Mekke'nin fethi Çerkezköy'de kutlandı

Anadolu Gençlik Derneği Çerkezköy Şubesi tarafından Mekke'nin fethinin 1388. yılı Çerkezköy Halk Eğitim Merkezi'nde yapılan program ile kutlandı. Programda minik hafızların Kur'an tilav

Çerkezköy 1.01.2019 15:34:00 0
Mekke

Pazartesi akşamı saat 20.30’da başlayan programa AK Parti Çerkezköy İlçe Başkan Vekili Ercan Erdoğan, İYİ Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Yasemin Altın Erseçkin, Saadet Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Mehmet Kalyon, STK temsilcileri, AGD Çerkezköy üyeleri ile vatandaşlar katıldı.

 

DAVETLİLERİ DUYGULANDIRDI

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından günün anlam ve önemine binaen slayt gösterimi sunulurken, öğrencilerden Muhammet Fethi Aydın ise Kuran-ı Kerim tilavetini okudu. Programda daha sonra sahneye çıkan 7 yaşındaki Elisa Bayındır, Dursun Ali Erzincanlı’nın ’40 Yaşındasın’ isimli naatını seslendirdi. Bayındır’ın bu naatı salondakileri duygulandırırken, büyük alkış aldı.

 

“MÜSTESNA BİR KURULUŞTUR”

 

Programda daha sonra Anadolu Gençlik Derneği Tekirdağ Şubesi Çerkezköy Temsilcisi İsa Arslan bir konuşma gerçekleştirdi. Arslan “ Anadolu Gençlik Derneği öteden beri bilgili, inançlı ve çalışkan bir nesil yetiştirmenin gayretinde olan müstesna bir kuruluştur.  Yaptığımız çalışmalar evrene, çevreye, insanlara ve kendine karşı sorumluluklarının farkında; tarihine, çağına ve yarınlara duyarlı; kardeşliğin, merhametin, sevginin ve iyiliğin yaygınlaştırılmasında ve adaletin tesisinde emek sahibi bir gençlik profili oluşturmanın çabasıdır. Anadolu Gençlik Derneği mensupları olarak bizler iyinin, doğrunun, faydalının ve adaletin yeryüzüne egemen olması mücahedesinde aynı inancı paylaşan her renkten ve ırktan herkesi kardeş bilirken, hangi renkten ve ırktan olursa olsun tüm mazlumların yanında olmayı da kendimize görev addediyoruz. Aynı şekilde yeryüzündeki her insan için yaşama hakkını, inanç ve düşünce hürriyetini,  aile oluşturma ve neslini koruma hakkını, mülkiyet edinebilme hakkını ve akıl sağlığının güvenceye alınması hakkını temel ve vazgeçilemez haklar olarak kabul ediyoruz. Biz özgürlük, adalet ve refahı sadece bir ırkın ya da bir bölgenin hakkı olarak görüp kendinden olmayanı ötekileştiren ve tahakküm altına almaya çalışan her türlü düşünceye karşıyız.  Hangi düşünceden olursa olsun her insanın insan olmakla yeryüzünde en değerli varlık vasfına sahip olduğuna inanıyoruz ve her insana sevgiyle, şefkatle, merhametle yaklaşmak gerektiğine inanıyoruz.Zulüm ve baskıya dayanan siyasi anlayışları, vicdanları karartacak boyutlara ulaşan eğlence tutkusunu, sömürüye dayanan zenginliği, ahlaki değerlerden yoksun bilimi, paylaşmayı zarar kabul eden iktisadi tavırları, insanları önemsemeyen teknolojiyi, haksızlara karşı ses çıkarmayan bir din anlayışını toplumun çürümesinde ve yok oluşunda en etkili faktörler olarak görüyoruz.Komşumuz açken tok yatmayı kendimiz için utanç vesilesi sayıyoruz ve insanların yararına en azından yoldaki bir taşı kaldırmaya sevk etmeyen her türlü boş inançtan uzak olmayı yeğliyoruz” diye konuştu.

 

“SİYER-İ NEBİ YARIŞMALARI DÜZENLEDİK”

 

Anadolu Gençlik Dernekleri’nin her yıl geleneksel olarak kutladığı Mekke’nin Fethi Programının bu yılda 81 şubede 600 noktada icra ettiğini kaydeden Arslan “ Anadolu Gençlik Derneği olarak Aralık ayı içerisinde tüm liselerde ve imam-hatiplerde siyer-i nebi yarışması düzenledik. Gençlerimizin Efendimiz(sas)’in ahlakını, mücahedesini yakından tanımalarını hedefledik. Hem lise öğrencileri ile hem de ortaokul öğrencileri ile haftalık sohbet programlarımız devam ediyor. Kitap kritikleri ve sinema günleri ve farklı sosyal etkinlikler bu çalışmaların içerisinde yer alıyor. Ayrıca genç kardeşlerimizin okul derslerine yardımcı oluyoruz. Her yıl düzenlediğimiz yaz etkinlikleri ve kış kamplarıyla yeni nesilleri Kur’an-ı Kerim ile buluşturuyoruz. Efendimiz (sas)’in hayatını daha yakından tanıma fırsatı veriyoruz” dedi.

 

”GÖZETEN BİR NESLİN İNŞASI İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

 

Arslan; “Ülke genelinde haftalık şuur derslerimiz devam etmektedir. Kendi zamanının tanıklığını yaparak kadim olan iyinin gelenekten geleceğe taşınmasındaki köprü görevimiz sürecektir. İçselleştirdiğimiz değerlerin yeryüzündeki tüm insanların hem birbirleriyle hem de evrenin var oluş gayesiyle barışık yaşamasının yegâne teminatı olduğuna bizim inancımız tamdır. Bu inançla yetimlere, yoksullara, yolda kalmışlara yardım etmeyi görev biliyoruz.Yardımlaşmayı ve paylaşmayı karakter edinmiş,  verdikleri sözde duran; her türlü sıkıntılı durumda bile direnip sabreden; kendinin ve yakınlarının aleyhine olsa bile adaleti gözeten bir neslin inşası için çalışıyoruz. Programımıza katıldığınız için, Anadolu Gençlik Derneğimizin çalışmalarına destek olduğunuz için, bu gecede burada bulunarak bir tavrı en güzel şekilde ifade ettiğiniz için hepinize teşekkür ediyorum.

 

DEREYECE GİRENLERE ÖDÜLLERİ VERİLDİ

 

Program daha sonra Edirne Vaizi Mikail Miral tarafından Mekke’nin fethiyle ilgili katılımcılara bilgi verildi. Konferansın ardından Anadolu Gençlik Derneği’nin Türkiye genelinde düzenlediği liselerarası Siyer-i Nebi Yarışması'nın sonuçları açıklandı. Tekirdağ genelinde düzenlenen yarışmada ilk üçe giren Hacı Fahri Zümbül Anadolu Lisesi Öğrencisi Fatih Belsizoğlu’na, ÇTSO Anadolu Lisesi Öğrencisi Safiye Çelik’e ve Hacı Fahri Zümbül Anadolu Lisesi Öğrencisi Sılanur Gündoğdu’ya ödülleri protokol üyeleri tarafından takdim edildi.

 

Haber/Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10