlıyorlar. Parklarda, bahçelerde, yeşil alanları vatandaşların paylaşacağını söyledik. Çerkezköy’ün mahalleleri karanlık halindeydi. Şehir içindeki park alanları bazı işletmelerdeydi. Vatandaşlar çok rahat kullanamıyordu. Yeteri kadar yatırımlar yoktu. 5 yılda 118 ayrı noktada park ve bahçe çalışması yapıldı. Park ve bahçelerde mutluluk içinde oynayan çocukları görüyoruz. Beş yıl önce atıl halde bulunan Kartaltepe Piknik Alanı’nda yapılan çalışmalarla birlikte bugün aileler çocuklarıyla birlikte spor yapıyorlar, bisiklet sürüyorlar. 23 Nisan Çocuk Parkımızda çocuklarımız oyun oynuyorlar. Bugün yüzlerce vatandaşımızı sokağa çıkartarak park ve bahçeleri onlara teslim ettik” dedi.

 

“TİYATRO VE SİNEMA ALANLARINA İHTİYAÇ VAR”

 

Akay “ Meydanlara ihtiyacımız var. Çerkezköy’ü meydanlarda buluşturacağız dedik. Çerkezköy’ün sosyal, kültürel anlamda gelişmesi için sinema, tiyatro alanlarına ihtiyacı vardır. Bu alanlar ciddi bir ihtiyaçtır. 1985 yılında Cumhuriyet İlkokulu’nda okurken etkinlik olduğu zaman Halk Eğitim Merkezi’ne gidiyorduk. Aradan 30 yıl geçmesine rağmen yine etkinlikler orada yapılıyor. Bugün Büyükşehir Belediyesi ile yaptığımız kültür merkezinin katacağı faydalar ‘Çerkezköy sokağa çıkacak’ sloganına olanak sağlayacaktır” diye konuştu.

 

“YAŞAM ALANLARI KAZANDIRDIK”

 

Çerkezköy’ün etrafının su yataklarıyla çevrili olduğunu ifade eden Akay “ Çerkezköy’ün Çorlu, Pınarça ve Kavak dereleri var. Kavakdere’yi bataklık ve kaçak fabrika atıklarıyla aldık. Burayı ıslah ederek sadece yağmur suyu akmasına sebep olduk. Evsel atıklar Çorlu Deresi’nden devam ediyordu. DSİ TESKİ’nin 27 milyonluk yatırımı ile arıtma tesisi yaptı. O arıtma tesisine kollektör hatlarıyla 15 milyonluk yeni yatırım yapıldı. Kollektör hatlarıyla evsel atıklar arıtma tesisine gidiyor. Bunlar arıtıldıktan sonra ise deşarj ediliyor. Kent park projemiz ile birlikte kanalizasyonlar ortadan kalktı. Artık o derelerde fabrika atıkları akmaz oldu. Kısacası bu derelerimizi bataklıktan kurtardık. Kısacası dere kenarlarındaki yapılaşmaları kaldırdık. Şimdi ise o derelerde sadece yağmur suları akıyor. Bağlık Mahallesi’ne park ve mahalle evi yaptık. Bağlık Mahallesi Huzur Sokak’tan vatandaşlarımız dere kenarından pazar yerine gidecek. Çerkezköy’ün su akan yerlerini yaşam alanı merkezine getirdik” açıklamasında bulundu.

 

“VELİKÖY’DE HAVA KİRLİLİĞİ VAR”

 

Vatandaşlardan gelen ‘ Veliköy’deki pis koku ile yapacağınız çalışma var mı ?’ sorusunu da cevaplayan Akay “ Veliköy Mahallemize bölgeye yakışan bir düğün salonu kazandırdık. Veliköy’de kimyasal koku, hava kirliliği var. 2.5 ay önce Kızılpınar’da Çorlu Deresi’nde kırmızı bir fotoğraf çıktı. O fotoğraftan sonra yola çıktık. Bir işletmenin dereye tesisat çekerek bir atık boşaltma alanı olduğu tespit edildi. Kimyasal atığın kırmızı olduğundan dolayı o işletmeyi bulmamız kolay oldu. O güne kadar kırmızı olmayan atıklar yıllarca o dereden gönderildi. Dört yıldır Çorlu Deresi ıslah edilsin diye mücadele ediyoruz. Girişimlerimiz sonuç verdi ve bakanlık bunu programa aldı. İhale edildi ve iş başlanmamadan iş buraya geldi. Bu dereden atılan kimyasal maddenin su ile buluştuğunda Çerkezköy’e ne kadar kötü günler yaşattığını hepimiz biliyoruz” dedi.

