Kızılpınar bölünüyor

Çerkezköy Belediye Meclisi'nin Ocak ayı Meclis toplantısının ilk oturumu Belediye Meclis Salonu'nda Belediye Meclisi Başkan Vekili Uğur Erem Başkanlığı'nda yapıldı. Çerkezköy Belediye

Çerkezköy 3.01.2019 17:35:00 0
Kızılpınar bölünüyor

Bugün saat 15.00’de gerçekleştirilen toplantıya mazeret bildiren Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay ve meclis üyesi Ali Dönmez katılmadı.

 

DENETİM KOMİSYONU SEÇİLDİ

 

Saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasının ardından konuşan Meclis Başkanvekili Uğur Erem, 2019 yılının ülkeye ve Çerkezköy’e barış ve mutluluk getirmesini diledi. 25.01.2018 tarihinden beri teminat mektubu için kullanılmayan ve çekilmeyen 7 milyon 500 bin TL’lik kredinin belediyenin kamulaştırma ve diğer ihtiyaçlarında kullanılması amacıyla 7 milyon 500 bin TL kredi alınması için belediye başkanına yetki verilmesine ilişkin ek gündem maddesi oy birliği ile gündeme alınmasının ardından diğer kuruluşlarla ilişkiler hakkındaki gündem maddesi görüşülerek oybirliği ile kabul edildi. Meclisin tatil ayı Ağustos ayı olarak belirlenirken, mecliste denetim komisyonu seçimi de gerçekleştirildi. Gizli oyla yapılan seçimlerde 28 oyla Yüksel Sevil, 27 oyla Rağbet Erol, 27 oyla Serdar Ürkmez, 24 oyla Mehmet Soyhan ve 23 oyla Turgut İleri seçilirken, 2 oy ise geçersiz sayıldı.

 

ARKEOLOG ALINACAK

 

En az yüzde 40 engelli olan vatandaşlara önceki yıllarda yapılan yardımların 2019 yılında da devam etmesi konusu oy birliği ile plan ve bütçe komisyonuna havale edilirken,  İnsan Kaynakları Müdürlüğü’nün boş kadro değişikliğinde unvan ve derece değişikliği yapılması konusu görüşüldü. Gündem maddesi ile ilgili konuşan  MHP’li meclis üyesi Hasan Sakallı ve AK Parti’li Meclis Üyesi Remzi Garip, mühendislik kadrosunun kaldırılarak yerine arkeolog kadrosunun alınmak istendiğini belirterek  Arkeolog’un ne iş yapacağını sordu. Başkanvekili Erem’de birim müdürünün konuyla ilgili meclisi bilgilendireceğini kaydetti. İlgili gündem maddesi de oy birliği ile kabul edildi.

 

OY BİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ

 

Sözleşmeli personel çalıştırılması ile ilgili gündem maddesinde ise çeşitli müdürlüklerden gelen talepler doğrultusunda 3 adet avukat, 13 mühendis, 4 adet mimar, 3 adet tekniker, 2 adet şehir ve bölge plancısı, 2 adet teknisyen, 2 adet ekonomist, 1 adet peyzaj mimarı, 1 adet sanat tarihçisi, 1 adet arkeolog, 5 adet kameraman, 7 adet eğitmen, 1 adet hemşire, 2 adet laborant, 6 adet tabip, 5 adet veterinere ihtiyaç duyulduğu kaydedildi. İlgili gündem maddesi oybirliği ile kabul edilirken, yarı zamanlı çalıştırılacak olan sözleşmeli personele taban ve taban fiyatın ortalamasının, tam zamanlı sözleşmeli personele de yasanın belirlediği tavan fiyatın ödenmesi oybirliği ile kabul edildi.

 

KOMİSYONA GÖNDERİLDİ

 

Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi Huzur Sokak’ta yapımı tamamlanan parka, 8 Temmuz 2018’da Çorlu’da meydana gelen tren faciasında hayatını kaybeden Özge Nur-Gülce Dikmen’in isimlerinin verilmesi konusu İmar ve Bayındırlık komisyonuna havale edilirken, ilçe sınırları içinde bulunan içkili mekan alanlarının yeniden görüşülmesi ise İmar komisyonuna havale edildi. Çerkezköy’de faaliyet gösteren işyerlerinden canlı müzik izni olarak çalışacak olan işletmelerin, Canlı Müzik Ruhsatı alabilmeleri ve faaliyet gösterebilmeleri için yıllım canlı müzik ruhsat harcı belirlenmesi konusu da tarife komisyonuna gönderildi.

 

ÜÇ MAHALLEYE BÖLÜNME GÖRÜŞÜ ÇIKTI

 

Kızılpınar Mahallesi sınırlarının fiziki şartların da dikkate alınarak, mahalle yönetiminde etkinlik ve verimliliğin artırılması amacıyla yeniden değerlendirilmesi ve bölünmesi konusu görüşülürken, gündem maddesi hakkında konuşan Meclis Başkan Vekili Uğur Erem “ Konu komisyonda görüşülecek. Komisyona üyelerimizin yanı sıra, meclis üyelerimiz, mahalle muhtarımız ve görüş bildirmek isteyen vatandaşlarımız katılabilir. Nüfusu 50 bine dayanan Kızılpınar mahallesinde işlemlerin tek muhtarlık ile yürütülmesi gerçekten zor. En az 3 mahalleye bölünmesi gibi bir görüş ortaya çıktı. Konuyla ilgili vatandaşların ve meclis üyelerimizin görüşleri çok önemlidir” diye konuştu. Yapılan bilgilendirmenin ardından gündem maddesi İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edildi. 

 

İKİNCİ OTURUM PAZARTESİ GÜNÜ

 

25.01.2018 tarihinden beri teminat mektubu için kullanılmayan ve çekilmeyen 7 milyon 500 bin TL’lik kredinin belediyenin kamulaştırma ve diğer ihtiyaçlarında kullanılması amacıyla 7 milyon 500 bin TL kredi alınması için belediye başkanına yetki verilmesi konusu görüşülürken, gündem maddesi oy birliği ile Plan ve Bütçe Komisyonu’na gönderildi. Meclis komisyonlara havale edilen gündem maddelerini görüşmek üzere 7 Ocak Pazartesi günü saat 15:00’da ikinci oturumda toplanacak.

 

Haber/Hilal ÇARIKÇI


0282 726 91 91
0282 747 65 10