"İsrafın önlenmesi için çocuklarımızı bilinçlendiriyoruz"

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve TEMA Vakfı işbirliği ile okullarda Sıfır Atık Eğitim Projesi başlatıldığını ifade eden TEMA Vakfı Çerkezköy Temsilcisi Ni

Çerkezköy 31.12.2018 14:01:00 0

Ceylan, “Okullarda Sıfır Atık Eğitim Projesi’nin işbirliği protokolü Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü, Milli Eğitim Bakanlığı Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü ve TEMA Vakfı tarafından 25 Aralık’ta, Ankara’da imzalandı. İlk etapta 50  bin çocuğa ulaşılması planlanan proje ile doğal varlıkların korunması, çevre dostu tüketim alışkanlıklarının kazandırılması ve atık yönetimi ile ilgili konularda çocuklara farkındalık sağlanması hedefleniyor. Sıfır Atık Projesi, TEMA Vakfı gönüllüleri ve okul öğretmenlerinin işbirliğinde ilkokul öğrencilerine ulaşmasını sağlamak için çalışmalarımızı Cumhuriyet Mahallesi Tepe Emlak Konutları ilk ve Ortaokulu’nda önceki gün başlattık “dedi.

 

ÖĞRENCİLERE İSRAFIN ÖNLENMESİNİN ÖNEMİ ANLATILIYORUZ

 

Nilüfer Ceylan; Sıfır atık projesi ile ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Çevre Yönetimi Genel Müdürü Sebahattin Dökmeci’nin yaptığı açıklamada konu hakkında detaylı bilgileri kamuoyuna açıkladı ve konun önemini belirttiler. Dolayısıyla gerek ülkemizde gerek dünyada hızla artan nüfus ile birlikte tüketim, doğal varlıklar baskı gördüğü belirtilerek önlem alınması konusunda gerekli çalışmalar TEMA Vakfımız işbirliğiyle başlatılmış bulunmaktadır.  Bu nedenle doğal kaynakların verimli kullanılmasının önemini okullarda öğrencilere anlatıyoruz. Son yıllarda dünya genelinde sıfır atık uygulama çalışmaları hem bireysel hem kurumsal olarak yaygınlaşmaya başladı. Yapılan bu çalışmalar ile atık konusu bir sorun olmaktan çıkmaya ve hammadde ve de yeni ürünlere dönüşecek bir kaynak olarak görmeye başlanılmıştır. Dolayısıyla yaşanabilir çevre, marka şehirler ve sürdürülebilir kalkınma ilkeleri çerçevesinde atıklarımızı kontrol altına almak, gelecek nesillere temiz ve gelişmiş bir Türkiye ile yaşanabilir bir dünya bırakmak için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Sıfır Atık Projesi’ni başlatmış bulunmaktadır.2023’e kadar bütün ülkede sistemin yaygınlaştırılmasını hedefleniyor” dedi.

 

İSRAFIN ÖNLENMESİ İÇİN SIFIR ATIK PEOJESİ ETKİN ŞEKİLDE SÜRDÜRÜLECEK

 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nca yürütülen Sıfır Atık Projesi ile atık oluşumunu azalıtacağını, israfı önleyeceğini, atıkları kaynağında ayrı toplayarak geri dönüşüme kazandırılarak ekonomiye katkı sağlanacağını kaydeden Ceylan; “Dolayısıyla Sıfır atık sisteminin etkin ve verimli bir şekilde uygulanması, yaygınlaştırılması, sürdürülebilir çalışmaların gerçekleştirilmesi için eğitim ve bilgilendirme çalışmalarını okullarda öğrencilere yapmaya başladık ve çocuklarımızın, gençlerimizin projeye katılım sağlaması uygulamaların gelecek nesillere taşınması açısından bu çalışmalarımız önem arz etmektedir. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve TEMA Vakfı işbirliği çerçevesinde birlikte sürdürdüğümüz bu proje çalışmasının gelecek nesillere konunun önemini anlatarak  çocuklarımıza israfın önlenmesi miktarının azaltılmasını, etkin toplama sisteminin kurulmasını ve atıkların geri dönüştürülmesi sürecini anlatıyoruz. Ayni zamanda bu konuda gelecek nesillerin tasarrufu ve verimliliğe yönlendiriyoruz” dedi.

 

Haber/Seyit SüREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10