 

“ÇERKEZKÖY’E KÜÇÜK SANAYİ SİTESİ KAZANDIRACAĞIZ”

 

Hayri Batur Caddesi’nde bulunan küçük sanayi sitesi ile ilgili yöneltilen soruya da cevap veren Akay “ Seçim beyannamemizde gerçekleştiremediğimiz bir konu da küçük sanayi sitesinin kaldırılmasıdır. 3 OSB var. Planlarında imar uygulamaları yapılırken küçük sanayi sitesi işlenmemiş. Hayri Batur Caddesi’nde küçük sanayi sitesinde 200 dükkan var. Çerkezköy’ün bin dükkanlı küçük sanayi sitesine ihtiyacı vardır. Belediyenin 250 dönümlük bir alanı var. 25 binlik alanlarda kurumların görüşlerini de aldık. Bu dönemde cezaevinin alt tarafında küçük sanayi sitesini planlara işleyeceğiz. O alanda bir modelleme ile küçük sanayi sitesinin temelini atacağız. Çerkezköy’de büyük sıkıntı oluşturan ikinci el oto galeriyi de şehir içinden çıkartacağız” diye konuştu.

 

NÜFUS 170 BİNE DAYANDI

 

Vatandaşlardan gelen ‘ Adliye önünde ve Malkaçoğlu Caddesi’nde yoğun trafik var. Bununla ilgili çözüm önerileriniz var mı ? Trafiği nasıl rahatlatacaksınız’ sorusuna cevap veren Akay “Çerkezköy işçi ve ticaret kentidir. Atatürk ve Öztrak Caddeleri için aldığımız kararın ne kadar keskin olduğunu biliyoruz. 500 ağacı söktüm ve ciddi bir karar aldım. Yılların alışkanlığını değiştirdik. Ciddi eleştirilerin geleceğini biliyorduk. Ama ciddi bir karar ile uygulamayı başlattık. Çerkezköy’ün geleceğine dair trafik çözümlerine öncülük yapmış olduk. 2014 yerel seçimlerinde 115 bin nüfus ile aldığımız Çerkezköy’de nüfus 170 bine ulaştı. Çerkezköy beş yılda aldığı 55 bin nüfus ile altı ilçeden büyük hale geldi. 2024 yılında 250 bini görecek Çerkezköy’e göre hareket etmemiz gerekiyor. Çerkezköy’ün büyüdüğünün farkına varamıyoruz. Atatürk-Öztrak Caddelerinin birbirine alternatifi olsun diye gidiş dönüş yaptık. Özellikle Malkaçoğlu Caddesi’nde Adliye ve Devlet Hastanesi önünde ciddi bir trafik yoğunluğu oluyor. Bununla ilgili bir aydır çalışmamız var. Bu cadde ile ilgili servis güzergahlarını düzenleyeceğiz” dedi.

 

“BU İŞİN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ”

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin Yıldırım Beyazıt Mahallesi’nde yaptığı çalışmalarda vatandaşların tepkisini olumlu bulduğunu kaydeden Akay “ Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi 11 ilçede prestij cadde projesi vardı. Ben de bana ulaştıklarında Namık Kemal Bulvarı’nda bu projeyi yapın dedim. Yapılan işten gerçekten mutlu değilim. Talebimiz bulvarın güzel bir cadde görünüme kavuşmasıydı. Bisiklet yolu, çekme mesafelerini kullanarak yürüyüş alanları genişlesin istedik. Müteahhit kötü işçilik ile kötü sonuçlar ortaya çıkardı. Büyükşehir Belediye Başkanımızı davet ederek alanı gösterdik. Şimdi müteahhit firma sil baştan düzenleme yapmaya başladı Büyükşehir işi teslim almadı. Firma işi düzgün teslim edene kadar bu işin takipçisi olacağız” diye konuştu.

