Kızılpınarspor 2018'i üç puanla kapattı

Tekirdağ 1.Amatör Küme C Grubu'nda haftaya lider durumda giren temsilcimiz Kızılpınarspor evinde son haftaların flaş takımlarından Sağlıkspor'u konuk etti. Rakibi karşısında ilk dakikalarda mağ

31.12.2018 16:26:00 0
Kızılpınarspor 2018

Tekirdağ 1.Amatör Küme C Grubu’nda şampiyonluk hesapları yapan Kızılpınarspor Sağlıkspor’u mağlup ederek ligdeki onuncu galibiyetini elde etti.

 

SAĞLIKSPOR ÖNE GEÇTİ

 

Pazar günü Çerkezköy 29 Ekim Spor Kompleksinde oynanan karşılaşmaya her iki takımda galibiyet parolası ile çıktı. Üst üste beş maç kazanarak haftaya moralli giren Sağlıksopr maça etkili başladı. İlk dakikadan itibaren Kızılpınarspor kalesine yüklenen Sağlıkspor karşılaşmanın 5’inci dakikasında golü buldu. Sağ kanattan gelişen atakta Muhammet’in uzun pasında defansın arkasına iyi sarkan Berk sert ve düzgün bir vuruş ile topu ağlara göndererek Sağlıkspor’u karşılaşmada öne geçiren golü kaydetti.

 

İLK DEVREYİ MAĞLUP KAPATTI

 

İlk dakikalarda kalesinde gördüğü şok golle birlikte oyun disiplinden kopmamaya çalışan Kızılpınarspor beraberlik golü için sağlı sollu ataklar geliştirdi. Kızılpınarspor’un geliştirdiği organize ataklarda Sağlıkspor kalecisi Mehmet kalesinde devleşti. Karşılaşmanın ilk devresinin kalan dakikalarında gelişen ataklardan başka gol çıkmayınca ilk devre Sağlıkspor’un 1-0’lık üstünlüğü ile tamamlandı.

 

BERABERLİK GOLÜ GELDİ

 

 

Karşılaşmanın ilk devresini mağlup kapatan Kızılpınarspor karşılaşmanın ikinci devresine fırtına gibi girdi. Sağlı sollu ataklarla rakip kaleyi bunaltan Kızılpınarspor arzuladığı gole ise karşılaşmanın 47’inci dakikasında ulaştı. Sağ kanattan gelişen atakta arka direğe gönderilen topu iyi takip eden Murat Kuş gelişine şık bir vuruş gerçekleştirerek Kızılpınarspor’un beraberlik sayısını kaydetti. Skorun eşitlenmesiyle birlikte karşılaşmada heyecanda da giderek arttı.

KIZILPINARSPOR ÖNE GEÇTİ

Her iki takımda açık bir futbol ortaya koyduğu karşılaşmanın ilerleyen bölümlerinde iki takımda inanılmaz net gol fırsatlarını cömertçe harcadı. Sağlı sollu ataklarını sürdüren Kızılpınarspor 70’inci dakikada penaltı kazandı. Bu pozisyona Sağlıkspor oyuncuları uzun süre itiraz ettiler. Topun başına geçen Önder Menteş düzgün bir vuruş ile Kızılpınarspor’u karşılaşmada öne geçiren golü kaydetti.

LİDERLİĞİNİ SÜRDÜRDÜ

1-0’lık mağlubiyetten 2-1’lik üstünlüğe geçen Kızılpınarspor skorun vermiş olduğu rahatlıkla kalan dakikalarda kontrollü bir futbol ortaya koydu. Konuk ekip Sağlıkspor kalan dakikalarda beraberlik için yüklense de istediğini elde edemedi. Kalan dakikalarda gelişen ataklardan başka gol çıkmayınca karşılaşmada Kızılpınarspor’un 2-1’lik üstünlüğü ile sonuçlandı. Bu galibiyet ile Kızılpınarspor puanını 30 yaparak liderliğini sürdürürken, Sağlıkspor ise 19 puanda kaldı.

“HEDEF ŞAMPİYONLUK”

Maçın ardından büyük sevinç yaşayan Kızılpınarspor oyuncuları ve teknik heyeti galibiyetin sevincini karşılaşmayı izleyen taraftarları ile paylaştılar. Maçın ardından açıklamada bulunan Kızılpınarspor Başkanı Birol Öztürk “ Maçın başında kalemizde şansız bir gol görmemize rağmen ilerleyen bölümlerde toparlandık. Tecrübemizi konuşturarak ikinci devre bulduğu gollerle karşılaşmadan üç puan ile ayrılmasını bildik.  Zorlu bir karşılaşmayı geride bırakarak 2018 yılını galibiyet ile kapattık. Önümüzdeki hafta ligden çekilen Çerkezköy 1923 Gençlikspor karşılaşmasından 3-0’lık hükmen galibiyet alacağız. Son hafta maçımızda ise Çerkezköy derbisinde Çerkezgücü ile karşı karşıya geleceğiz. Rakibimizi mağlup ederek ligi şampiyon olarak tamamlamak istiyoruz” dedi.

“MUTLUYUZ”

Maçın ardından oyuncularını tek tek tebrik eden Teknik Direktör İsmail İnan “Ağustos ayından bu yana şampiyonluk ve kupa hedefi ile çıktığımız bu yolda çok şükür bu haftayı da kayıpsız kapatmanın gururu ve mutluluğu içerisindeyim. Büyük başarılar, büyük fedakarlıklarla emeklerle ve çalışmalarla geliyor. Bunu da sezon boyunca harfiyen uyguladığımızı düşünüyorum. Futbolcu kardeşlerimiz tebrikin ve teşükkürün en iyilerini hak ediyorlar. Her hafta maçımıza gelip büyük cefa ve vefa gösteren tüm taraftarlarımıza ve bugün bizi desteklemeye gelen Kapaklıspor taraftarı Çapkınlar taraftar grubuna teşekkür ediyorum. bizler sizinle varız sizinle güçlüyüz sizinle biriz , son 2 haftaya girdik şampiyonluk yürüyüşünde hep birlikte olmakta dileğimle” dedi.

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10