 

“CADDEYİ AYDINLATACAĞIZ”

 

Kardeş’in ‘Atatürk ve Öztrak Caddesi’ni karanlıktan kurtaracak mısınız? ‘ sorusu üzerine konuşan Akay “ Keskin bir karar ile Öztrak ve Atatürk Caddeleri’ne bağlanan Butçu, Fatih, Makasçı, İnan, Cambazlar, İşcan ve Özcan Sokak’ta örnek sokak çalışması yaptık. Caddeleri yapacakken büyük bir mesele ile karşılaştık. İçme suyu hatlarının yüzde 50’si asbest borulardan oluşuyor. Hükümet Caddesi’nde yenileme yaptık. 2019-2020 planında olacağı için kaldırım ve yollarına yeni düzenleme yapmadık. İki caddedeki içme suyu hatlarını yeniden yenileyip kaldırım düzenleme, park alanları, yolcu durakları, meydan altı otoparkı yaptıktan sonra Osmanlı Camii’ni de şehirle bütünleştireceğiz. Atatürk anıtı ile saat kulesinin olduğu alana meydan altı otoparkı yapacağız. Kısacası bu çalışmaların yapılmasıyla birlikte Atatürk Caddesi aydınlık olacaktır. Bu projemizi kent parka kadar bağlayacağız” açıklamasında bulundu.

 

“KIZILPINAR’A DÜĞÜN SALONU YAPACAĞIZ”

 

Çerkezköy’ün en büyük mahallesi olan Kızılpınar’da görev yaptığı süre zarfında yaptığı çalışmaları anlatan Akay “ 2014 yılında sıkıntılı bir Kızılpınar’ı devraldık. Zoru tercih ederek Kasım 2016’da mahalleye kazmayı vurduk. Kızılpınar’ın yerleşim sahası içinde 240 sokak ve 17 caddesi bulunuyor. Alt yapı çalışmalarında Kızılpınar’da TESKİ ile birlikte hareket ettik. 85 kilometre kanalizasyon inşaatı, 5 kilometre ise yağmur suyu hattı yapıldı. Kızılpınar’ı 90 kilometre kazdık. 2016-2017 döneminde Kızılpınar toz toprak çamuru gördü. Alt yapıyı yaparken haksız eleştiriler de aldık. Bugüne kadar 240 sokağın 220’sini tamamladık. 3 caddede tamamlanacak. Kısa zamanda yolları bitmiş. Kızılpınar’dan bahsetmiş olacağız. Eskiden vatandaşlarımız yolları sorarken, bugün gittiğimizde parklar ne olacak diyor. Biz Çerkezköy’ün büyüdüğünü gözlemlememiz gerekiyor. Kızılpınar’da yeni seçim beyannamemizde de yer alan düğün salonu yapacağız” dedi.

 

“DAHA FAZLASINI YAPACAĞIM”

 

Çerkezköy’de aşevi projesinin hazırlandığını kaydeden Akay “ Aşevi ile ilgili yerimiz hazır. Temelini ise yeni dönemde atacağız” diye konuştu. Yeni dönemde yeni park alanları kazandırmak için var güçleriyle çalışacaklarını söyleyen Akay “ Çerkezköy’e spor alanları çıkarttık. Gençlerimiz ve çocuklarımız iyi biliyorlar. Mahalle evlerinde kadınlarımızı bir araya getirdik. Kısacası Çerkezköy’de birliktelik ortaya çıkardık. Yüzeysel eleştirilere cevap vermiyorum. O yüzden Çerkezköy’ün gençleri için yaptıklarım yetmez. Çocuklarımız ve gençlerimiz her şeyi hak ediyor. Gelecek dönem de daha fazlasını yapacağım” diye konuştu.

 

“KARARLARIN YÜZDE 97’SİNİ OY BİRLİĞİ İLE ALDIK”

 

“Meclis üyelerinin kaçını koruyacaksınız” sorusunu cevaplayan Akay “31 kişilik mecliste 17 CHP’li meclis üyemiz bulunuyor. Yaptığımız bu hizmetler 31 meclis üyemizin aldığı karar neticesinde ortaya çıkmıştır.  Bu ekibin başkanı olarak bugün bunların anlatımını sunmak bana düşüyor. 17 meclis üyemiz var ve yeni meclis üyeliği için talepte bulunanlar oldu. Bunların hiçbirini arkadaşlarla paylaşmadım. Bu süreç başlamamıştır. Belediye meclis üyeliği listeleri örgüt ile konuşarak paylaşılarak ortaya çıkacaktır. Kendi çalışma arkadaşlarım için bir karar ortaya koyacağım. 17 Şubat tarihinde listeler verilecek. Mecliste 31 meclis üyesi arkadaşımız ile birlikte aldığımız kararların yüzde 97’si oy birliği ile alınmıştır. Bütün meclis üyeleri aldıkları kararı hizmet için almışlardır. Hepsi bir şekilde destek olmaya çalışmışlardır. Kısacası AK Partili ve MHP’li arkadaşlarımız ile iyi niyetli bir dönem geçirdik” dedi.

 

“60 KİŞİLİK SINIFLARI 35’E İNDİRDİK”

 

Çerkezköy’ün devlet yatırımlarından fazla yararlanamadığını ifade eden Akay “Çerkezköy’de eğitim önemli bir sorundur. Çorlu Deresi’nin devlet yatırımı eksik kaldı. Tepe bağlantı yolunda karayolları sınıfta kaldı. Spor Bakanlığı beş yılda gençlik merkezini yeni bitirdi. Devlet yatırımları konusunda eksik durumdayız. Çerkezköy’de göreve gelen Kaymakamımız Atilla Selami Abban, Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş belediye ile birliktelik yaparak hayırseverleri topladı. 22 yeni okul bununla birlikte ortaya çıktı. Büyük enerji ile 60 kişilik sınıflardan 35’lik sınıflara indik. 4 yıl önce bunları yapsaydık çok daha farklı olurduk. Dönemin Milli Eğitim Müdürü ‘ Hangi müdürü hangi okula atayalım’ düşüncesi ile hiçbir iş yapmadı. Kızılpınar futbol sahasının milli eğitime tahsis olduğunu bile bilmiyordu. Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, dönemin milletvekili Dt. Ayşe Doğan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş ve eğitime katma değer sağlayan hayırseverlere teşekkür ediyorum. Çerkezköy’ün çocuklarını 30 kişilik sınıflarda okutmaya yol açtılar” diye konuştu.

 

“BAKANLIĞIN KARARINA BAĞLIDIR”

 

‘Asgari ücreti yeterli buluyor musunuz? CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu kendi belediyelerinde asgari ücretin 2 bin 200 TL olacağını söyledi. Sizler buna uyacak mısınız? ‘ sorusunu cevaplayan Akay “ Eylül ayında ekonomik kriz baş gösterdi. Ülkedeki ekonomik kriz Çerkezköy’de herkesi etkilemiştir.O dönemde Genel Başkanımız Türkiye’de yaşanan krizin cebe dokunan ekonominin asgari ücrete yansıyan farkını gözetecek şekilde işaret için 2 bin 200 telaffuz etti. Etki farkı asgari ücret farkının üstündedir. Çerkezköy Belediyesi’ni bu noktada değerlendirmemiz bakanlığın kararına bağlıdır” dedi.

 

“STADYUM İHTİYACIMIZ VAR”

 

‘Çerkezköy’e stat yapılacak mı ?’ sorusu üzerine konuşan Akay “Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin seçim beyannamesinde stadyum projesi vardı. Çerkezköy’ün beş bin kişilik stadyum ihtiyacı vardır. Bu stadyumun merkezin dışında olmaması gerekiyor. Kapalı spor salonun arkasında bakanlığa tahsis edilmiş alanda 4 yıldır Gençlik Spor il Müdürlüğü’ne gidip girişimlerde bulundum. Üstümüze düşen sorumluluk varsa yapalım dedik. Ancak bununla ilgili yol alamadık. Zeminle ilgili iyileştirme çalışması yapacağımızı söyledik. O dönemde yol alamadığımız için Büyükşehir Belediyemiz stadyum yerine Cengiz Topel Caddesi’nde yarı olimpik yüzme havuzu yaptı. İnşallah bakanlık ile beraber belediye olarak Çerkezköy’e stadyum kazandırmak istiyoruz. Bakanlık yetkililerinin Çerkezköy’e gelip verdiği vaatler ise boşta kalmasın” dedi.

 

“TAMAMEN YERSİZDİR”

 

1911 Çerkezköy Doğanspor ile ilgili yöneltilen soruyu da içtenlikle cevaplayan Akay” Çerkezköy Belediyesi’nin kulüp ile verilen sözleri yerine getirmediği söyleniyor. Bu söylemler siyasete zemin hazırlamaya çalışan arkadaşların görevlendirmeyle ortaya koydukları açıklamalardır. İşin zamanlaması ise siyasidir. Beş yıldır spora neler yaptığımızı herkes çok iyi biliyor. Belediye kapısında randevu alamıyoruz diyenlerin sözleri tamamen yersizdir. Makama alınmamaları ise yalan ve iftiradır. Bu sezon 1911 Çerkezköy Doğanspor’da futbol anlayışının Çerkezköy Belediyesi’nin yükü ile ilerleyemeyeceğini söyledim. Doğanspor ile 1911’in birleşmesini önerdim. Bir yönetim oluşturun, Çerkezköy Belediye Başkanı olarak bu işin yükünü bütün şehrin destek olmasını kulüp yöneticileri sağlasın dedim. Çerkezköy Belediyesi 1911’e araç desteğini sağlamıştır. Takım kampa gitmiştir belediye bu bedele destek olmuştur. Takımın yemek ihtiyacını da 4.5 yıldır karşılamıştır. Ekim ayında belediyeye genelge geldi. Belli çerçeveler çizilmiş. Kimin ne derdi varsa er meydanında anlatalım. Şehir ve sanayiciler takımına sahip çıksın. El birliği ile şehir takımı ortaya çıkaralım belediye de iki kat destek sağlasın. Sadece belediye ile iş yürümez. Benim kimseye ayrı davranışım yoktur. Sporu siyaset zemininde olarak konuşulmasını şiddetle red ediyorum” dedi.

 

“HERKESİN BAŞKANI OLACAĞIM DEDİM”

 

8 Mart 2014 tarihinde parti rozetini çıkardığını ifade eden Akay “ Herkesin belediye başkanı olacağım dedim. O günden itibaren kapımıza, makamımıza gelen, sokakta gördüğüm herkese sadece Çerkezköy’de yaşayan vatandaşımız olarak baktım. Hangi siyasi parti düşünceden diye bakmadım. Çerkezköy’de herkese hizmet etmeye çalıştım. Yeniden herkesin Belediye Başkanı vatandaşın kapısını çalacağım. 2019-2014 dönemi için görev talep edeceğiz. Takdir vatandaşlarımızın olacak” açıklamasında bulundu.

 

“ÇERKEZKÖY HALKI BUNLARI UNUTMAYACAK”

 

Konuşmasında termik santral konusuna da değinen Akay “ Bununla ilgili kaygılarım var. İki yıldır Çerkezköy kara belayla ilgili ciddi mücadelelerden geçti. Milletvekillerimiz teknik nedenlerle yapılmasından vazgeçildiğini söylediler. Bununla ilgili kaygılarımızı dile getirdik. Alınan karar nedeniyle emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. Aklı selim bir karar alınmıştır. Hayati mesele seçime 100 gün kala iki satırlık açıklama ile geçiştirilecek bir mesele değildir. Teknik nedenler nelerdir. Bunun açıklamasının yapılması gerekiyor. Planlarda termik santral alanı olarak işaretli. Çed raporlarını ne zaman iptal edeceksiniz. Tarım alanı ve orman alanına ne zaman dönüştürülecek. Bu soruları duymaya halkımızın hakkı var. Seçimden üç dört ay sonra tekrar ortaya çıkıp çıkmayacağını açıklasınlar. Yüzde 90’lık kesim sınırlı sayıda yöneticiler bu meseleye karşı çıkmıştır. Bazıları ise bu topraklarda yapılsın diye haykırdı, odaları kale ettiler. Termik santralin yapımına sessiz kalındı. Çerkezköy bunları unutmadı unutmayacak. Milli enerji politikasına karşı değiliz. Bu insanlar sayesinde bu topraklara termik santral yapılmayacaktır. Termik santral meselesi Çerkezköy’ün hayati meselesidir. Herkes bu mücadeleyi görmüştür. Kimler ne yapmıştır, ne yapmamıştır vatandaş bunu tartacaktır” diye konuştu.

 

“SEÇİM BEYANNAMESİ İLE BULUŞTURACAĞIZ”

 

Akay konuşmasının sonunda ise “ Beş yılda at yapı üst yapılarla Çerkezköy’ün kaybedilmiş zamanlarını ve hizmetlerini hızla yapmaya çalıştık. Seçim beyannamemizi meydanlarda vatandaşlarla buluşturacağız. Çerkezköy’ün geleceğine dair hayallerimizi, hedeflerimizi seçim beyannamesi ile ortaya çıkaracağız. 2019 yılı Çerkezköy, Tekirdağ ve Türkiye için hayırlısı olur. Sevdamız Çerkezköy diyerek yola çıktım. 2019’ta sevdamız Çerkezköy Tekirdağ ve Türkiye diyerek meydanlarda olacağız” dedi.

 

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10